⬅ חזרה לאינדקס

שינוי תיק 70-30 לפרישה

🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2022 23:58
שלום חברים, כל האמור למטה כמובן בגדר דיון תיאורטי

ברשותי תיק שמורכב מ 70% מניות, 30% אגח כדלהלן:

VOO - Vanguard 500 Index Fund ETF

אג"ח שקלי ארוך מס' 1140193

התחלתי אותו ב 2014 כשהמחשבה בבסיסו היו:

1. לקנות ישירות תעודת סל אמריקאית בשל דמי הניהול הזולים (ולא תעודת סל ישראלית מחקה S&P)

2. לאזן באג"ח שקלי ארוך (היחיד שהביא תשואה חיובית סבירה בזמנו) לא יודע אם נכון אבל בתיאוריה שלי הוא גם אמור להגן מהחשיפה לדולר בשל החשיפה הגבוהה לשקל

אני יודע שיש סיכון באג"ח שקלי ארוך ברמת הריבית הנוכחית, אך מכיוון שאני משקיע כל שנה סכום X והתחלתי את התיק מ-0, אני מאמין שהסיכון יתמצע במשך השנים

הבעיה שלי עם התיק הנוכחי היא בעיקר המיסוי, האג"ח נותן ריבית כל שנה וה VOO מחלק בערך 2% דיבידנד בשנה, אני משקיע מחדש את התזרים הזה אבל משלם מס לא קטן.

הייתי שמח לשמוע את דעתכם על התיק וכמו כן לשאול האם יש אלטרנטיבות חסכוניות יותר שיכולות לספק לי את אותה חשיפה עם דחיית מיסוי?
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2022 00:14
הקרן השקלית של בלקרוק שנסחרת בארץ על הסנופי.

קרן אגח ממשלתי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2022 10:00
תודה!

מה היתרון בלקנות את הקרן השקלית של בלקרוק? אני מבין שהיא צוברת את הדיבידנד, אבל לפי הבלוג של המשקיעה הבנתי שעדיין נלקח מס על הדיבידנד של 15%. כמו כן הדמי ניהול 0.07% גבוהים יותר משל VOO 0.03%

האם קרן אגח ממשלתי צוברת את הריביות ודוחה את אירוע המס?
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2022 10:18
@אופיר , אני מציע לך לבדוק מה המשמעות הפרקטית של האופטימיזציות שאתה מנסה לבצע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2022 11:42
@חתול לילה , סליחה אבל לא הבנתי את התגובה שלך. אני מנסה לקבל חוות דעת על ההיגיון של התיק + בהנחה וכן, האם האחזקות הנוכחיות יעילות מבחינת דחיית מיסוי
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2022 11:44
תעשה סימולציה של כמה תרוויח מדחיות המס האלה. לדעתי מדובר בפרוטות.

לדעתי האישית להחזיק אג"ח שקלי ארוך זו טעות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2022 16:57
לא לגעת ב VOO , היתרון של השקלית רלוונטי בטווחים ארוכים של מעל 25-30 שנה וגם זה פינטס עשו פה סימולציות על העניין אתה תפסיד הרבה יותר אם תמכור עכשיו (בשקלית של בלקרוק אתה משלם כפל מס על דיבידנד , 15 אחוז בצבירה, ועוד 25 בפדיון)
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2022 17:56
אבל אפשר להכניס כסף חדש לקרן אחרת.

זו הנקודה העיקרית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2022 22:56
תודה @Aslan,

מה דעתך לגבי האג"ח השקלי הארוך? הוא מסוכן ואני יכול לקצר את המח"מ אבל קצת מבאס שהחלק הסולידי בתיק עושה קרוב ל 0% תשואה.

אם אין שום יתרון לשקלית של בלקרוק אז מה כל הרעש שעשו ממנה? האם אתם מכירים אלטרנטיבה זולה כמו VOO שצוברת את הדיבידנד ולא מחלקת?
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2022 23:47
הקרן הסינטתית השקלית של אינבסקו שעוקבת אחרי s&p 500.

דמי ניהול של 0.05%, בעלת תשואה שדומה ל gross total return (צבירת דיבידנדים ללא הורדת מס).

