⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות .. בעיה עם IB

🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2022 20:48
היי

התייעצות קטנה אני כבר אבוד לא יודע מה לעשות אולי למישהו פה יהיה רעיון .

לפני 20 ימים בערך העברתי סכום כסף ל IB האמריקאי . זו פעם ראשונה שאני מעביר כסף , עשיתי העברת זהב מבנק לאומי לסיטי בנק בתל אביב . הודעתי באתר שאני מעביר ורשמתי בהערות את המספר חשבון שלי בIB .

עברו כמה ימים לא ראיתי את הכסף פניתי לשירות לקוחות במייל ואמרו שלא קיבלו כלום צריך לחכות , עברו עוד לא מופיע כלום והם טוענים שלא קיבלו כלום ... מדבר עם הבנק אומרים מבחינתם ההעברה בוצעה הכסף הגיע לייד

IB טוענים שלא הגיע ואין להם איך לבדוק . אישרו ששלחתי ל IBAN הנכון . הראתי להם צילום מההעברות אחרי ששניתי שפה לאנגלית , שלחתי אסמכתא והגל והם עדיין טוענים שאין כסף ואין להם מה לעשות והבנק טוען הכסף הגיע אין לנו מה לעשות .

האם מישהו נתקל בכזו סטוציה לפני ומה אתם ממליצים לי לעשות .

תודה ושבוע טוב
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2022 21:36
אני מקווה שזה היה סכום קטן לניסיון.

לעבוד עם ברוקרים ישראלים, שאז יש לך את מי לתבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2022 21:39
כן למזלי היה סכום קטן לנסיון

זהו אני בנתיים בודק ברוקר אחר שיש לו נציג בארץ אולי קולמקס
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2022 21:56
לא יודע לענות, רק אספר שאני מעביר העברה רגילה לחשבון בבנק פועלים, תמיד מופיע ב IB תוך יום/ יומיים
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2022 22:01
כנל אני רק לסיטי בנק
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2022 22:22
מה הקשר?

גם ברוקרים אמריקאים אפשר לתבוע אם צריך. אבל למה ללכת כלכך רחוק?

לרוב אפשר לסדר דברים כאלה בלי תביעה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/02/2022 22:24
אישית העברתי כבר עשרות פעמים (גם זה"ב וגם מס"ב) ומעולם לא נתקלתי בבעיה שהכסף נעלם.

היו כמה סיפורים פה בפורום על אנשים שהעבירו לחשבון לא נכון או שסתם IB לא הצליחו לשייך את הכסף, ופשוט הכסף הועבר אליהם חזרה לעו"ש שלהם אחרי תקופה קצרה באופן אוטומטי.

בכל אופן, הייתי מנסה לדבר עם הבנק שאליו הכסף נשלח, לראות אם אתה יכול לקבל אסמכתא ממנו שהכסף באמת הגיע ונכנס לחשבון של IB.

אם יש להם אסמכתא כזאת אז אפשר לפנות איתה לIB. אם אין, אז צריך להבין מה פשר הקצר בין הבנק שלך לבנק של IB.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2022 01:47
העברות כספים זה משהו שאפשר להוכיח עם אסמכתא.

אם לבנק יש אסמכתא רשמית (העתק מהודעת ה-SWIFT שנשלחה יחד עם מס' אישור וכו') ואז להציג את הדבר הזה ל-IB

לא "לתרגם דברים באנגלית" בעצמך - אלא לבקש מהבנק את האסמכתא האנגלית המקורית של ההעברה

ואם ב-IB ממשיכים להתכחש תבקש לעשות אסקלציה

היות ועד היום העברתי כמה וכמה פעמים ל-IB בלי שום בעיה - אני מהמר על פשלה של הבנק - אבל נחיה ונראה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2022 02:26
תבדוק 3 פעמים ספרה ספרה. אני מנחש ששלחת לחשבון לא נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2022 08:24
לפי מה שפות"ש כתב נשמע שדי מנפנפים אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2022 08:58
הם ביקשו באמת SWIFT הבנק טוען שבהעברות זהב לחשבון בארץ אין סוויפט . הם אפילו אומרים שאין אפשרות לקבל את האסמכתא באנגלית .. מסכנה ראשונה שלי בנתיים היא לעבור בנק .

אבל IB ביקשו אפילו את האסמכתא העברית אבל לא יצא מזה כלום אמרו שלא מצאו את הכסף
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2022 08:59
זה מה שאני מנסה לעשות עכשיו . בעיה שהם עובדים רק ימי חמישי אז בחמישי אני אבדוק
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2022 15:01
האם מופיע שם מספר החשבון IB שלך ? יש מצב שההערה נשמטה.

אני במקומך הייתי מנסה העברה נוספת של כמה שקלים (מס״ב)
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2022 16:13
איזה בנק עובד רק בחמישי??
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2022 09:04
תבדוק מה עשית בדיוק.

אם בחרת להעביר שקלים האפשרות היחידה היא wire, לא swift
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2022 15:33
לי היה מקרה שביצעתי העברה Swift מסניף הבנק שלי ל IB והכסף לא הגיע ליעדו. אני זגזגתי בין הנציג של IB לבין הבנק שלא ידעו לומר איפה הכסף נמצא.

בסוף הבהרתי לבנק שזה אחריותם לבדוק איפה הבעיה. לאחר אסקלציה נמצאה הבעיה, בשם ה- IBAN שלי היה רשום שם לא נכון של בת הזוג שלי. לאחר תיקון הם ביצעו זיכוי והפקדה מחדש והכסף עבר בהצלחה לקח חודש ימים לסאגה להסתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2022 15:54
איך עשית את זה בעצם?

הבנק יכול לטעון שהכסף עבר, אחרי זה אין לו שליטה על מה קרה איתו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2022 16:19
אגב בעיות בהפקדה בIB, זה נשמע מצחיק, אבל מהבנק שלי בלאומי בהעברת זהב אין מקום שאני יכול להשאיר בו את ההודעה על מספר החשבון שלי בIB, וקיבלתי אפילו נו נו נו מIB. ברגע שעשיתי העברות רגילות עם ציון מטרה למספר חשבון שלי, הולך חלק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2022 20:51
יש אסמכתא אבל הכסף לא הגיע ליעדו. פשוט התעקשתי שיעשו בדיקה מקיפה. בסניף לא ידעו איך לבדוק את זה. הם העבירו את הבקשה לרמה הבאה שהיה להם את הידע להבין מה קרה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2022 09:04
הייתה לי פעם שלא רשמתי את שם החשבון ואז הכסף באמת לא שוייך, יוצרים קשר עם נציג ב-IB ומסבירים את הבעיה יחד עם אסכמתא של ההעברה וזה מסתדר