⬅ חזרה לאינדקס

איך להשקיע בברזיל בקלות?

🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2021 07:44
היי חברים,

ישראלי עם אזרחות ישראלית בלבד. נמצא בברזיל. איך אני יכול להשקיע בחברה ספציפית שנסחרת רק בבורסה הברזילאית באופן הזול והקל ביותר?

שאלת בונוס:

האם יש איזו אפשרות לשחק אותה איל הון מתוחכם ולא לשלם מס ישראלי על הרווח בצורה חוקית? (או לשלם פחות? בברזיל המס על רווחי הון הוא 15%. נגיד (סתם דוגמה מחסר ידע) השקעה דרך חבר-סמי-אח עובדת? מדובר על השקעה שאמורה להניב תשואה יפה בטווח קצר מאוד)
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2021 07:27
ניחא לא שאלת הבונוס אבל שאלת הבסיס, מישהו?

אני לגמרי קלולס בזה, אשמח לכיוון
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2021 08:57
תנסה דרך בנק או ברוקר מקומי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2021 09:35
לא

זה לא חוקי ואין דרך להכשיר את זה אם אתה תושב ישראל

אני משקיע בחברות בברזיל ואני לא מבין מה בדיוק הבעיה. מילא ברוקרים אמריקאיים כמו IB, אבל אפילו ברוקרים פשוטים בישראל יכולים לקנות עבורך כל מניה בברזיל שאתה רוצה. לא מבין בכלל את השאלה...

חברות ברזילאיות הרבה פעמים מנפיקות מניות גם בניו יורק. ואם הן לא, זה כבר סימן מטריד בפני עצמו, אם אתה שואל אותי.

תשמע, אני באמת לא מנסה להעליב או משהו, אבל יש לך חשיבה של מישהו שלא קיבל עדכון מאז המאה ה-20. הדברים האלה כבר לא עובדים ככה, היום.

אולי בברזיל כן יש דרך לעשות את הדברים האלה מבלי להשאיר Paper trail, כי היא גובלת בעולם שלישי... אבל אם אתה צריך להתייעץ בפורום פומבי באינטרנט שאני מוכן לשים כסף על זה שרשות המסים מודעת לתכנים שבו, אז אתה כנראה לא במשקל בכלל כדי להיות חלק מהזירה הכבדה הזו של עשירים שעושים טריקים על הרשויות.

אם הרשויות אי פעם יגלו את זה, אתה הולך להפסיד הרבה יותר מאשר ״הרווחים הנאים בטווח הקצר״ שאתה חושב עליהם. רק תראה באיזה דברים פוליטיקאים בישראל מסובכים - כל מיני עסקאות עם בני הדודים שלהם, חתנים וכלות של המשפחה המורחבת...

וזה לא שאני איזה גולם, אני אוהב דווקא פרשנויות יצירתיות של החוק. אבל במקרה הזה, אתה פשוט טועה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2021 09:52
ת'שמע @ברזילרו

זה פוסט משובט של מה שכתבת לפני מספר ימים והוא כנראה נמחק ע"י @המשקיעה או שאתה מחקת.

ובפוסט ההוא כתבת:

אתה לא מצפה שחברי הפורום יעזרו לך בנושא התחמקות מתשלום מס.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2021 03:19
היי, תודה על התגובה קודם כל.

אני כרגע דרך הבנק (בתנאים סבבה) וכנראה שפספסתי משהו כי לא הצלחתי למצוא כמה ניירות ברזילאים דרך שם (אני נוב בתחום), אז אני אשאל פה כדי לוודא, כל נייר שנסחר בבורסה הברזילאית (גם אם בלבד), אוכל לרכוש דרך הפלטפורמה של בנק הפועלים?

פייר פוינט. לכן התייעצתי ותהיתי אם יש דרך חוקית לעשות את זה. (או "אפורה" לא בעייתית שכזו). בכל מקרה, מסכים עם המסר שלך, תודה על הפידבק והאכפתיות.

היי @yossik נראלי שהתגובה הזאת קצת לא פיירית מצידך. א. מה בכלל הקטע של להביא את הציטוט ההוא? ב. להביא אותו ככה בצורה די מסולפת בלי ההמשך שמראה די בבירור שזו הייתה בדיחה. כן, בעומק שלה הייתה תהייה אם אני יכול להמנע מלשלם מס בצורה חוקית או אפרפרה (סטייל, לבקש שמישהו יביא לך את האייפון מחו"ל בטיסה במקום לשלם עליו מס, פשוט בהיקף טיפה יותר גדול) . הוריבל פרסן. אבל אחי, בכל מקרה אתה יכול להביע את דעתך או להסביר ולחלוק בצורה סבבית.

אגב, הנחתי שהפוסט נמחק כי, גם אם נאמר כבדיחה, לא רוצים פה משפט שכזה, קיבלתי ושיניתי את הניסוח ל'חוקית' כדי שלא ייצור בעיה.

אני לא בא להרע לאף אחד, אלא מגיע לפה לשאול כי אין לי את האפשרות לעשות את זה בסביבה הקרובה. אז זו שאלת התם שלי כדי להתחיל להשכיל לגבי איך להתנהל בעולם הזה. אפשר לתת פידבק מכווין בצורה מקרבת ולא מרחיקה, ככה גם אפשר להשפיע ולהכווין אנשים בצורה אפקטיבית יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2021 08:04
תודה על הטיפ @אורי ג. , רק שאלה קריטית:

אם עשיתי את זה ואז מכרתי ברווח וגבו ממני 15% מס רווחי הון ברזילאי, יהיה איזשהו כפל מס או שאשלם רק את היתר בישראל (10%) ואין מה לדאוג?
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2021 09:43
לא אמור להיות, איני בקיא באמנת המס ככל שישנה אבל סביר להניח שעל המס הברזילאי אכן אפשר להזדכות.