⬅ חזרה לאינדקס

מחשבות על החלק הסולידי של התיק- דעתכם ?

🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 08:59
שלום,

אני מבקש להשקיע בקרנות סל לטווח ארוך של 15 שנה.

גמיש באופן יחסי לסיכון ולכן רוצה ליצור תמהיל של 75% קרנות סל מחקות מדד (בשלב ראשון ACWI ובהמשך להוסיף מדדים מבוססים שווי שוק של מניות קטנות).

25%- חלק סולידי.

לגבי החלק הזה, אני מתלבט בין מספר חלופות-

1. השקעה בקרן סל מחקה אג"ח ממשלתי (משהו בסגנון של 5116181 MTF- מגדל). אני רואה כל מיני כתבות ומאמרים בפורם/באתר בנושא אג"חים. חלקם ישנים מלפני מספר שנים ואני לא יודע לגבי הרלוונטיות שלהם למצב הכלכלי כיום.

2. פק"מ בנקאי לטווח ארוך- צמוד למדד (להגנה מפני אינפלציה)- יש כל מיני פק"מים בבנק מזרחי לטווח ארוך (תות, תפוז וכו'... )

3. לשים סכום בקופת גמל להשקעה במסלול מנייתי נמוך יחסית. גם אם התשואה לא תהיה גבוה... זה עדיין יהיה כנראה גבוה מדמי הניהול שאשלם ולכן בראייה כללית- ישמור על ערך הכסף.

השאלה היא- לאור הנחות המוצא של טווח השקעה ארוך (15 שנה) ומוכנות לקבל סיכון בתיק לאורך זמן-

א. האם אני צריך בכלל חלק סולידי או שאני יכול לתת לקרנות לעבוד לאורך זמן ולסמוך על מחקרי העבר לגבי תשואות של תיקים לטווח ארוך ?

ב. להוסיף חלק סולידי ? אם כן- איזה מסלול עדיף ממה שציינתי ?

ג. אם יש מסלולים סולידיים עדכניים לשנת 2022 שאני לא מכיר- אשמח לשמוע (כמובן- לא המלצה, לא ייעוץ וכו').

תודה רבה !
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 09:12
תלוי כמה כואב לך לראות אדום בתיק. קשה להעריך את זה לפני שבאמת חווים מפולת.

היום כמעט שאין הבדל בין המסלולים (תשואה אפס בכל מקרה).

אין כיום מסלול נטול סיכון עם תשואה נורמלית.

אם המטרה רק שמירת ערך - אז פקדון צמוד או אג"ח צמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 12:20
15 שנה אולי נשמע לך ארוך כיום, אבל להרבה אנשים בקהילת ה-FI יש אופק השקעה של 50 שנה ותוכנית השקעה בהתאם. לתשומת ליבך.

15 זה זמן בינוני במקרה הטוב, ומכאן גם נגזרות תשובות לשאולות שלך. אני מניח שאתה לא בן 60, אז נשאלת השאלה מה קורה בחייך בעוד 15 שנה - אתה מפסיק לעבוד? אתה נוסע לארץ אחרת? אתה רוכש דירה לעצמך או לילדים?
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 12:36
תודה על ההתייחסות.

שאלת שאלה טובה.

אני היום בן 40.

התכנון בעוד 15-20 הוא להוריד הילוך בעבודה. להתחיל להנות מהכספים שנצברו (לא אגיד פנסיה מוקדמת ולא עצמאות כלכלית... אלו סיסמאות בסופו של דבר).

אבל כן- שתהיה האפשרות להגיע מוקדם יותר לרווחה כלכלית ולא לסמוך רק על כספי הפנסיה (כולל- עזרה לילדים במימון לימודים, חתונות, דירות וכו' כתלות במצב הפיננסי).

לאור זאת- יש לך תובנות כלשהן לגבי אפיקים סולידיים בתיק ? @כימאי
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 14:06
איך בדיוק ריבית של 0.01% שומרת על ערך ?
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 14:10
החלק החשוב הוא ההצמדה למדד, לא הריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 14:48
לטווחים כמו שציינת עדיף במדדי מניות, אין טעם באגח, במיוחד היום שלא נותן כלום.

שוב, אבל הכל תלוי גם כמה אתה יכול לעמוד בירידות.

לא ייעוץ, לא המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 14:51
לאור הנסיבות והאופק שציינת נראה לי שהתכנית שלך בסך הכל סבירה. הייתי שומר על הדברים פשוטים, אז או אופציה מס. 1 כפי שציינת או קרן עם מח"מ בינוני.

לא ממליץ.

כמו כן הייתי עושה תזכורת ביומן פעם בחמש שנים לעשות ריוויזיה לתוכנית בהתאם לנסיבות האישיות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 15:13
דעתי האישית שיש המסלולים האלה יתרון בפחות צורך בכאב ראש (לא צריך לבחור אג"ח וזה לא ני"ע) וסיכון יותר נמוך

בגדול אתה תקבל בסוף התקופה את המשש או ריבית של 0.5 אחוז בערך הגבוה מבין ה2 (שזה יהיה כנראה המדד)

יתרון נוסף שלדעתי אתה תיהיה פתור ממס רווחי הון כי זה לא רווח ראלי ובאג"ח עדין תשלם 15 אחוז

מעבר לזה שאתה את הפקדון עוד שנה תוכל לשבור לממש את כל הממד וללכת לאפיק אחר אולי שיפתח (נגיד תעלה הריבית פתאום)

באג"ח אתה כמובן יותר נזיל אבל לא מובטח לך שבעוד תקופה מסוימת הוא יהיה בערך שתרצה ותצטרך לחכות לסוף התקופה

לא ממליץ כמובן