*הקרן סינטתית.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 00:51
אני מאלה שלא ממש מבינים באגח, אחרי קריאה כאן בנושא השכבתי 20 אחוז מהתיק בקרן מחקה אגח ממשלתי כללי (מהתעודות שמכילות את כל האגחים הממשלתיים הקיימים קצרים ארוכים שקלי/צמוד/משתנה וצוברות את הקופונים חזרה לקרן ככה שאין התעסקות) אני עושה את זה בלי צפייה לתשואה כלשהי יותר בשביל שיהיה לי כסף זמין לדחוף למניות בזול כשהשוק בנפילה ובשביל לא להחזיק במקום כל כך הרבה מזומן (פסיכולוגי איפשהו)

לגבי הרעש שעשו על בלקרוק שקלי לטעמי הוא בעיקר בגלל התפעול הנוח , לא צריך להמיר מט״ח, לא צריך להתעסק עם דיבידנדים והשקעה חוזרת

לגבי ביצועים ברור שזה זניח, המרת מטח בבית השקעות מוביל אתה עושה פעם אחת בקניה פעם אחת במכירה, כלומר בערך 0.2 אחוז יעלה לך בטווח של 20 שנה אתה מבין שזה כלום, ולאחד שגם ככה מוסיף כסף חדש כל חודש בקיזוז עם דמי שימוש , השקעה מחודשת לדיוידנדים נכנסת יחד עם הכסף החדש בעמלת מינומום החודשית שמתקזזת וכוויכול לא עולה לך כסף..

והיתרונות של האמריקאית, דמי ניהול נמוכים יותר, ספרייד מסחר מצומצם בהרבה כלומר סחירות הרבה יותר גבוהה.. בקיצור הכל זניח (יש שיגידו שהברוקר יכול להיות יטעה וימסה את השקלית של בלקרוק cspx לפי מדד מחירים ולא לפי שער הדולר כלומר בשונה מבתשקיף וזה אולי יכול להוות יתרון מסויים בביצועים לשקלית אבל זו ספקולציה..)
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 08:20
חוץ אולי ממס ירושה על האמריקאיות שיכול להיות לא זניח בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 09:12
הכנתי לאשתי פק״ל סיסמאות ומדריכים למכירת ני״ע ומשיכת כספים לחשבון הבנק במקרה ויום אחד אני בר מינן בנוסף גם אם נניח היא תשכח יש לי שיחות מוקלטות מאקסלנס שאין דבר כזה אצלם בחשבון ישראלי ברגע שיש צו ירושה הם מעבירים את כל הנכסים כולל זרים ליורשים, ברור לי שאולי אותו נציג שירות שהקלטתי לא מבין יותר מידי מהחיים אבל כן הוא אמר שהם מעבירים כל הזמן תיקים עם ני״ע ארה״ב כשיש צווי ירושה בלי תשלום מס, כל עוד גביית המס לא מיושמת היום בפועל לטעמי אין לאף אחד מה לדאוג, ברגע שאשמע על מקרה ראשון שגבו את המס מישראלי ברור שאמכור ישר הכל ואקנה אירי , אבל זה לא המצב כרגע (ולהיות הראשון בארץ שדווקא אצלו דרשו את המס במותו - סיכון אפסי שאני מוכן לקחת צריך מנחוס של החיים בשביל שזה יקרה)
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 11:12
ואז תשלם על הכל מס רווח הון מיותר.

אומנם לא במותם אלא בחייהם… אבל לאזרחים אמריקאים ברחבי העולם (ובישראל) זה קרה.

לא כיף בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 11:46
רק מעל סכום של כ 12 מליון דולר, נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 12:30
לא דיברתי רק על מס ירושה. דווקא מס הירושה לאזרחים אמריקאים זה לא הבעיה (אלא אם כן אתה מאוד מאוד עשיר)...

התכוונתי לעובדה שביום בהיר אחד ארה"ב התחילה לאכוף את חוקי המס שלה (שבתכלס היו קיימים קודם) על כל אזרחיה ברחבי העולם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 21:36
אני מודע לעניין של המס ירושה, אחת האופציות היא לעשות ביטוח חיים על הסכום שמושקע בניירות ערך זרים. לא ממש מכיר מחירים אבל כדאי לבדוק
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2022 21:42
זה לא באמת פותר את הבעיה, אלא במקום שתממן את ממשלת ארה"ב ישירות, הכסף שלך יעשה סיבוב דרך חברת הביטוח באמצעות תשלום הפרמיות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2022 09:13
יש מצב, לא בדקתי את הפרמיות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2022 15:17
אזרחים אמריקאים, לא זרים, כל בר דעת מבין שלאכוף גביה של מס ירושה (רטרו, על רכישות שכבר נעשו גם לפני שנים) במליארדי דולרים מאזרחים זרים מאינסוף מדינות זרות (וברור שצריך לעשות את זה גורף, לא יגבו ממדינה אחת וממדינה אחרת לא) בטח ובטח להתחיל לעקל פה נכסים של אנשים שמשכו כבר את הכספים מהברוקר - זה דבר לא פשוט ולא ישים, יש סיכוי יותר גבוה שבישראל יחילו מס ירושה מאשר שזה יקרה, אנשים פה נבהלים יותר מידי מהעניין, יש כאלה שמכרו ופירקו תיקי השקעות ני״ע אמריקאים של שנים בגלל שהרעילו להם את המוח על החארטה הזאת בגלל כמה ״כתבות״ מלחיצות של בעלי אינטרסים
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2022 16:53
״אזרחים אמריקאים״ - אני מקווה שברור לך שמדובר תכלס באזרחים זרים מאינסוף מדינות זרות, שבמקרה יש להם דרכון (לפעמים ישן ולא בתוקף). גם כאלו שכף רגלם לא דרכה בארצות הברית חוץ אולי מלהיוולד שם.

