⬅ חזרה לאינדקס

מה קורה עם הפנסיה שלי אם החלטתי לצאת משוק העבודה

🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2021 09:01
עזבתי את מקום העבודה, יש לי חסכונות גדולים והכנסה פאסיבית, כך שאינני מתכוון לשוב לשוק העבודה.

מה קורה עם הפנסיה במצב כזה? האם יש טעם להמשיך להפקיד עצמאית? אילו השלכות יש במידה ולא יהיו הפקדות יותר לקרן?
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2021 09:12
אחרי 5 חודשים ללא הפקדה (בפנסיה; בביטוח מנהלים זה 3 חודשים) תאבד את הביטוחים ודמי הניהול יעלו.

אתה יכול להפעיל שמירת זכויות (ריסק זמני) בפנייה לקרן הפנסיה לפני שעברו 5 חודשים. זה ייתן לך שקט לתקופה של עד שנתיים.

לחלופין (ולאחר השנתיים) אתה יכול להפקיד עצמאית, אך שים לב שגובה הביטוחים יהיה בהתאם לגובה ההפקדה שלך ולא לפי המשכורת האחרונה שהיתה.

לסיכום כדאי שתפנה לקרן הפנסיה שלך כמה שיותר מהר ותברר מה קורה ומה האפשרויות שיש לך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2021 09:15
אני עכשו בריסק זמני לשנתיים הקרובות
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2021 09:18
אם פנית אליהם והסדרת את זה אז יש לך שקט לשנתיים הקרובות. אח"כ תוכל להפקיד כעצמאי, כשתגיע לשם תבדוק כמה צריך בהתאם לגובה הביטוח שתרצה.

ואגב אאל"ט גם לאחר שנתיים אפשר לבצע הפקדה בודדת ואז לחדש את הריסק הזמני. בטח @נדב יידע להרחיב על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2021 10:38
בגלל הקורונה הייתה אפשרות לשמר את הביטוח לעוד תקופה על בסיס הפקדה חד פעמית (אפילו קטנה). לא זוכר את הפרטים. עשיתי את זה בדיוק כשנגמרו לי השנתיים ריסק זמני.

סתם ככה, הפקדה קטנה משמרת לך את הרצף הביטוחי (שלא תידרש לחתום רפואי מחדש) אבל גובה הביטוח יהיה בהתאם לגובה ההפקדה.

לא מבין בתחום, סתם מה שזכור לי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2021 10:46
בגלל הקורונה היה ריסק זמני אוטומטי לשנה (במקום 5/3 חודשים ברגיל). לא חושב שהפקדה בודדת וחידוש הריסק קשורים לקורונה.

לא רק חיתום גם איפוס תקופת האכשרה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2023 20:35
ריסק זמני דורש חיתום?
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2023 00:34
דורש רק פרטים לחיוב החיוב החודשי שבמקום ההפקדות וחתימה על טפסים. כמובן שהחיוב החודשי נמוך יותר בריסק זמני.

תפנה לקרן הפנסיה לפרטים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2023 16:53
עוד חידוד לגבי ריסק, זכאות מקסימלית לשנתיים אבל הזכאות תלויה ברצף ההפקדה האחרון.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2023 13:45
נקודה שעלתה פה פעם בפורום ולא הבנתי עד הסוף (אבל לא היה רלוונטי לי אז לא בדקתי):

עלתה האפשרות שאם נניח השכר שלך היה 20 אלף, כלומר הפקדה של כ 2500 בחודש (תגמולים בלבד, לפי 12.5%), ואחרי הריסק הזמני אתה רוצה לשמור על גובה הביטוח לפי שכר של 20 אלף, אז במקום להפקיד כל חודש 2500, מספיק שתפקיד 2500 פעם ב 5 חודשים, ותבקש לשייך אותם לאותו חודש (ולא לפרוס על מספר חודשים) וכך כל פעם "לרענן" את הריסק הזמני ל 5 חודשים נוספים, בזול יחסית.

לא יודע אם זה עובד בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2024 19:49
יש לי שאלה קשורה לנושא השרשור.

גם אני לאחר פרישה מוקדמת, עדיין בתקופת הריסק הזמני של קרן הפנסיה, הפרמיה החודשית שאני משלמת קטנה.

אם ארצה להקים עוסק פרטי עם היקף הכנסות קטן (לצורך הדיון - נניח פחות מ 2000 ש"ח לחודש) מה הצעד האפשרי והמומלץ:

1. לא להפריש לקרן הפנסיה עבור הכנסות כעוסק פטור, ולשמור את הסדר הריסק הזמני (האם זה בכלל מותר?)

2. להפריש לקרן הפנסיה לפי גובה ההכנסה הקטנה כעוסק פטור, ואז בעצם ייפסק לי הכיסוי הקיים בריסק הזמני, והוא יירד מאוד בהתאם לגובה ההכנסה כעצמאית.

3. להפריש לקרן פנסיה סכום גבוה מההכנסות כעצמאית, כדי לשמר את גובה כיסוי הנכות הקיים היום בריסק הזמני .

ולאור התגובות שציטטתי - האם אפשר להסתפק בהפרשה כזו באופן חד פעמי לתקופה של שנה / של X חודשים, או הכרחי לשלם מדי חודש?