⬅ חזרה לאינדקס

קיבוע זכויות - מילוי טופס 161ד

🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2021 22:12
שלום לחברי הפורום,

יש לי אח שהגיע השנה לגיל 67. הוא מקבל פנסיה חודשית ממבטחים הישנה בסך 9300 בערך,ואני מנסה לסייע לו להקטין את המס החודשי.

הוא פרש בפרישה מוקדמת ומספר שנים אני הייתי המעסיק הפורמלי שלו עד לפני 5 שנים למרות שלא ביצענו ניתוק יחסי עובד מעביד באמצעות מילוי טופס 161, וממש לא דחוף לנו להתעסק עם זה, אם לא חייבים.

אני הפקדתי לו לקופת גמל ונצבר לו סכום של 85K למטרת קצבה (ובנוסף 26K הוני). הוא זכאי גם לפיצויי פיטורין בסך 54K בגין תקופת העבודה, הנמצאים בקופה מרכזית לפיצויים.

באופן אידיאלי הייתי רוצה להקצות את כל ההון הפטור בסך 792K, להורדת המס על הקצבה שהוא מקבל ל - 0, ולהתעסק עם משיכת שאר הכספים ב - 2025 בעזרת ההון הפטור הנוסף בסך 230K. אני לא בטוח שזה אפשרי.

אופציה שניה היא לשריין משיכה של כספי הפיצויים בסך 54K X 1.35 שזה בערך 72.9K מתוך ההון הצבור, ואת השאר להורדת המס על הקצבה, וכל סכום נוסף ב 2025 להיוון של קופת הגמל.

אשמח לשמוע את דעתכם. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2021 17:36
פרישה זה נושא מורכב עם הרבה שיקולי מס להתחשב בהם.

גם שיקולים כמו אם הוא ממשיך לעבור או אם הוא בכלל צריך את הכסף לקצבה או שיש לו מקור הכנסה אחר יכולים להיות משמעותיים.

את הכספים שהוא כבר המיר לקצבה כנראה שאין הרבה מה לעשות, לגבי כספים חדשים אפשר לבדוק.

אם מדובר בהפרש כספי משמעותי, עדיף ללכת ליועץ פרישה.

יעוץ כזה עולה סביב 10,000 שח, [נמחק - נוגד את חוקי הפורום, יוסיק]
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2021 22:46
יש אולי עוד מישהו שיכול להגיב?