⬅ חזרה לאינדקס

מבנה תיק למשיכה בפרישה

🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 09:50
היי, שאלה תאורטית: מייק קיבל סכום של כ-5M ש"ח, ומעוניין לבנות תיק בסגנון 70/30 כדי שבמקביל לעבודתו הוא יוכל לבצע משיכות ואיזון רבעוני, בגובה של כ-3% מהתיק, במטרה להנות מתזרים קטן במקביל להמשך החיים והעבודה.

מייק חשב על תיק כזה:

70% הקרן השקלית העולמית iShares MSCI ACWI של בלאקרוק

30% מזומן/פיקדון/אג"ח

- מה לדעתכם היתרונות/חסרונות המרכזיים בתיק?

- משיכה תקופתית מקרן אירית כזו יוצרת כפל מס על הדיבידנדים שהתקבלו כבר מההתחלה - האם יש אלטרנטיבה עדיפה? (קרן אמריקאית יוצרת סיכון מס ירושה ולכן תאלץ מכירה בהמשך החיים כדי למנוע סיכון זה)
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 09:56
סה"כ הגיוני.

למה דווקא 70-30?
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 10:04
לפי המחקרים האמריקאים זוהי החלוקה+- שמאפשרת משיכה בטוחה לאורך זמן רב לפי ERN וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 10:08
הגיוני.

רק שים לב שהמחקרים האלה בוצעו בשנים שבהן אג"ח נתן תשואה סבירה.

זה לא המצב היום (אם כי בהשקעה לטווח ארוך, כנראה לא נכון להסתכל על המצב היום).

יש הרבה דיונים בפורום, השורה התחתונה כפי שאני רואה אותה היא שההבדלים בין הקרנות זניחים לחלוטין (למעט עניין הירושה).
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 11:17
בכותרת השרשור אתה מדבר על משיכה בפרישה, בציטוט שהבאתי - על משיכה כבר מעכשיו. מה מהם נכון? ובן כמה אתה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 11:52
אני צעיר ועוד עובד, הכוונה היא משיכה כבר מעכשיו (לכן התיק דומה לתיק פרישה להרבה שנים באופיו)
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 12:48
תקן אותי אם אני טועה.

אתה מתכנן להמשיך לעבוד, להוציא את כל ההכנסות שלך, ובנוסף לזה למכור 3% מתיק הירושה כל שנה, וגם להוציא את הסכום הזה?

אם זה המצב, שווה לחשב אם בפרישה ההכנסה שלך תוכל לכסות את ההוצאות שלך.

אם אתה מתכנן להשקיע את התזרים מתיק הירושה, יעיל יותר להשאיר את התזרים מושקע מראש, לא למכור אותו, ולתת לו לתפוח (משיקולי מיסוי, עמלות והתעסקות).
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 12:54
כן, רק הכוונה שההכנסה מתיק הירושה תהיה רק תוספת למותרות, ובלי קשר אליה תהיה הכנסה מעבודה, פנסיה וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 17:26
זה פלוס מינוס התיק שלי.

גם נמצא בשלב המשיכה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 19:01
מניחה שזה כמו שיש אנשים שיש להם דירה להשקעה והם משתמשים בשכר הדירה שהם מקבלים בשביל לתחזק רמת חיים גבוהה יותר.

רק במקרה הזה הוא לא יצטרך לטפל בשוכרים ובטיפול בדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 19:26
לפי צורת החשיבה הזו אתה בעצם מתכוון לא לחסוך כסף לעולם.

לא שיש בזה פסול, אבל בעיני עדיף לחשוב על הנושא מהכיוון המנוגד - מה הצרכים והרצונות, מה האמצעים, מתי אתה מתכוון לפרוש ומה סיבולת הסיכון שלך ורק אחרי שתענה על השאלות האלו להחליט מה שיעור המשיכה הרצוי (שהוא כמובן מוגבל כי האמצעים שלך מוגבלים). ההחלטה מראש כמה כסף להוציא על מותרות לאורך תקופה ארוכה, היא לא בהכרח אופטימלית.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 19:40
נכון שאין כוונה להכניס כסף חדש לתיק זה, אבל דווקא המשמעות של משיכת אחוז קטן יחסית (ואף לצמצם אותו מעט במשברים) הינה שבטווח הארוך התיק בהכרח יגדל באופן משמעותי, ללא קשר ליכולת החיסכון.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 19:50
לא חושב שהתיק יגדל בטווח הארוך "בהכרח", אבל כפי שכתבתי, בכל מקרה, בעיני צורת החשיבה לפיה קודם מחליטים כמה מבזבזים ורק אחר כך חושבים על צרכים ורצונות, היא שגויה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 19:53
שאלת תם, במקרה והבחור מעוניין בתזרים מזומנים בנוסף להיותו משקיע במניות. לא כדאי לשקול שילוב של מניות דיבידנד?
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2022 20:03
כדאי לשקול אבל חסרון המס גדול אפילו יותר מאשר במקרה "הרגיל" של חסכון של עשרות שנים לפני שמתחילים למשוך, כי בתוכנית של פות"ש הוא ישלם מס נמוך (או אפס) בשנים הראשונות, כי התיק לא יספיק לצבור רווחים משמעותיים עד למכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 03:23
יש סיכוי שהתיק לא יגדל, אבל הוא צעיר, ועובד, ויכול להמשיך לעבוד ולפרוש בזכות העבודה הזו.

יצא שהוא קיבל סכום גדול, שיכול לעזור לו כבר עכשיו, הוא רוצה לדעת איך להשתמש בזה כחלק מהכנסה המשפחתית בשלב הזה, בלי לסכן את התיק יותר מדי מחד, ובלי לחכות לגיל זיקנה מאידך.

אני חושב שהשימוש במילה "מותרות" הוא טריגר בפורום הזה. אם במקום הוא היה כותב "קיבלתי ירושה, אני רוצה למשוך סכום חודשי שיאפשר לי לשלוח את הילדים לבית ספר פרטי טוב יותר ולדאוג שהתיק ישרוד כמה שיותר זמן" התשובות המתקבלות היו קצת אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 05:53
לא מדויק. על הדיבידנדים משלמים מס בכל מקרה, גם בקרן צוברת. ייתכן והמס יהיה רק 15%, תלוי במיקום ההתאגדות.

בנוסף יהיה מס מאוד נמוך בשנים הראשונות על החלק של הרוחים במשיכה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 08:28
נכון ובדיוק על ההבדל הזה אני מדבר.

ההתחלה של התהליך המחשבתי צריכה להיות "אני רוצה ונכון לפי סדר העדיפויות שלי לשלוח את הילדים לבית ספר פרטי" ואז בודקים אמצעים ועלות אלטרנטיבית ובונים תיק שיתאים לצרכים האלו ולא להתחיל מבדיקה כמה כסף אני יכול להרשות לעצמי ל"מותרות" לפי שיעור המשיכה הבטוח, כלומר, קביעת רמת ההוצאה לפי כמה שאני יכול להרשות לעצמי למשוך היום ולא לפי מה שנכון לפי סדר העדיפויות שלי לשימוש בכספים היום ובעתיד..
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2022 08:31
נדמה לי שכשאנשים מדברים על מניות דיבידנד הם מתכוונים למניות שמחלקות דיבידנד גבוה (בממוצע) מזה שמחלקות מניות מדד רחב, אבל אתה כמובן צודק בעקרון שאם אתה מחזיק מניות שמחלקות דיבידנד במישרין או בעקיפין, תשלם מס על החלוקה.