⬅ חזרה לאינדקס

למה צריך להגיש תיאום מס?

🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2021 10:09
אם מישהו עובד בשני מקומות עבודה אומרים לו שהוא צריך להגיש תיאום מס כדי לשלם פחות מס / לקבל החזר מס.

לא הבנתי איך זה הגיוני.

אם נגיד אני מרוויח בעבודה אחת 4000 ש"ח ובעבודה השנייה 4000 ש"ח, אני לא אשלם מס הכנסה אצל אף מעסיק כי אצל כל אחד בנפרד אני מרוויח קצת.

אבל בחישוב כולל אם אני אעשה תיאום מס ואדווח שאני מרוויח 8000 ש"ח אז מס הכנסה יקח לי כסף.

איך בדיוק תיאום מס עוזר לאנשים לשלם פחות מס?
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2021 10:13
בטופס 101 שאתה ממלא אצל המעסיק, אחת השאלות היא האם יש לך מעסיק נוסף. אם אתה אומר את האמת, המעסיק מחייב אותך באופן אוטומטי במדרגת מס מקסימלית. כאשר אתה מבצע תיאום מס, זה גורם לכך שסך חיובי המס שלך מכל מעסיק הם נכונים למדרגת המס שלך.

אם אתה משקר ביודעין בטופס 101 וכותב שאין לך מעסיק נוסף, אז אכן תשלום פחות מס מכל מעסיק, אבל ברגע שמס הכנסה יגלה זאת הוא יחייב אותך במס + ריבית ותצטרך לספק הסבר מדוע הצהרת בצורה שגויה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2022 14:42
היי, אתה יודע להגיד מה המשמעויות של לספק הסבר להצהרה השגויה? קנס או בעיות אחרות? (ברור שהתקזזות על המס החסר תתרחש)

(אני בסיטואציה שבה אני מתחיל לעבוד בעבודה נוספת, אבל יש לי בעיה לעדכן את המעסיק הראשון על כך שאני מתחיל לעבוד בעבודה הנוספת.. בעבודה הנוספת אני כנראה ארוויח פי 10 מהעבודה הראשונה ולכן פחות קריטי התיאום מס המיידי, אלא חשוב לוודא שמקום העבודה הנוסף יוגדר כמקום העיקרי)
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2022 15:16
כן, מס צריך לשלם ולא כדאי להתחכם.

אז בבקשה לא לשאול כאן בפורום שאלות שאתה מודע לכך שאתה מנסה לא לשלם מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2022 15:37
הלכת רחוק. דיי ברור מהניסוח שהשאלה מגיעה מחוסר ידע ולא מזדון.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2022 15:47
לדעתי הלא מקצועית מספיק שאתה מעדכן בטופס 101 במקום החדש וינקו לך שם מס מקסימלי. בפער משכורות שכזה, כנראה שתרצה לעשות תיאום מס מהר מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2022 23:35
בעיה. חוץ מהחובה הטכנית לדווח למעסיק, הדרך היחידה שבה מס הכנסה לא יראה בזה העלמת מס היא אם תדווח על המעסיק החדש כמעסיק משני.

אם כפי שאתה כותב,

תצטרך לבחור באחת הדרישות מבין השניים.

אחרת אתה נכנס לקבוצה בעייתית של "מעלימי מס שחשבו שמס הכנסה לא מצליב מידע בין מעסיקים ודיווחו לשני המעסיקים שאין להם עבודה נוספת".

מה הגודל של המעסיק הקיים? יש דרך לעדכן את כוח-אדם בלי לעדכן את המנהל הישיר?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2022 06:11
הוא יכול פשוט ליזום הגשת דוח שנתי ולהשלים את המס, עם קצת ריבית. למס הכנסה חשוב שתשלם את המס.