⬅ חזרה לאינדקס

מימוש אופציות אחרי הנפקה/לוק-אפ

🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2022 16:33
שלום לכולם,

בעוד כחודשיים יפתח אצלנו חלון ראשון למכירת האופציות אחרי ההנפקה.

המניות שכבר VESTED מהוות בערך שליש מסך ההון שלנו, ככה שהן די משמעותיות.

אני מתלבט בין כמה אפשרויות:

1. למכור הכל ברגע הראשון שאפשר

2. לחלק לכמה מנות בתוך החלון הנוכחי (רק למקרה שההצפה של מניות שעובדים מוכרים אולי תזיז את המחיר הרבה בימים הראשונים)

3. סוג של DCA ולמכור אחוז מסוים בחלון הזה ואז למכור אחוז קבוע בכל חלון שאח"כ

מאוד אשמח למחשבות בנושא או אולי אלטרנטיבות אחרות.

הנטייה הנוכחית שלי היא מספר 3. ובהנתן שגם ככה יש עוד אופציות/RSUs שמבשילים ב2022 ובשנים שאח"כ, נראה שאני יכול למכור את רוב האופציות בחלון הזה ולהשאיר קצת לחלונות הבאים ולהשיג את אותו אפקט.

איזשהם עוד שיקולים שכדאי לקחת בחשבון?

לדוגמא אני מניח שחשוב למכור רק אופציות/RSUS שעברו את תקופת ההבשלה שמורידה למס הוני וכו'. משהו אחר?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2022 17:39
שיקולים נוספים:

1. עד כמה אתה זקוק לכסף בתקופה הקרובה.

2. מס הכנסה / מס יסף.

3. סיבולת הפסד - הרבה חברות ירדו היטב מאז ההנפקה.

4. סדר המכירה (אם יש לך אופציות במחירי מימוש שונים).
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2022 17:57
יכול להעיד על עצמי בלבד - אני מכרתי הכל בשניה שיכולתי

השיקולים שלי היו:

1. אם היה לי את הכסף ביד, לא הייתי בוחר לשים אותו על המניה (אלא, בהתאם למדיניות ההשקעה הרגילה והפאסיבית שלי). אז להישאר במניה שקול להחלטה להשקיע בה אקטיבית כאילו היה לך את המזומן עכשיו וקנית יחידות.

2. אני לא יודע כמה המניה תיפול או תעלה - ספציפית ידוע ש*בדרך כלל* יש השפעה שלילית על המחיר לאירוע של פתיחת נעילה (לא תמיד) ולכן העדפתי למכור כמה שיותר מהר ולא להסתכן שאחר כך ירד עוד.

במקרה שלי הייתה בוכטה של (כל ה) מניות של חברה שאני לא עובד בה יותר, שהשתחררה בבת אחת

אצלך נראה שהסיפור הוא קצת אחר, אז לא נראה לי שזה קריטי באותה מידה

לא הייתי קורא ל- "לא למכור מה שאתה לא יכול" כ-DCA בדיוק (בדיוק כמו שאני לא יכול להשקיע משכורת עתידית שטרם קיבלתי) אבל בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2022 18:54
@klayhamn כתב תשובה נהדרת.

הפעולה הנכונה היא למכור הכל מיידית ולקנות את המרכיבים הרגילים בתיק ההשקעות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2022 19:04
לא שקול, במכירה יש אירוע מס. אם תקנה מחדש בכספי התמורה יהיו לך פחות מניות מאשר לפני המכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2022 20:25
מה זו הפסקנות הזו? אתה יודע מה המצב המיסויי של פות״ש? אתה יודע מה התכניות שלו לכסף?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 01:05
ברור, אבל מס יגבה ממך בכל מקרה במוקדם או במאוחר. ואם אתה לא מתכוון להשאר עם המניה הזו לפנסיה, אז זה לא ממש משנה אם תמכור אותה עכשיו או עוד שנה (או אפילו עוד שנתיים), אלא אם אתה חושב שהיא תצמח מהר יותר מהשוק הכללי (ואם כן, למה?) - כך או כך זה שקול להחלטה לקנות בכסף הזה את המניה במקום לקנות בו את מה שהיית קונה אלמלא היית מחזיק בה.

