⬅ חזרה לאינדקס

מה קורה אם קונה דירה לא מצליח לשלם אחרי חתימת חוזה ורישום הערת אזהרה?

🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 11:34
נניח שמכרתי דירה.

חתמנו חוזה, קיבלתי תשלום ראשון של נניח 10 או 20 אחוז, הקונה קיבל הערת אזהרה. שאר הכסף צריך להגיע תוך חודשיים, עיקרו ממשכנתא.

ואז מסיבה כלשהי הבנק לא מאשר לקונה את המשכנתא (נניח שהיא קצת יותר גבוהה מהאישור העקרוני כי המחיר שסגרנו גבוה יותר ממה שהקונה ציפה לשלם במקור) והוא לא מסוגל לעמוד בחוזה.

מה התהליך מכאן?

כמה זמן ומאמץ ייקח להסיר את הערת האזהרה כדי שאוכל למכור את הדירה למישהו אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 11:36
זה תלוי בחוזה שהעו"ד שלך כתב עבורך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 11:45
כמה זה יהיה במקרה הכי טוב?
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 11:47
אני לא עו"ד אבל ראיתי חוזים בחיי.

בדרך כל עורך הדין שלך אמור היה להוסיף סעיף בחוזה שמטיל קנס אם הקונה מתחרט.

זו שאלה לעו"ד שלך שמתמצא בפרטים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 11:48
בעקרון לעו"ד שלך אמור להיות יפוי כוח שמאפשר לבטל את הערת האזהרה (לאחר התראה לקונה).

כמובן שצריך להיות גם מנגנון שבו הכסף ששולם לך חוזר לקונה. בשביל זה יש חוזה.

אני מניח שעם כל ההתראות זה יכול להיות שבועיים במקרה הטוב.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 14:37
תניח שזה רשום בחוזה שלך, אני מכיר שנהוג שה10% הם הסכום פיצוי אשר עובר לאחד הצדדים במידה והצד השני לא מקיים את חלקו בהסכם. אבל זה כמובן תלוי במה שכתוב בחוזה.

אתה גם יכול לדרוש שהצד השני יציג אישור עקרוני במעמד החתימה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 14:45
זה 'בדרך כלל' המקובל על הפרת חוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2022 22:36
כמו שרשמו פה - נהוג 10 אחוז פיצוי מוסכם אבל תקרא בהסכם מה סיכמתם.

לפני שמגיעים לגבות פיצוי מוסכם צריך להוציא לקונה התראה מסודרת על הפרה יסודית של ההסכם דרך עורך הדין.

בדרך כלל נקוב בחוזה כמה זמן התראה צריך לתת. גם אם לא רשום שיש לתת התראה, תיתן התראה.

ככל והקונה לא יתקן את ההפרה בזמן הזה, תוכל להודיע על ביטול החוזה, ולהחזיר לו את הכספים ששילם בניכוי הפיצוי המוסכם.

הוא אמור למחוק את הערת האזהרה בעצמו, אחרת עורך הדין שלך שמחזיק ביפוי כוח למחיקה אמור למחוק בעצמו. להגיד לך שעורך הדין שלך יסכים להשתמש ביפוי הכוח ולמחוק את הערת האזהרה? אני לא בטוח.

נ.ב אם הסיבה שלא נותנים לו משכנתא זה בגלל הדירה שלך, לדוגמא חריגת בנייה שלא הצהרת עליה, זה יסבך את העניין.