⬅ חזרה לאינדקס

מכירת מניות לאחר הנפקה ולוקדאון

🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2022 00:36
יש סיכוי שהחברה בה אני עובד תעשה בעתיד IPO.

ממה שאני יודע, לרוב לאחר הנפקה של חברה בבורסה יש תקופת Lockdown בה איני יכול למכור את המניות שברשותי (לרוב חצי שנה?)

לקראת היום בו הלוקדאון מסתיים - האם יש לי דרך לשפר עמדות כך שאהיה מהראשונים שנותנים את פקודת המכירה בבורסה על מנת להפסיד כמה שפחות במידה ועוד עובדים עם נתח בחברה מוכרים? יש מה להתכונן לאירוע כזה מראש?
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2022 01:09
לא רק אתה יודע מתי נגמר הלוקדאון, גם שאר המשקיעים יודעים, והמחיר ישקף זאת. אין לך שום יתרון בעניין כי יש חלונות מסחר לעובדים שרק בהם מותר לסחור.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 03:06
כאשר העובדים מבצעים פקודות מכירה בחלונות המסחר שמיועדים לכך, יש משמעות למי נתן פקודה ראשון? יש סדר כלשהו או שהפקודות מקובצות יחד?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 07:58
הפקודה נשלחת מיידית (ליתר דיוק זה תלוי בנאמן שלך, שדרכו מבוצעות הוראות המכירה. לפחות ב ibi קפיטל הן נשלחות מייד לביצוע, לא יודע איך זה אצל נאמנים אחרים) לבורסה ברגע שהיא נכתבת.

בבורסה סדר הפקודות כבר תלוי בסוג הפקודה (מרקט מול לימיט) ובגובה הלימיט, במקרה של פקודות לימיט - בדיוק כמו בפקודות מסחר רגילות.

מבין הפקודות שנשלחו באותו מחיר יש חשיבות לסדר הכרונולוגי של שליחתן, אבל לא רואה איך זה יעזור לך בהנחה שהעובדים לא מתאמים את אותו מחיר ו/או את זמני שליחת הפקודות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 09:52
קח יום חופש ביום של הסיום ה-lockup ושב ברגע האמת על מערכת המסחר.

לפני היום הזה:

1) תוודא שניתן לשלוח פקודות מרקט ולא רק לימיט.

2) תוודא שניתן לעשות את זה אונליין בלי שליחת טופס פיזי.

לא בכל המניות 1 + 2 ברורים מאליהם.

אם אחד מהם לא מתקיים אז זה עוד יותר מדגיש את החשיבות של "לשבת על זה" ברגע האמת.

שליחת טפסים ותיקון פקודות לימיט זה לא משהו שכיף לעשות מהמשרד.

תהיה בטוח שכל הבכירים יהיו בבית ביום הזה ;)

אז אל תהיה הפראייר שמוכר בזול בימים שאחרי זה.

המניה יכולה לרדת עד 20 אחוז ביום הזה (אתה יכול לגגל על סיום lockup במניות בנאסדק) ולכן באמת חשוב למכור בכל הכוח.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 10:05
אבל שום דבר לא מבטיח לך שאם תמכור בתחילת יום המסחר הראשון, תשיג מחיר טוב יותר מאשר אם תקבע איזה לימיט שתופס לכל חלון המסחר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 10:25
אני לא יודע אם זה חוקי .. אבל אם החברה שהייתי עובד בה הייתה עושה IPO והיה לי בזה סכום משמעותי + תקופת צינון של חצי שנה אז הייתי מגדר את עצמי איכשהו:

בקניית PUTים או במכירת CALLים כנגד המניות
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 10:33
בדרך כלל אסור לעבוד לסחור בנגזרים של מניית החברה, ואם כן אז רק בחלונות המסחר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 10:37
זה לא בדיוק לסחור.. מה אם אני מודיע שנה מראש?

לדוגמא החברה שלי עושה IPO ושווי המניות שלי הן 1M$.

מבחינתי זה סכום משמעותי ואני לא אשרוד נפשית תנודות בסכום כזה בתיק, ולכן אני מודיע מראש שביום הIPO אני קונה 100 PUTים. מה הבעיה בזה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 10:43
אם אתה עובד בחברה אתה כפוף לכללים של מידע פנים, אז אסור לך לקנות או למכור מניות ונגזרים (גם דרך הברוקר שלך) אלא רק בחלונות מסחר.

אם אתה כבר לא עובד באותה חברה ואין לך גישה למידע פנים, אתה כנראה יכול לקנות גידור.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 10:49
אז באותו חלון מסחר אני מודיע שאני רוצה לקנות 100 פוטים. מה הבעיה?

