⬅ חזרה לאינדקס

שאלה לגבי זכייה בדירה בהנחה

🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2022 15:21
שלום לפורום היקר,

נגיד וזכיתי בדירה בהנחה. כמובן שהדירה לא מוכנה וייקחו כמה שנים. האם אני מתחיל לשלם מההתחלה או מרגע המסירה? ז"א שאם אני מתחיל להחזיר משכנתא מההתחלה, אני כאילו "מפסיד" כסף כי איני יכול להשכירה בינתיים? אשמח לחידוד קל בנושא, תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2022 17:17
החזר משכנתה מתחיל בנקודה שבה היא נלקחת.

תלוי באופן התשלום לקבלן ובהון העצמי שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2022 21:16
התשלום לדירות קבלן מתחיל מהחתימה על החוזה ולפי השלמת אבני דרך לפי לוח התשלומים שמצויין בחוזה.

ההחלטה מתי לקחת משכנתא תלויה בהון העצמי שלך (לרוב המשכנתא תהיה כסף אחרון, אלא אם הבנק הסכים להיות כסף אמצעי). לא לשכוח גם שהסכום לתשלום צמוד למדד תשומות הבנייה על כל החלק שטרם שולם לקבלן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2022 23:41
את המשכנתא תתחיל לשלם בחודש העוקב לחודש שבו קיבלת את הסכום הראשון, והתשלום ייקבע באופן יחסי לסכום שקיבלת.

הריבית וגובה ההחזר החודשי שנגזר ממנה, יחושבו לפי ההלואה שממנה ניתנה לך המנה הראשונה של הכסף.

עם זאת, אם תרצה לדחות את תחילת התשלומים, הבנק מאפשר בדרך כלל לעשות את זה ב-2 צורות:

או שתשלם מידי חודש רק את הריבית שנצברה, וכשתכנס לדירה תתחיל לשלם קרן+ריבית (כמובן שכמות התשלומים שסוכמה בינך ובין הבנק, תתחיל רק מהיום שנכנסת לדירה והתחלת לשלם תשלום מלא. לדוגמא: אם לקחת משכנתא ל-25 שנה, ה-300 חודשים האלו יתחילו מהיום שבו נכנסת בפועל והתחלת לשלם).

או שלא תשלם כלום, והריבית שנצברת בינתיים תתווסף על הקרן, וההחזר החודשי יחושב מחדש בתחילת התשלום על פי הסכום שהצטבר בחלוקה למספר החודשים שסוכמו בתחילת ההלואה.

כמובן שהאפשרות תלויה בהסכמת הבנק, שיאשר את זה רק אם מצבך הכלכלי עומד בתנאים המתאימים.

וצריך לקחת בחשבון שבשני המקרים תשלם בסוף הרבה יותר בגלל הריבית שנוספת (באפשרות השניה זה הרבה הרבה יותר), ולפעמים זה עדיין משתלם כי אחרי הכל מדובר בריביות של משכנתא, שכנראה לא תקבל באף הלואה אחרת.