⬅ חזרה לאינדקס

האם אתם משלבים השקעה לטווח קצר בנוסך לארוך ?

🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 12:17
ראיתי ברפרוף של הפוסטים שהרוב פה מושקעי מדדים וקרנות למיניהם לטווח הארוך כדי להנות מאפקט ריבית דריבית למשך כמה עשורים

אבל האם התיק שלכם מורכב רק מזה ? או גם ממסחר שבועי/יומי ?

חשבתי ללמוד סווינג בנוסף להשקעות לטווח ארוך השאלה אם את הכסף הפנוי לא עדיף להשקיע את כולו לטווח ארוך ולשכוח מסווינג .
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 12:38
לא ניתן להכות את השוק.

אם הייתי צריך כסף לטווח קצר הייתי שם אותו באפיקים סולידיים (פקדון בבנק למשל).

אם הייתי רוצה להמר הייתי הולך לקזינו. יותר כיף, וסיכויים קצת יותר טובים מהבורסה.

קרא את תקנון הפורום. זה לא מקום לייעוץ פיננסי.

אתה תעשה מה שנכון לך. אף אחד לא יגיד לך מה "כדאי" לך לעשות.

לכל היותר אנשים יכלים לשתף פה מה הם עושים בעצמם או מה הם יודעים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 13:06
רק אתה יודע מה עדיף לך. ההסטוריה מראה שלרוב האנשים יהיה יותר הצלחה בקרנות רחבות לתקופות ארוכות.

הרבה אנשים (וגם אני) נתקלים בבעיה- השקעה בקרנות לטווחים ארוכים זה משעמם ושוק ההון ממש מעניין. הפיתרון שלי הוא ללמוד הערכת שווי ולהקדיש לזה סכומים נמוכים מתוך הבנה שהסיכוי שלי להכות את המדד כמעט קרוב לאפס, מתייחס לזה ממש כמו תחביב.

לגבי מסחר יומי אני מסכים עם הבחור מעלי, הרולטה יותר כיפית.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 18:44
אני דווקא התכוונתי לדברים כמו בלקג'ק או פוקר (לפחות בפוקר יש רק אלמנט חלקי של מזל והרבה אלמנט של SKILL, למי שטוב בזה).

שים לב שהפות"ש מדבר על מסחר "סווינג" ולא השקעות ערך / ניתוח פאנדטמטלי

למיטב הבנתי במסחר "סווינג" הכוונה למשהו שהוא לצורך העניין מבוסס על ניתוח טכני --- שיטה שהוכחה מדעית כחסרת בסיס
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 19:10
בטח שניתן, זה פשוט מסוכן וקשה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2022 19:40
כשאני אומר "ניתן" אני מתכוון שאין דרך שיכולה להבטיח את זה אפילו ברמת סבירות מתקבלת על הדעת

גם בלוטו "אפשר לזכות"

לא מדובר על היכולת הטכנית אלא על הסבירות שתצליח (וכפועל יוצא, האם כדאי לך בכלל לנסות)