מה שעשו פה בארץ עם ה״אזרחים האמריקאים״ האלו היה מאוד פשוט. הם הכריחו את הבנקים (והברוקרים) לקחת אחריות על זה ולדווח. לא צריך לרדוף אחרי אף אחד.

זה קרה כבר. אין סיבה שהם לא יוכלו (אם ירצו) לעשות את זה לכל השאר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2022 23:50
אזרחים אמריקאים זה אזרחים אמריקאים, לא ברור לי נסיון הטשטוש של הטייטל, מי שאזרח יודע שהוא אזרח, ויודע גם איך מוותרים על אזרחות, ומי שלא ויתר על האזרחות שלא יבוא בתלונות, כל עניין גביית המס והסכם FACTA שנחתם בין ישראל לארה״ב נועד לסייע לממשל האמריקאי לדוג את אותם אמריקאים שמתחמקים מתשלום מס דרך מקלט במדינות זרות, ואם על הדרך נדפקים גם אזרחים אמריקאים עם דרכון לא בתוקף ש ״שכחו״ שהם אזרחים - so be it

ההסכם מדבר על דיווח בנוגע לאזרחים אמריקאים בלבד, מכאן ולדיווח על זרים המרחק עצום , יהיו כל כל הרבה נורות אזהרה בדרך לפני שיגבו בפועל את המס הזה שאני לא מבין מה כל הטררם, אבל כנראה שלא נגיע להסכמה בעניין…
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 08:40
מה הקשר אם אתה *יודע* שאתה אזרח אמריקאי או לא?

הנה - אתה עכשיו *יודע* שקנית נכס אמריקאי שיש עליו חבות מס לשלם מס ירושה גם אם אתה לא אזרח אמריקאי.

לכן, אם יחתם הסכם שיסייע לדוג את אותם משקיעים בנכסים אמריקאים שמתחמקים מתשלום מס, אל תתלונן אם ״על הדרך״ ימסו גם אותך (או את היורשים שלך) למרות ״ששכחת״ שאתה משקיע בנכס עם חבות מס ירושה (או סתם ״לא מאמין״ שידפקו גם אותך).

ארצות הברית ידעה לרדוף יפה מאוד את אותם אזרחים אמריקאים שחיפשו מקלט מס. בדיוק כמו שגם בארץ רודפים אחרי ישראלים שחושבים שהם מחפשים מקלט מס. בסופו של יום, במשך כל עשרות השנים (שקדמו להסכם) אף אחד לא דמיין (בעולם! לא רק בארץ) שיתחילו לרדוף גם אזרחים שברור שהם לא תושבים, לא היו תושבים ולא יהיו תושבים. אבל כשהדוד סאם (שישב על האוצר הנסתר הזה) היה זקוק להכנסה נוספת, הבין שהוא מספיק חזק לדרוש את זה, אז הוא דרש. ועובדה - זה קרה, ובקלות יחסית.

תראה, אתה התחלת בשאלה של מה ישים ומה לא.

אני רק הראיתי לך איך אפשר לעשות את זה וכמה זה *ישים* וגם נתתי דוגמא לכך שזה בוצע בעבר.

אגב לגבי זה:

לסמוך על כך שכשתתחיל לשמוע שמועות שגובים את המס הזה תוכל לצאת…

אני מבטיחה לך שההחלטה הזו לא תהיה פשוטה. במיוחד כאשר ׳על הדרך׳ תצטרך בכל מקרה לשלם 25% מס מיידי על כל הרווח שצברת. וכאשר בסוף בסוף בכל זאת תחליט לצאת… זה יכול להיות מאוחר מדי.

