⬅ חזרה לאינדקס

תשואה שונה בין האישית למפורסמת - הגיוני?

🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 00:27
הסתכלתי עכשיו בקרן ההשתלמות והפנסיה שלי. התשואות שליליות כמובן אבל גרועות בהרבה מהמפורסמות במסלולים (גם שליליות אבל לא אותו דבר). הכל כמובן לפני דמי ניהול.

הגיוני או עקיצה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 07:43
הגיוני אם ממשיכים להיכנס כספים לקרן ואז כל הפקדה פוגשת תשואה שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 10:36
אני בכלל לא מכניסה משכורת מתחילת השנה, חוץ מסכום מינימלי שהפקדתי לאחת מהן כדי לשמור על דמי ניהול בהטבה (זניח, פחות מרבע אחוז)

יכול להיות הסבר אחר? חושבת שאין מנוס מלברר מולם
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 11:18
אם ההפקדה היא כזאת זניחה אז ההסבר הכי הגיוני הוא שאת טועה בחישוב. אולי משווה בין תקופות זמן שונות? בין מסלולים שונים?

אם תשתפי יותר פרטים נוכל לעזור לך לבדוק.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 11:21
את בודקת על אותו טווח תאריכים שעליו הקרן מדווחת?
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 12:22
3 הסברים הגיונים אולי:

1. הקרן פניסה שלך לא כולה במסלול שאת בודקת, לרוב אם נגיד את במנייתי או מחכה מדד, החלק של הפיצוים שלרוב זה שליש נמצא במסלול כללי

2. דמי ניהול והוצאות ניהול השקעות, מה שלרוב מפורסם בגמל נט זה הברוטו לפני כל הדמי ניהול ומה שבדוח האישי שלך זה נטו אחרי כל הורדות

3. לרוב הכספים בקרן מעודכנים חודש חודשיים אחרי, כלומר אם תפתחי עכשיו את האתר את תראי את הסכום שהיה לך בתחילת אפריל מנבחינת תשואה, זה דופקקצת את החישובים בתקופות קצרות

כך או כך אל תלכי אחדי פירסומים בעיתון, תבדקתי בעצמך תקופה מוגדרת בגמל נט ותקופה מוגדרת בכספים בקרן (תחשבי לבד לא פירסום)
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 13:50
1. אני יודעת באיזה מסלול אני, ביצעתי מעבר למנייתי לאחרונה (והתשואה השלילית גבוהה בהרבה משני המסלולים, אפילו יחד)

2. לא הסתכלתי בגמל נט, הסתכלתי באתר של החברה. כמו שאמרתי שני הנתונים לפני דמי ניהול, שאפסיים גם ככה (צבא הקבע וכו')

3. זה אולי ההסבר היחיד האפשרי: בדף האישי שהתשואה רלוונטית לסוף החודש הקודם, בעוד זו המפורסמת לכל היא לסוף מרץ. המשמעות היא שהייתה צלילה מטורפת באפריל.

תודה לכם, אעדכן :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 19:57
1. אני יודעת באיזה מסלול אני, ביצעתי מעבר למנייתי לאחרונה (והתשואה השלילית גבוהה בהרבה משני המסלולים, אפילו יחד)

2. לא הסתכלתי בגמל נט, הסתכלתי באתר של החברה. כמו שאמרתי שני הנתונים לפני דמי ניהול, שאפסיים גם ככה (צבא הקבע וכו')

3. זה אולי ההסבר היחיד האפשרי: בדף האישי שהתשואה רלוונטית לסוף החודש הקודם, בעוד זו המפורסמת לכל היא לסוף מרץ. המשמעות היא שהייתה צלילה מטורפת באפריל.

תודה לכם, אעדכן :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 20:12
אכן הייתה צלילה לא קטנה בשווקים באפריל
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 22:17
חבר שעובד בקרן פנסיה הודה לי,

שיש אפשרויות חישוב שונות לסכום הקצבה/משיכה של כל חוסך,

ולאף אחד אין מסקנה ברורה כמה מגיע לו בוודאות!
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 11:45
אדרבא, שאת עוברת מסלולים יש משחק בעייתי

יש את יום הפקודה עצמו

ויש את היום שהכספים ישנו מסלול (יכול לקחת חודש ואפילו חצי שנה אחרי)

אחרי שהם עוברים אומרים להוסיף או להוריד לך מהסכום את החלק היחסי לפי יום הפקודה עצמו (היום הקובע)

קיצר לדעתי זה טעיוות של דיוקי תאריכים

בכל מקרה את יכול לפנות לשירות לקוחות של החברה ולשאול