אתה "מאבד" קצת חוסר יעילות בגלל מיסוי , אבל מצמצם משמעותית את הסיכון שהמניה תתן ביצועים פחות טובים מהשוק, או שהעסק יפשוט רגל, או כל דבר דומה אחר.

מי שחושב שהיעילות המיסויית שווה את הסיכון העודף, בתאבון.

רק אזכיר שמאז 1920 (בערך, לא זוכר שנה מדוייקת) - רק 4% מהמניות שאי פעם היו קיימות - נתנו ביצועים שטובים יותר לאורך קיומן מאשר Treasury Bills (לאותה תקופה).

אל תתפסו אותי במספרים - זה APPROXIMATE.

(וזה עוד בלי להכנס לכמות המניות שצמחו כמו השוק או מעליו - שזה מספר קטן אפילו יותר, משהו כמו 1.5% אם אני זוכר נכון. המספר הזה נשמר גם אם מסתכלים במבודד על תקופות אחרות, כמו למשל העשור האחרון, שני העשורים האחרונים, שנות ה-90, וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 01:27
לתקופת האחזקה אין הרבה משמעות אלא לשינוי.

לא נכון.

דוגמה - נניח יש לך אופציה במחיר מימוש של 40 דולר והמניה שווה היום 100 דולר (נניח לשם הפשטות שאתה עומד בתנאים של מיסוי הוני).

יש לך רווח של 60 דולר לפני מס, או 45 דולר לאחר מס.

נגיד שהמנייה מבצעת בדיוק כמו המדד, ושניהם יעלו בשלוש שנים מהיום ב 20%.

אם לא מימשת היום, יהיה לך בעוד 3 שנים רווח למניה 80 דולר לפני מס, או 60$ לאחר מס.

לעומת זאת אם מימשת היום וקנית מדד (או את אותה מניה), אז תהיה לך תעודה בשווי 54$ עם חבות מס של 2.25$, כלומר 51.75$ שווי נקי לאחר מס.

כלומר אם המניה תעלה, המדד צריך לבצע טוב יותר מהמניה כדי שהשווי יהיה זהה.

מנגד יש כמובן שיקולים של פיזור וסיכון ושל אפשרות שהרווח יימחק לחלוטין אם האופציה יורדת מחוץ לכסף וכו' שהם בהחלט שיקולים חשובים - אבל אלו לא הטיעונים שעליהם דיברנו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2022 11:02
תודה רבה לכולם, מאוד עוזר. אני חושב שאכן בסוף פשוט אמכור הכל כשהמסחר יפתח.

אבל רציתי רגע להעמיק בהקבלה הזאת:

אני אני מבין נכון, בהנחה שיש לי 100 מניות, וההתלבטות היא בין למכור הכל ביום א', או חצי בא' וחצי בב', השקילות שאתה מציע היא

1. למכור 50 ביום א' ו50 ביום ב'

2. למכור 100 ביום א', ואז ישר לקנות 50 עדיין ביום א' ולמכור אותן ביום ב'

החלק השני של אופציה 2 בפני עצמו באמת לא הגיוני. לא הייתי סתם קונה מניה ספציפית, בלי קשר לאם היא נמכרת שנייה, יום או שנה אח"כ.

אבל לפחות עד כמה שאני מבין, איפה שהשקילות מתפספסת היא שאי אפשר להפריד את החלק השני (לקנות ולמכור), מהמכירה של ה100 בהתחלה.

דוגמא די בנאלית:

בתרחיש #1 - מחיר המנייה הוא 1 ביום א' ו99 ביום ב'

בתרחיש #2 - מחיר המנייה הוא 99 ביום א' ו-1 ביום ב'

אם אני מוכר הכל ביום א', השונות שלי ממש גדולה (1 או 99). אם אני מוכר חצי ביום א' וחצי ביום ב', השונות שלי קטנה (50 בשני התרחישים)

אני מנחש שמחיר המנייה יזוז די הרבה במהלך חלון המכירה, אז אני די מודאג מלמכור הכל בבת אחת. מה אתם חושבים?