⬅ חזרה לאינדקס

אגח ממשלתי כללי בנפילה

🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 01:30
שלום,

אני משקיע בקרן מחקה ממשלתי כללי החל משנת 2018 , מה שאומר שאני מכיר בעיקר תשואה חיובית מהמדד , למרות כל התראות החלטתי עדיין להשאר ולא למכור את הקרן , בימים האחרונים אני רואה ירידות שמוחקות תשואה של שנים , האם גם במקרה הזה צריך להתייחס לזה כמו מניות ולהחזיק לטווח ארוך ולקוות לתיקון , או שבמקרה הזה עדיף לצאת למרות הפסד בתשואה ולחכות ששוק אגח הישראלי יחזור לימים טובים יותר ? מה דעתכם ?

כמובן ללא ייעוץ
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 08:47
לצאת ולעשות מה? להשקיע במזומן או במניות?

באופן כללי עדיף שתבין במה אתה משקיע. אג"ח ממשלתי כללי הוא עם מח"מ בינוני ולכן התנודות שתראה בו הן יחסית גדולות (לחיוב ולשלילה).
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 09:16
יכול להיות שמזומן זו דווקא חלופה ראויה בעת זו?

או אפילו למשל חצי מהקרן להוציא למזומן וחצי להשאיר באגח ממשלתי במקרה של פות"ש?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 09:19
מחקרים מראים שלתזמן אג"ח זה קשה כמו לתזמן מניות.

זו כמובן לא סיבה להחזיק אג"ח "על עיוור" בלי להבין איך המכשיר מתנהג בתנאים שונים.

כדאי להבין את זה גם על מזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 10:21
אם הנחת שלאורך טווח ארוך כל הזמן תראה עליות בכל סוג נכס אז אתה טועה. תוכנית לטווח ארוך כשמה כן היא, והיא לוקחת בחשבון שיהיו בה תקופות של ירידות בנכס מסויים בזמנים שונים. ממליץ לקרוא מחדש בבלוג איך לתכנן תיק כולל והקצאת נכסים לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 10:36
כמובן שאין צפי שהתשואה תהיה חיובית כל הזמן , אבל לפי מה שקראתי דווקא באגח לעומת מניות כן אפשר לחזות מגמה התנהגותית לטווח הקצר ולכן אני שואל איך כדי להתייחס למגמה הזאת במצב שלי כרגע ? או שכדי להשאר באותו המצב ולא לשנות תוכניות
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 10:38
אי אפשר.

איפה קראת את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 10:54
בפורום הזה ובכללי,

היה צפי לעליית ריבית מה שאמר שאגח ממשלתי היה אמור להפגע , וזה אכן מה שקרה .
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 11:06
ב2019 האגח הממשלתי עלה המון, לפחות אתה ברווח.

תחשוב על סיכוני טווח קצר לאגח כללי מול אינפלציה.

ב2019 אחרי העלייה החלטתי להחליף חלק מהאגח הכללי באגח קצר יותר 2-5 שנים, וגם כדי לממש את הרווח הלא צפוי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 11:07
במהלך 5 השנים האחרונות גם היה צפי לעליית ריבית, הצפי לא התממש והאג"ח עלה.

עכשיו הוא כן התממש (בעצם הריבית עדיין לא עלתה) והאג"ח ירד. אתה לא יכול לזכור רק את מה שנוח לך.

בכל מקרה אם עליית הריבית הייתה צפוייה לדעתך, מדוע השקעת באג"ח עם מח"מ ארוך?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 12:24
השאלה של הדיון מבחינתי איך להתנהג במקרה של ירידות בקרן מחקה אגח , האם להחזיק למרות הירידות או למכור עד יעבור זעם , במניות אני יודע מה התשובה השאלה שלי איך מתנהלים עם אגח, וכמובן שזה אומר שאני צריך לעשות שיעורי בית בכל מה שקשור לאגח , אבל בכל זאת אני שואל כיצד אתם מתנהלים בסביבת אגח הנוכחית במטרה ללמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 12:34
אתה צריך לענות על השאלות הבאות:

1. למה אתה מחזיק אג"ח בתיק (לא טריויאלי, יש השקפה שבכלל לא צריך)

2. בהינתן 1, איזה סוגי אג"ח משרתים את המטרה שלך (שקלי/צמוד/קצר/ארוך/קונצרני/חשוף מט"ח)

3. בהינתן 1 ו- 2, האם האג"ח שאתה מחזיק היום עונה על הצרכים.

