⬅ חזרה לאינדקס

מה למכור קודם, RSU או אופציות?

🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2016 10:20
שלום,

יש לי RSU ואופציות מהמעסיק בשווי מכובד, כ18% מתיק ההשקעות שלי. המנייה של החברה תנודתית מאוד, אולם אני מאמין כי לחברה יש פוטנציאל צמיחה גדול (עשיתי ניתוח ערך, לא מעמיק מידי). עדיין לא החלטתי, אבל אני נוטה לצמצם את האחזקה שלי בחברה. כבר עברו שנתיים מיום ההענקה, מחיר ההענקה כמעט זהה למחיר ההענקה לצרכי מס, המחיר הנוכחי גבוה בכ100% ממחיר ההענקה. מה כדאי למכור, RSU? אופציות? שילוב של השניים?

להלן הטיעונים עליהם חשבתי עד כה:

1. מס - על RSU המס מורכב ממס פירותי ומס רווחי הון. במידה ואמכור RSU בשנה בה המס השולי שלי יהיה נמוך אשלם פחות מס (יתכן שאפילו פחות ממס רווחי הון). אם כי אני לא מתכוון להיות מובטל בשנים הקרובות (אבל אין לדעת). -יתרון למכירת אופציות.

2. דחייה של מס גבוה יותר בRSU - חצי מהprincipal בכלל שייך למס הכנסה. כלומר החזקת אופציות נהנת מדחיית מס רווחי הון ואילו החזקת RSU נהנת מדחיית תערובת של מס רווחי הון ומס הכנסה. -יתרון למכירת אופציות.

3. במקרה שמחיר המנייה יורד מתחת למחיר ההענקה האופציות מאבדות את כל שווין, בניגוד ל RSU. -יתרון למכירת אופציות.

נראה שחד משמעית עדיף להחזיק השקעה במעסיק באמצעות RSU ולא אופציות. האם אני מפספס משהו?

תודה!

עריכה:

במחשבה שנייה סעיף 3 לא שלם. אופציות יאבדו מערכן יותר מRSU במקרה של ירידה במחיר המנייה, אבל במקרה של עלייה במחיר, התשואה עליהן תהיה גבוהה יותר. כך שאני לא רואה פה יתרון לאחת מהאפשרויות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2016 13:44
במידה וקיימת פרמייה על האופציות (וכנראה שקיימת) אז יש יתרון למכור את האופציות כי לאופציות יש לרוב תוחלת שלילית שגדולה במיוחד בחברות תנודתיות אז יש יתרון למכירת אופציות. מבחינת מס קיים גם יתרון למכירת אופציות אז אני יודע מה אני הייתי עושה

לא מייעץ לא ממליץ
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2016 16:35
אחזקת אופציות ו RSUs של החברה בה אתה עובד חושפת אותך לסיכון מוגבר מאוד כי בעצם אתה שם את רב הקלפים שלך במקום אחד.

כמו תמיד סיכון גבוה הולך ביחד עם תשואה גבוהה:

אם החברה מצליחה אז גם האופציות וגם המניות יתנו לך רווח נאה וגם כנראה שתקבל בונוס שנתי גבוה וגם עלית שכר. מעולה!

הבעיה היא מה קורה אם חס וחלילה החברה נופלת: הלכו האופציות, המניות שוות הרבה פחות, אין כנראה בונוס, כנראה גם לא תוספת שכר, ואולי גם אין עבודה...

עכשיו תחשוב ותחליט לפי רמת הסיכון שמתאימה לך.

אם החלטת להקטין את הסיכון אז קל לחשב שהאופציות מסוכנות יותר ולכן הולכות ראשונות. זאת בגלל שאם יש נפילה הן יוצאות מחוץ לכסף ואתה נשאר עם 0 בשעה מהמניות שלך נחתכו אבל לא התאפסו.

לסיום סיפור קטן:

לפני כמה שנים היתה חברה סופר מצליחה בשם אנרון. בשנים הטובות החברה שיכנעה את העובדים כי כדאי להם להשקיע את הפנסיה שלהם במניות של אנרון כי זו ההשקעה הטובה ביותר. כידוע החברה פשטה רגל , העובדים הלכו הביתה ועל הדרך הפנסיות שלהם נעלמו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2016 18:30
לדעתי זה דווקא שיקול לטובת מכירת ה-RSU. האופציה מאפשרת לך להנות מהסיכוי לעליה במחיר המניה, בלי לסכן הון רב. ב-RSU מושקע הון שלך ואתה יכול להפסיד כל הדרך למטה.

(כפי שציינת, יש שיקולים נוספים).

* דעתי בלבד. לא ממליץ ולא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2016 14:47
תודה לכם!

כנראה אמכור מהאופציות - השיקול המרכזי הוא צמצום החשיפה ולכן אין טעם להשאר עם הכלי התנודתי יותר. בכל מקרה יש זמן עד החלון הבא כך שאשן על זה.