⬅ חזרה לאינדקס

ירושה וחוב לחברת יס

🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 20:23
לפני חודש אחי התקשר אליי והודיע לי שאבא שלנו נפטר. לא הכרנו אותו ולא היינו איתו בקשר לאורך השנים.

בשבוע שעבר אחי התקשר אליי ואמר שנשאר לו סכום של 21 אלף שקל בחשבון הבנק, ושנצטרך להתייצב יחד ולחתום על איזה מסמך. אמרתי בסדר.

היום מסתבר שלאבא צץ חוב . לחברת יס, היו לו עשרה מנויים על שמו. לדבריו של אחי הם טוענים שיש הקלטות של השיחות, אבל לדעתי ייתכן וזה נעשה שלא בידיעתו. לא הגיוני שבן אחד שחי בגפו יצטרך עשרה מנויים.

כנראה מישהו התלבש עליו שם. בשביל לקבל את ההקלטות צריך 4 ספרות אחרונות של אמצעי תשלום שאין לנו. קיצר, אני חושד שמדובר בגניבה חוקית , השאלה היא מה אפשר לעשות לגבי זה? או שפשוט להניח לזה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 20:37
לפי זה שיש לך גישה לחשבון הבנק זה אמור להקנות לך מידע על כרטיס האשראי שמשויך אליו.

ובלי קשר אפשר לפנות למועצה לצרכנות כי זה באמת נשמע הזוי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 20:38
ביס יודעים שאביך נפטר? כי בסיפור דומה שאני מכיר ויתרו על חוב עם המצאת תעודת פטירה. אומנם לא ביס אבל בחברת תקשורת דומה
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 20:40
בהנחה שיש חוב, איך בדיוק הם מתכוונים לגבות חוב מאדם שנפטר? בדכ מקריאה של מקרים כאלו בעבר, החברות מוותרות על זה (גם בגלל יחסי ציבור לא טובים)
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 20:46
הם יכולים לדרוש את החוב מהעיזבון.

נכון, אם זה סכומים קטנים לרוב מוותרים על החוב. אם זה חוב משמעותי אולי כן יתעקשו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 20:49
זה בהנחנה שעוד נשאר חשבון בנק על שם המנוח . אם כבר סיימתם את התהליך ומשכתם את הכל, נראה לי שאבוד .
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 20:53
אם חלף רק חודש מהפטירה, סביר להניח שעוד לא ניתן צו ירושה. וגם לאחר קיום הצו יש לנושים אפשרות לדרוש מהיורשים את החוב.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 20:58
חבל על הזמן. בכמה פעמים שפניתי אליהם, הם לא עזרו בכלל וזה היה סתם בזבוז זמן. שנים אחרי קיבלתי על כמה מהדברים האלה חלק מהכסף בחזרה במסגרת תביעות ייצוגיות, שאנשים הגישו, ואז בסוף החזירו חלק מהכסף לכל מי שנפגע. נראה שזה הדבר היחיד שעובד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 21:02
אני די בור לגבי הפרטים הקטנים. אחי מטפל בזה. הוא ביקש שאעביר לו 200 שקל שזה חצי מהסכום הדרוש בשביל קבלת הירושה והיינו אמורים לנסוע ביחד לחתום על איזשהו משו שמשחרר את הכסף.

עם 10 מנויים וכמו שאני מכיר את המחירים של יס, ספק אם ישאר משהו בכלל. אבל זה העניין היותר שולי. עבדתי בבית המשפט וחלק מהתחביב שלי בזמני הפנוי היה לקרוא פסקי דין מכל מיני תביעות. גם בהגשת תביעה קטנה, הסיכויים לנצח הם די קלושים, מאחר ופשוט אין מספיק מידע להוכיח שהתבצע כאן עושק, למרות שזה די ברור .

מעצבן, אבל it is what it is.
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 21:05
אם לא הכרתם אותו ולא הייתם בקשר, אולי כן היו לו מנויים ברשותו?

אולי הוא החליט לתרום מרצונו לאנשים שהכיר? או כל סיבה אחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2022 21:21
תמיד קיימת אפשרות. בגלל הסיבה שציינת קשה לקבוע בצורה נחרצת, וזו בדיוק הבעיה.

מאחר וזו פרקטיקה נפוצה אצל חברות תקשורת אני מהמר על האפשרות של נציגי מכירות מלוקקים שהתלבשו עליו.

אלוהים יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 00:41
תנסה לשאול בקבוצה "שאל עורך דין" בפייסבוק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2022 06:54
לא הבנתי. יס דורשים תשלום ממכם (היורשים) אך מסרבים להציג לכם את הקלטת השיחות ללא אמצעי תשלום של המנוח?

אני הייתי שולח מכתב לפניות הציבור של החברה בו נכתב שאם הם עומדים על תשלום החוב שיתכבדו ויציגו אסמכתאות לקיומו. להתעקש על מענה בכתב כפי שתנאי הרשיון מחייבים אותם.