⬅ חזרה לאינדקס

האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם?

🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 18:38
אני לא ממש חושש מתנודתיות. ממש לא.

מה שכן מאוד מוטרד ממצב שבו ממשלה/וירוס ששואב את כל הכסף מחשבונות ההשקעות. נניח סתם סנריו לדוגמא לאו דווקא אבל נניח רוסיה רוצה לנקום במערב ובאמצעות האקרים נכנסת לחשבונות משתמשים מוכרת את כל התיק תמורת עשר סנט (סתם דוגמא לא להתפס לזה בטוח יש בה חורים).

יש עוד מישהו שמוטרד מזה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 18:51
כן. כולנו צריכים להיות.

אבל מה אתה מציע לעשות בנדון?
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 18:56
הדבר היחיד עכשיו שאני אולי מבין שאני לא לבד זה לחקור את זה יותר להקפיד כמה שיותר באבטחה לבדוק את החוזה מה קורה במצב כזה מבחינת בית ההשקעות ולבדוק אם יש חוזים שמתייחסים לזה שונה בבתי השקעות שונים ולקחת את זה בחשבון בבחירה ובשיקול של נכס פיסי לעומת אלקטרוני.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 18:59
לכל הפחות צריך להשתמש בtwo factor authentication ובSSL
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 19:03
אבל בבתי השקעות ישראליים המערכת היא סגורה הכסף גג יכול לחזור לחשבון בנק של בעל התיק
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 19:12
זה לא יעזור לך מול פורץ שימכור את כל התיק שלך וירכוש בתמורה איזו מניה לא סחירה במחיר מופקע שהפורץ ימכור מהברוקר שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 20:36
בית ההשקעות שלי (שהוא אחד הגדולים במדינה ומנהל גם פנסיות וקה"ש וכו') לא משתמש ב 2FA,

הסכנה הגדולה היא זליגה או גניבה של סיסמא והקלות הבלתי נסבלת שבה אפשר לאפס סיסמא של אדם אחר תוך כדי מענה על שאלות "הזדהות" היא מחדל.

כולי תקווה ש

1. בית ההשקעות לא שומר סיסמאות אלא את ה HASH שלהן

אני חי באשליה אם

1. בית ההשקעות מיישם מנגנון למזער נזק אפשרי מגניבת סיסמאות ע"י מנגנון שמזהה נסיון למכור נייר בפחות מ 10 אחוז מערך השוק שלו בזמן שליחת הפקודה (לא ניסיתי)

חבל ש

1. בית ההשקעות לא מאפשר למשתמש לקבל הודעת טקסט לטלפון על כל פעולה קניה / מכירה.

מה שכל משתמש יכול לעשות כדי למזער אפשרות של גניבת סיסמא:

- להשתמש בסיסמא ייחודית לחשבון ואינה בשימוש בחשבון אחר

- אל תתן לדפדפן לשמור את הסיסמא, פורץ יכול למצוא אותה

- אל תשמור אותה על המחשב, פורץ יכול למצוא אותה

- עדיף לא להשתמש במחשב משפחתי שהילדים מתקינים עליו תוכנות בלי פיקוח, אם יש אפשרות אז עדיף להשתמש במחשב שאינו מחובר לאינטרנט כדרך קבע אלא למטרת התחברות לבית ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2022 21:52
בגדול לברוקרים אמריקאים יש ביטוח שאמור להגן גם בפני תרחיש כזה (לפחות במידה מסויימת).
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 02:46
מה כל זה משנה אם יש שאלת הזדהות שהיא בדיחה?

התקווה היחידה היא שיש נהלים מגבילים גם בהתנהלות טלפונית בעזרת שאלת הזדהות. אבל כאן זה נופל על הגורם האנושי בצורה הבעייתית ביותר. אם לנציג אין כח לנהלים?

השאלה אם קופגלה כתחליף לחשבון מגינה מפני דברים כאלה. אולי לא מהנזלה טלפונית (מישהו יודע מה צריך לספק כדי להנזיל? ת.ז) אבל נשמע שכן מפריצה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2022 11:25
ההשקעות שלי מחולקות בין ברוקרים שונים במדינות שונות.

עקרון בסיסי של פיזור שמדברים עליו בהשקעות וסיכון כל הזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2023 21:42
יש פלטפורמת מסחר מקצועית של

ORBIS - viewtrade

מיטב וגם Ibi עובדים איתה .

שם זה לא אינטרנטי web אלא ממש תוכנה להורדה

שם משתמש וססמה.

ממה שאני מבין אמורה להיות בטוחה יותר נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2023 22:51
אם זה נייר סחיר, אז גם אם תנסה לא תצליח למכור אותו בהרבה פחות מהמחיר שלו, כי תמיד המכירה היא למרסה במחיר ותמיד יהיו בספר בפקודות הוראות קנייה במחירים סבירים.

מה שכן, אחרי שמכרו את תעודות הסל הסחירות שלך במחירים סבירים, אכן אפשר לקנות איזה נייר לא סחיר פי 10 מהמחיר הרגיל שלו. אכן בעיה. הייתי שמח אם היה אפשר "לנעול", את החשבון כך שיוכל לסחור רק בסט ניירות קטן שהגדרתי מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2023 23:00
מה שאני מבין מכל השרשורים האלו הוא שקיים "חוק שימור הדאגות".

כשאדם עני, הדאגות מתמקדות יותר באיך לסגור את היום או את החודש,

וכשיש לאדם כסף, הוא דואג מה יקרה אם הכסף ייעלם איכשהו...