⬅ חזרה לאינדקס

מניות Small Cap - למה לי WSML? ולא ZPRV?

🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2022 08:57
היי,

WSML פיזור עולמי של Growth + Value.

ZPRV פיזור של US Small Cap Value.

התשואה של ZPRV כמעט בכל עשור הייתה גבוהה משמעותית מWSML בגלל שSmall Cap Growth מביאות תשואת חסר על פי ההיסטוריה.

מה השיקול לבחור בWSML? היא קרן יקרה יותר, שאומנם מפזרת לGrowth Small Cap, אבל היסטורית בטווח קצר וארוך רק מפסידה לעומת ZPRV שמופזרת מספיק.

אשמח לשמוע מה השיקולים לכאן ולכאן.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2022 09:01
אם תבחר תקופת זמן מתאימה, תוכל להגיע לכל מסקנה שתרצה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2022 09:02
נכון, אבל כל תקופת זמן של עשור שאבחר לא אצליח לראות את WSML מנצחת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2022 09:04
על כמה שנים יש לך מידע?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2022 09:09
אם כך רק נותר לך להסביר:

1. מדוע התשואות העתידיות יהיו כמו תשואות העבר

2. איך זה שכל המשקיעים האחרים מפספסים את זה
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2022 16:18
שים לב שב wsml יש 40% מחוץ לארה"ב.

zprv הכל בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2022 14:51
מסכים שבגלל הפיזור הגיאוגרפי השונה ההשוואה הספציפית היא בין תפוזים לפירות הדר, אבל התשואה העודפת של small cap value (SCV) על פני השוק בכלל ועל פני small cap blend לא התפספסה על ידי יתר המשקיעים - אפשר להתווכח על כך (כפי שאכן נעשה כאן בפורום), אבל המחשבה ש-SCV, שמשלב "שני פקטורים באחד" נותן תמורה עודפת תמורת סיכון מוגבר פופולרית מאוד. אולי הדגימה שלי לא מייצגת, אבל לי נדמה שזה מוסכם באופן רווח יותר במקורות באנגלית מאשר כאן בפורום.

כמו כל דבר שנצפה היסטורית (למשל למה ברוב העשורים שוק ההון מניב יותר מאגח) אפשר למצוא לזה צידוקים בדיעבד - למשל ש-SCV מהוות מניות עם יותר פוטנציאל צמיחה - הן גם עדיין קטנות, וגם מתומחרות נמוך (מכפילי רווח\הון נמוכים). כמובן הן מתומחרות נמוך בגלל סיבה, ומכאן הסיכון במניית SCV בודדת, אבל כסל הן לכאורה מניבות יותר על פני עשור, לא מאוד בשונה מכך שסל אגח זבל מניב יותר מאגח ממשלתי על פני עשור.

בנוסף, מדובר במשפחת מניות שלפי הגדרה משקל השוק שלהן קטן מאוד (גם בגלל פרמטר הגודל וגם בגלל פרמטר הערך), ולכן הן נותנות את הערך (no pun intended) המוסף של קורלציה נמוכה מ-1 עם השוק, ויכולות להצליח בזמן שהסנופי או המדד הרחב מדשדש (2000-2010), או להיפך (2010-2020), מבלי להיות מוטות גיאוגרפיה או סקטור.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2022 15:35
מה שאתה כותב פה, קרה 1:1 בחודשים האחרונים.....

SCV ירד הרבה פחות מסנופי....