אתה מוזמן לעשות גוגל על המושג covered expatriate.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 11:34
אין סוף להפחדות ולדאגה , כל אחד שיעשה מה שנותן לו לישון בשקט בלילה, בסוף מבחן התוצאה הוא הקובע , יש כאן חוק שקיים כבר 30 שנה ולא נאכף מעולם, תחילת אכיפה של חוק כזה יש לה משמעות גרנדיוזית מבחינה גיאו פוליטית (כשדיברתי על ישים לא ישים, לא דיברתי רק על הפן התפעולי, יש כאן משמעויות לא קטנות בהקשר ליחסים הפוליטיים בין מדינות העולם לארה״ב החלטה כזו פשוטה כמשמעה שאיבת מאסה של כספים ממדינות זרות לארה״ב באופן שיטתי ולאורך זמן, זה לא משהו שיעבור, יש מליארדי אזרחים בעולם שאינם אזרחי ארה״ב, חלק גדול מאוד של הכספים שלהם מושקע בארה״ב, מציע לך לבדוק כמה שילמו את המס הזה מיוזמתם לאורך השנים, הנתונים מגוחכים , וגם אלה ששילמו עשו זאת בגלל נכסי נדלן (מקרה בו יש חובת דיווח שנתית לרשויות המס גם לאזרח זר בשונה ממניות)

לגבי ״אבל כשהדוד סאם (שישב על האוצר הנסתר הזה) היה זקוק להכנסה נוספת, הבין שהוא מספיק חזק לדרוש את זה, אז הוא דרש. ועובדה - זה קרה, ובקלות יחסית״ -

עצם זה שאת עושה השוואה בין נכסים של פקקטע אזרחים אמריקאים (גם כאלה ש״שכחו״ דרכון) שלא מתגוררים בארה״ב , שהם אולי עשירית פרומיל למול מליארדי אזרחים שהם לא תושבי ארה״ב, ומציגה את זה כאילו בהינף יד הם יכולים גם להחיל את זה על כל שאר אזרחי העולם מראה שאת לא מבינה בכלל את ההבדלים בסדרי הגודל.

אגב, נניח ואני זורם איתך, תחשבי כשיגיע המקרה הראשון / ההסכם / ההודעה שמתחילים לגבות את המס הזה בפועל מה המשמעויות, מה את חושבת שיעשה אדם בעולם עם נגיד מיליון דולר מושקע במניות ארה״ב כשהוא יודע שכשהוא בר מינן הם ינגסו 35-50 אחוז מזה? אני אתן לך רמז, ימכור תוך שניה (ולא נראה לי שיעניין אותו מס רווח הון שגם ככה הוא יצטרך לשלם, אז יפסיד תשואה פוטנציאלית על הרווח זה בטל ב60)

עכשיו תחשבי מה יקרה לכלכלה האמריקאית באותו זמן, מה יקרה למחירי המניות, תהיה נהירה של מליארדי דולרים החוצה, המס הפוטנציאלי שאולי יגבו יהיה פינטס למול הכסף הגדול שיפסידו אם יעשו מהלך כזה, זאת אגב אחת הסיבות העיקריות לכך שאני ישן בשקט
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 13:40
אז למה המס הזה קיים בכלל? למה לא מבטלים אותו? מה האינטרס להשאיר מס שסתם מפחיד אנשים מלהשקיע בארצות הברית?

וגם אם אזרום איתך בהנחה שהסיכוי שזה יקרה קטן מאוד, למה זה כל כך נורא להציע כאן בשרשורים, לאזרחים ישראלים (שאינם אזרחי ארה"ב) להימנע מהסיכון המזערי הזה באמצעות השקעה באלטרנטיבות מצוינות כגון הקרנות האיריות של בלאק רוק למשל?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 17:23
מניח שזה בכלל לא במודעות שלהם, לעניות דעתי אין הבדל בין חוק שלא נאכף כל כך הרבה שנים לבין חוק שלא נחקק כלל..

לגבי להציע - מסכים שטוב שמציעים איריות, במיוחד לאלו שמחפשים השקעה פשוטה עולמית / ארהב צוברת בשקלים ואם אפשר להעלים סיכון מס ירושה גם אם הסיכוי שיתממש נמוך במיוחד על הדרך - ברכה

אני חושב פשוט שהעניין קיבל משקל לא פרופרציונלי כאן בפורום, וזה עלול לגרום לאנשים שמחפשים השקעות מסוימות ומגוונות שלא קיימות להן חלופה אירית לוותר , או חלילה לגרום לאנשים עם תיק של מספר שנים , גם אם זה רק עם VT/VTI וכו - לעשות טעויות ולמכור את כל התיק בפאניקה מהמידע שמפמפמים כאן…
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2022 17:52
החוק אולי ותיק, אבל המחשבה שאפשר לחייב בדיווח מוסדות פיננסיים שלא קשורים בדרך כלשהי לארה"ב היא די חדשה (וחצופה - פחות מעשור).

אני מסכים שכרגע הסיכון דה פקטו לא גדול, אבל הכיוון הכללי מדאיג.