⬅ חזרה לאינדקס

העברת מניות מברוקר ישראלי לאמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2022 00:20
היי,

יש לי שני חשבונות מסחר:

- בית השקעות ישראלי, בו יש לי מניות של חברה אחת (הנסחרת בדולר)

- חשבון ב IB, בו קניתי קרנות סל אמריקאיות לטווח ארוך

אני מתלבט אם לבטל את החשבון הישראלי מהסיבה שתכף אתחיל לשלם דמי ניהול של 15 ש''ח בחודש.

אם אוכל להעביר את המניות מהברוקר הישראלי לאמריקאי, ובהנחה שאמשיך להשקיע את החסכונות העתידיים שלי ב IB, אז מרגיש לי שאין צורך בחשבון הישראלי.

היתרון של הברוקר הישראלי הוא שאין צורך להתעסק עם דיווח מס וניתן לקנות מניות הנסחרות בשקל.

אשמח לשמוע את דעתכם - האם אתם רואים איזשהו יתרון בהחזקה של שני חשבונות כאלו?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2022 00:44
יש יתרונות של שכבות ממה שהבנתי. בנוסף, אם אתה מתכוון לקנות ניירות ישראלים אז אין אופציה אחרת. יש גם יתרון של ניירות נקובים בש"ח שהם ממסוים ריאלית וגם (אם עמלות אחרות מקזזות את ה-15 ש"ח) כאשר המשכורת בש"ח ותדירות קנייה גבוהה (נניח פעם בשבוע) אז זה יחסוך המרות מט"ח (בIB למשל זה משהו כמו 2 דולר לפחות בסכומים קטנים ולכן בכל מקרה כנראה תגיע ל-15 ש"ח לפחות אם יש יותר מ-2 המרות בחודש בממוצע ותהיה גם המרה במכירה, אבל זה כנראה לא כל כך רלוונטי בשלבי הצבירה ואפשר להעביר את התיק, למרות שגם על זה יש עמלות כלשהן כנראה).

מצד שני יש חסרון שהם מנכים מס במקור (גם כשאתה יודע שאתה לא חייב מס).

אני אישית גם עם שני חשבונות ובברוקר הישראלי אני מחזיק פשוט את הקרן העולמית השקלית ומרוויח מיסוי ריאלי במקום מיסוי לפי אירו/דולר/פאונד. לפי מה שהבנתי אבל אפשר להמיר את הניירות במכירה לפי מה שמשתלם יותר. אני אישית אוהב את ההפרדה הזו בין הקרן העולמית לשאר הניירות.

זה מעניין באמת להשוות האם משתלם יותר להמיר (גם בשביל לחסוך את העושי שוק והמרווחים שלהם) בהינתן מדד 2% ושער דולר/שקל לא משתנה (בשנים האחרונות הדולר דווקא יורד שזה כמו מדד שלילי ובסך הכל גרוע מאוד למיסוי הכולל) עם המרת מטח אחת בחודש.