⬅ חזרה לאינדקס

מעבר לקופת גמל

🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2022 18:51
שלום,

קיבלתי הצעה להעביר את הכסף שצברתי עד היום (אני בגיל 50) בקרן פנסיה מקיפה לקופת גמל ולהמשיך להפקיד לקרן פנסיה.

בנוסף יש לי ביטוח מנהלים וקרן פנסיה משלימה בסכום קטן יחסית למקיפה.

1. האם מבחינה ביטוחית אני אשאר עם כל התנאים ?

2. האם תהיה בעיה עוד מספר שנים למשוך את הכסף כיוון שקופת גמל לא משלמת קצבה ?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2022 19:33
ניוד כספים בין מוצרים פנסיוניים הוא מהלך בעל פוטנציאל השלכות משמעותי, ויש להבינו לעומק לפני ביצוע כל שינוי.

בקש/י ממי שהציע לך את ההצעה הזאת לפרט את משמעויות המהלך, כפי שהתעניינת אודותיהם כאן.

חשוב גם להבין מה התקווה להשיג מניוד כזה, כדי לוודא שהמהלך תואם את השאיפה.

לא בהכרח. קופת גמל אינה כלי שמגיע עם ביטוחים מובנים, בניגוד לקרן פנסיה. לגבי הביטוחים שימשיכו לחול בקרן הפנסיה (שציינת שתמשיך לקבל הפקדות שוטפות), לדעתי ניוד כספים החוצה מהקרן מאפס את תקופת האכשרה של הביטוחים בקרן, מה שאומר שתצטרכ/י לצלוח אותה מחדש. בנוסף, ניוד הכספים החוצה מקרן הפנסיה ייקר את עלות הביטוחים הכלולים בה.

קשה לומר. כרגע הדרך היחידה למשוך כספים מקופת גמל, שכמו שאמרת אינה משלמת קצבה, כרוכה בניוד הכסף הלאה למוצר אחר שכן משלם לקצבה. יש תכניות לשנות את המצב הזה, אבל הוא טרם התרחש, ואין יעד ברור.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2022 19:48
1+. ובנוסף, חלק מההשלכות עשויות להיות בלתי הפיכות.

ואם מי שהציע זאת הוא במקרה סוכן מישהו שמרוויח כסף מהמהלך, להיזהר. לדעתי כדאי להיוועץ באיש מקצוע חיצוני שאתה משלם לו על פגישת ייעוץ, ואינו הסוכן/משווק הפנסיוני שלך.

1+
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2022 20:08
מה המוטיבציה למהלך הזה? נשמע מהלך עם הרבה חסרונות. מה דמי הניהול בקרן ומה בקופת הגמל?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2022 21:45
בגדול המוטיבציה היא האפשרות לקחת לקחת הלוואה בתנאים יותר טובים על מנת להשקיע את הכספים האלה (מינוף).