או שאני מודיע אפילו מעכשיו (לפני שהחברה שלי בכלל הכריזה אם יהיה IPO או לא) - שאני, ככה וככה, מצהיר בזאת שביום הIPO אקנה X פוטים עם סטרייק נמוך ב20% מהשער של הIPO
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 11:23
תבדוק מול החברה שלך שזה קביל.

לעובדי חברה ציבורית יש גישה למידע פנים, וההתייחסות של רשות ניירות הערך (האמריקאית, במידה והחברה נסחרת בבורסה אמריקאית) מגדירה כללים שנועדו להבטיח שלכל המשקיעים יש תנאים זהים מבחינת המידע שלפיו הם סוחרים.

בגלל זה לעובדים מוגדר חלונות מסחר שרק בהם מותר לבצע פעולות.

לא הבנתי למי אתה רוצה להודיע על כוונתך לקנות פוט, בתור אדם פרטי אתה לא מדווח ל sec (אלא אם אתה בעל שליטה בחברה).

בכל מקרה, הדיון פה גולש למחוזות משפטיים. ממליץ לך שתברר מול הגורמים הרלוונטיים בארגון שלך מה מותר לך ותפעל בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 15:10
אני מנסה לעזור לבחור שפתח את השרשור.

שאם כל מה שהוא מפחד ממנו זה קריסת המניה של החברה שלו, הוא יכול לגדר את עצמו
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 15:20
וכדאי שיבדוק שמותר לו לרכוש גידור שכזה. בהרבה חברות אוסרים על העובדים לרכוש פוט/שורט.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 15:33
תשמע קטונתי, אבל אני דיי מצפצף על מה החברה אוסרת עלי בסכומים גדולים. מעניין אותי רק מה חוקית מותר/אסור מבחינת החוק -

אם הבן אדם עושה אקזיט בסכומים משמעותיים, קרי מעל 1M$ אני פחות הייתי הולך כצאן לטבח אחרי מה החברה אוסרת עלי או לא, אלא מוודא ובודק מה אפשר לעשות. במקרה הצורך מבקש מחבר לרכוש PUTים עבורי בחשבון שלו.

ראינו מה קרה לליימונייד ועוד חברות ישראליות שעשו IPO ותוך חצי שנה נפלו ב80%
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 15:46
הדבר היחיד שאפשר לבקש זה שמעכשיו חבילות האופציות יכללו גם אופציות put בכמות מסויימת על מחיר ההנפקה, כדי לגדר את העובדים על פי ניסיון מההנפקות של השנים האחרות. זה משהו שהעובדים צריכים לדון עם ההנהלה מראש לפני ההנפקה.

אם ההנהלה פועלת בתום לב ובאמת מאמינה שהמחקר שקבע את מחיר ההנפקה בוצע בצורה נאותה, אז הם לא אמורים לסרב לבקשה כזו של העובדים.

מה שכן, אם תקנה פוטים בשוק בלי להודיע, אתה יכול למצוא את עצמך בכלא.

לכן כבר עדיף ללכת כצאן לטבח כמו שכולם עושים ולזרוק את כל הסחורה בסיום הלוקאפ.

מפסידים כמה עשרות אחוזים במקרה הרע, אבל לא 80-90 אחוז כמו שקורה אם ממשיכים להחזיק ולא מממשים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 16:08
מאוד מאוד לא סביר שחברה תסכים לכך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 16:12
אם כך, מציע שמי שעושה את זה באמת יוודא שמה שהוא עושה לא רק חוקי אלא גם לא עלול ליפול בשום צורה כלשהי להגדרה של חשד לשימוש במידע פנים.

ואם מדובר בעסקאות בסכום גדול, על אחת כמה וכמה.

הנזק שיכול להיגרם למישהו מסיטואציה שבה הוא אפילו רק בגדר חשוד בשימוש במידע פנים יכול להיות עצום.

אתה מסכן גם אותך וגם את החבר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2022 16:18
אתה לא יכול להמר נגד החברה שלך.

במקרה כזה הייתי מתייעץ עם עו״ד, כי בדכ זה רשום בחוזה הענקה. בהחלט סיכון לתביעה משמעותית נגדך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2022 01:54
תודה :)

אם אני כבר לא עובד בחברה ויש ברשותי מניות בעת ההנפקה - המצב שלי שונה באיזהשהי צורה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2022 14:19
אתה בכל מקרה מתעסק רק עם הנאמן אז זה לא כזה משנה לדעתי אם אתה עובד או לא בחברה.

אם אתה לא עובד שם אז אני מניח שאפשר גם לגדר את עצמך עם פוטים, כמו שאחרים ציינו כבר בשרשור. זה משהו שבעייתי לעשות בתור עובד.