מכיוון שעשיתי את 1-3 והאג"ח שאני מחזיק תואם לצרכי, אני לא עושה שום שינוי גם כשיש תנודתיות במחיר שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 13:57
אז ככה :

1. זהו החלק שבא למתן את התיק אבל בכל זאת שיעשה גם תשואה כי זה לא חלק קטן.

2. בגלל חוסר ידע ולאחר צפייה בתיקים (בין היתר של המשקיעה) כאשר דובר על סיכוני אינפלציה ודפלציה .

לעומתתך עדיין לא הסקתי מה מותאם לצרכיי ולכן התלבטות כיצד לפעול.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 14:03
היום אי אפשר לקבל תשואה בלי לקחת סיכון. פשוט בימים האחרונים ראית את הסיכון מתממש.

מבלי להמליץ, במקרה כזה לדעתי סביר להחזיק אג"ח ממשלתי כללי, שהוא סוג של "ממוצע" של מה שהיה טוב להרבה אנשים (אבל אולי לא אידיאלי עבורך).

כמובן שעדיף כן להכיר את האפשרויות האחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 18:15
בתור -noob מוחלט באג״ח ובתור אחד שמאמין שאין שאלה טיפשית, אני אשאל:

מדוע עליית ריבית, אפילו תאורטית, פוגעת בתשואת קרנות אג״ח?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 18:43
אתה יכול לקבל ריבית גבוהה יותר על אותו מוצר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 18:49
ובהרחבה: למחזיקי האג"ח עדיף להחליף אותו באג"ח החדש, כשכולם מנסים למכור את הישן אז מחירו יורד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 19:30
היא פוגעת במחיר הנוכחי, מכיוון שהמחיר יורד להתאים את התשואה שלו לאג"חים חדשים עם ריבית גבוהה יותר. התשואה העתידית דווקא עולה.

עבור כל אג"ח - ירידה במחיר משמעותה עלייה בתשואה העתידית ולהפך - בהגדרה.

כל אג"ח שתחזיק עד פדיון ישיא בדיוק את מה שהוא הבטיח לך כשקנית אותו.

אם למשל תקנה עכשיו אג"ח ל30 שנה שנותן 2.5% תשואה - אתה תראה את המחיר שלו משתנה דרמטית ב30 שנה הבאות, אבל בסוף שלושים השנים תקבל בדיוק מה שקנית היום - את הקרן +2.5% תשואה לשנה.

הסיבוך היחיד בקרנות הוא שהן לעיתים קרובות לא מחזיקות את האג"חים עד לפדיון אלא שומרות על מח"מ קבוע (נגיד אג"חים שייפרעו עוד 5-10 שנים) כדי לשמור על פרופיל סיכון קבוע אז לפעמים שום קרן לא מגיעה לפדיון אבל העיקרון הוא זהה.

כל ירידה פתאומית במחיר משמעותה עלייה בתשואה העתידית - מה שטוב למשקיע לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 19:43
מעניין, תודה לכולכם.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 20:13
איך יעשה תשואה אם התשואה שלו ידועה והיא 0 (לפחות הייתה עד לא מזמן)?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 20:43
זה החלק שאני מפספס איך ידועה ? האם אתה מתכוון גם לקרן מחקה אגח ממשלתי או רק על החזקה פיזית של אגח

אז לדברייך למשקיע בקרן מחקה אגח ממשלתי כללי לטווח ארוך לא אמור לשנות ירידה פתאומית במדד ? כמו שאנחנו רואים בימים האחרונים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 20:54
אני לא יודע אם הקרנות מפרסמות את התשואה הפנימית של הקרן או את המח"מ אבל אפשר לבדוק זאת די בקלות ע"י לדגום נקודתית אג"ח ממשלתי במח"מ בינוני, או לחלופין לבדוק איזה אג"חים הקרן מחזיקה ולעשות איזה ממוצע גס.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2022 21:38
קרא על "תשואה לפדיון" של אג"ח.

עליית ריבית מובילה לירידות בטווח הקצר ולעליות בטווח הבינוני-ארוך.

אבל המח"מ משחק כאן תפקיד חשוב. באג"ח קצר ההתאוששות מהירה יותר.