⬅ חזרה לאינדקס

בנק או בית השקעות - השקעה חד פעמית

🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 18:04
אני יודע שדיברנו רבות על היתרונות/חסרונות של השקעה דרך בנק או בית השקעות

השאלה שלי היא

במקרה של תיק שתתבצע בו פעולה אחת למשך המון שנים, כלומר להכניס פעם אחת סכום גדול של כסף אחרי מחקה מדד

אז האם במקרה כזה לא עדיף לעשות את זה דרך הבנק במקום בית השקעות?
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 18:13
שים לב שבבנקים יש בדרך כלל דמי משמרת/עמלת ניהול פיקדון שמשלמים רק על החזקת התיק, כלומר גם אם לא מתבצעות פעולות.

בנוסף, עמלות המרת מט״ח לרוב זולות יותר בבתי ההשקעות.

אם אתה מקבל פטור מדמי משמרת ועמלות המרה סבירות, אין יתרון משמעותי לבית השקעות.

אני למשל משקיע בבנק אחרי שקיבלתי השוואת עמלות (חלק אפילו זולות יותר) לבית השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2022 18:13
אם אתה לא עושה פעולות, הבנק יתחיל לגבות דמי ניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2022 19:18
יכול להיות שעכשיו הבנק הדיגטילי הראשון (One Zero) ייצור תחרותיות בדמי הניהול והעמלות למסחר עצמאי בבורסה לעומת הבנקים ובתי ההשקעות.

אני מבין שעכשיו הם בשלבי השקה ראשוניים ומצרפים לאט לאט לוקחות חדשים. מישהו הצטרף כבר? אשמח לשמוע על ה-pricing שלהם לפתיחת חשבון בנק וברוקראז'.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 16:30
תמיד אפשר להעביר את התיק לבית השקעות. רוב הסיכויים שהבנק ירצה לשמר אותו ויירד מהעניין.

לאחרונה בסניף שלי הציעו השוואת עמלות מסחר לבית השקעות + פטור מלא מדמי ניהול. הבהרתי להם שמדובר בתיק פסיבי (כמעט) עם קניות פעם-פעמיים בשנה. לא מיצמצו אפילו לשניה, ואישרו את התנאים.

בסופו של דבר, עזיבה לבית השקעות היא קלה מאי פעם.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 18:14
אני מניח שזה עדיין תלוי בגודל התיק.

אם התיק גדול הבנק מרוויח משהו גם אם אתה קונה פעם בשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 18:23
עוד לא קיים.

הם בונים לאט לאט.

מפרסומים ראשונים נראה שהם ידגישו את הטכנולוגיה המתקדמת ולא את המחיר הנמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 18:46
בהחלט.

המעניין הוא שבעבר על סכום כפול לא רצו אפילו לדבר איתי. מנהל מחלקה אמר לי במילים אלה "ניירות ערך זה לא הביזנס שלנו. אנחנו לא בתחרות מול בתי השקעות. ממליץ לך להישאר שם".

ועכשיו על מחצית הסכום אישרו במיידי.

אולי רוחות של שינוי מצד הבנקים?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 19:00
בינגו. הפוך, הם לא מנסים בכלל להתחרות במחיר.

הם רוצים להציע ערך מוסף של בינה מלאכותית (וכיו"ב) - האם זו תהיה שרלטנות נעדרת ביקוש או טעם - או באמת "מהפכה בנקאית" - זה הזמן יגיד.

יש אפילו דיון בקבוצת פייסבוק (נינג'ה פיננסית אאל"ט) שבו השתתפה נציגה של הבנק הנ"ל והיא התוכחה עם אנשים על זה שעמלות זה לא הכל - ושאם רוצים את הזול ביותר אולי באמת הפתרון זה X או Y, אבל אם הם רוצים "לקבל מוצר משוכלל וטוב יותר מהבנקים המיושנים, אז בשביל זה הם כאן"
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 21:03
אולי אני מיושן ו/או חשדן מדי, אבל אני מעדיף בנק לא חכם מדי.

בהרבה מקרים מתברר שהפיתוחים הטכנולוגים המגניבים בעצם אוספים עלינו הרבה יותר מידע ממה שהם מספרים לנו, משתמשים בו הרבה יותר ממה שאנחנו משערים ומשתמשים בשיטות טכנולוגיות ופסיכולוגיות מגוונות כדי לגרום לנו להוציא יותר כסף.

לא פוסל מראש, אבל בהחלט לא מניח מראש שמדובר במהפכה לטובתי כצרכן שירותים בנקאיים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 23:34
נראה שזה הולך לקרות ממש בקרוב לפי הפייסבוק שלהם
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2022 23:40
מה אני צריך בינה מלאכותית, תנו מוצר פשוט וזול.

בבנק הנוכחי שלי האתר/אפליקציה מעולים אבל אני משתמש אולי ב5% מהפעולות האפשריות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2022 00:13
אני מניח שזה מאוד תלוי בצרכים האישים של כל אחד.

כרגע, האורדרנט ספארק מצעבן אותי (במיוחד בגרסא הוובית שלו), ובסיסי מידי לצרכים שלי.

גם קשה מאוד להיפטר ממנו כי הרבה בתי השקעות משתמשים במערכת שלו לקניית ניירות שנסחרים בת״א.

גם נמאס לי להתקשר לבנק שלי כל שנה, להבין איזה עמלות שילמתי (עו״ש, כ״א וכ״ו) ולנסות להיפטר מהן.

בקיצור, לגמרי הייתי מעדיף בנק שקוף יותר בתמחור שלו ומתקדם בטכנולוגיה. הם לגמרי קנו אותי עם זה.

מקווה שמבחינת התמחור הם יוכלו להיות אטקרטיבים לצרכים שלי - מצפה מהם מאוד שכן.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2022 00:27
זה באמת זוועה.

לזה יש דוח שנקרא תעודת זהות בנקאית. מופיע שם הכל.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2022 10:42
בבנקים שלי ביטלו את יועצי ההשקעות בסניפים (ולפעמים גם את הסניפים עצמם).

עכשיו היועצים יושבים ב"מרכזי השקעות".

ברגע שיש לבנק פחות הוצאות, הוא מוכן להסתפק ברווחים נמוכים יותר על תיקים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2022 12:45
אם אתה סוחר עצמאית ולא נעזר באותם יועצים, זה לא משנה אם הם יושבים בסניף, במרכזי ההשקעות או שעובדים בסככה באמצע הנגב.