⬅ חזרה לאינדקס

העברת כספים מIB לבנק

🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 08:13
שלום,

נתקלתי בפורום הזה ובמקומות אחרים בשמעות על קשיים שבנקים מערימים אליהם בהעברות גדולות.

הייתי שמח לדעת כמה השמעות האלו מבוססות וגם לשמוע סיפורים על הצלחה בהוצאות כספים.

רוב הכסף שלי בIB מושקע כרגע ואני לא רוצה למכור דברים רק בשביל ניסויים של הוצאת כספים, ואני מבין שבסכומים קטנים כנראה לא אתקל בבעיות.

אני מבין שיש דרכים להוציא את הכסף בלי להעביר אותו ישירות לבנק, אבל הייתי שמח לדעת שאוכל להוציא את הכסף בזמן סביר אם ארצה לקנות דירה למשל.

יש למישהו תובנות בנושא?

אם נתקלתם בבעיות, איזה מסמכים הבנקים דרשו?
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 08:17
תיידע את הבנק מראש, והם יגידו לך איזה מסמכים הם צריכים. אם תיידע אותם מראש ותספק את המסמכים, לא אמורה להיות בעיה.

מבוסס על ניסיון של הוצאת מיליון ש"ח מib והכנסתו לבנק ישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 09:23
איזה אישורים הבנק צריך?

לא שמרתי אישורים על הפקדות שעשיתי מהבנק לIB.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2022 11:56
עיקר הבעיות הן הכנסת כספים מחוץ למערכת הבנקאית הישראלית.

במקרה של IB, הכסף יכנס לחשבון שלך מחשבון בנק של IB באחד הבנקים בישראל. סיטיבנק (סניף ת"א) או בנק הפועלים. כלומר זה כסף שעובר בתוך המערכת הבנקאית הישראלית.

מניסיון שלי, כשהכסף נכנס מחשבון IB בסיטיבנק (סניף ת"א), התקשרו אליי מהבנק שלי, לברר את מקור הכספים. אמרתי תיק השקעות. ובזה נגמר העניין. אולי ירצו אסמכתא על מתן הוראה (העברת כספים מ IB לחשבון הבנק שלך) - וגם אותה תוכל להפיק בקלות מאתר IB.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2024 14:09
באיזה בנק ישראלי מדובר?
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2024 15:19
גם כשאתה מעביר דרך Wise הכסף מועבר באותה צורה - מהחשבון שלהם בבנק ישראלי לבנק הישראלי שלך
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2024 15:21
מזרחי