⬅ חזרה לאינדקס

נראה שהבנקים לא מאפשרים לזוגות מעורבים (ישראלי/אמריקאי) לפתוח חשבון מסחר רק על שם הישראלי

🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 13:55
עד היום אם לזוג מעורב (ישראלי/אמריקאי) היה חשבון משותף והם רצו לפתוח חשבון בבית השקעות רק על שם הישראלי (בשביל להשקיע בקרנות איריות למשל), אז הם נאלצו לפתוח חשבון בנק נוסף רק על שם הישראלי, ואז לפתוח את תיק ההשקעות בבית ההשקעות רק על שם הישראלי והכסף להשקעות היה מגיע מהחשבון של הישראלי.

היום קיבלתי בבלוג שלי שאלה כזו:

האם באמת הבנקים מתחילים לסתום את הפרצה הזו? עוד מישהו נתקל?

רק אציין שזה חוקי מהבחינה האמריקאית, וזה רק ה_גדלת ראש של הבנקים ובתי ההשקעות בישראל מחשש לקנסות וסנקציות על ביצוע עסקים בארה"ב.

אני מניח שאם זה המצב, חשבון ההשקעות היחיד שיאפשר לישראלי שנשוי לאמריקאי להשקיע באיריות זה IB.

@אורי ג. @roneng
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 14:03
הזוי
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 14:11
למה שלא ינסה לפתוח חשבון בבנק אחר רק על שמו ולהעביר לשם בהעברה בנקאית כספים מהחשבון המשותף?

או שגם זה הוגבל...
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 14:40
זה בדיוק מה שקרה

יש להם חשבון משותף בהפועלים

הוא פתח חשבון נוסף על שמו בהפועלים

העביר מהפועלים המשותף להפועלים שלו

רצה להעביר מהפועלים שלו לחשבון השקעות

הפועלים חסמה את ההעברה

אני מניח שהצעות אפשריות הן:

1) להגיד לו לפתוח את החשבון היחיד בבנק אחר

2) שיעביר את המשכורת שלו לחשבון היחיד

2 נשמע יותר קל, אבל פחות עוזר אם אשתו היא המרוויחה הגבוהה ביניהם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 15:12
אין לי מושג, אני בכל מקרה פנבוי גדול של IB, הכל בIB.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 15:17
אולי בתור אזרח אמריקאי.

בקצב הזה זה רק מרחיק אותי עוד יותר מכל מה שיש לו ניחוח אמריקאי (לאזרח ישראלי הכוונה).
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 15:18
אשתו של פות"ש (דרכי) היא אזרחית, היא לא מתכוונת לנתק, העצות הם בשבילו.

בהיעדר ניתוק עדיף לא להילחם בהם, לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 15:21
מדברים על זוגות מעורבים, מנסיוני IB מאד נוח לשם כך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 15:28
שני החשבונות בבנק הפועלים, זה לא בנק אחר.

אני מתכוון שיפתח בבנק אחר, לאומי/דיסקונט וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2022 19:45
אני (אמריקאי) פתחתי רק על שמי בIB למרות שנשוי לישראלית
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2022 12:59
אלו אכן שתי ההצעות שקיבל ממני
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2022 23:30
תודה @FIYaacov , זה אני שכתבתי לך

בעיקרון החשבון שלי במיטב זה במערכת סגורה לחשבון בנק (שנחסם) כל שינוי חשבון מחייב פגישה,

לגבי להעביר את הכספים לIB כנראה שאין ברירה וזה מה שאני הולך לעשות, רק שלהעביר את הנירות ממיטב לIB הבנתי שצריך להעביר דרך הבנק, אז אין פתרון לבעיה,

שלחתי מכתב למפקח על הבנקים נראה מה יש לו להגיד,
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 13:27
טוב המנהלת סניף התקשרה, ואמרה שזה לא התפקיד שלהם לבדוק מה מקור הכספים וכמה עבר מהחשבון המשותף,

ואני מסבך אתם בסיכון עם אמריקאים והם לא חייבם לקחת את הסיכון הזה, ולכן הם מסכימים לפתוח לי את החשבון אבל כסף שיעבור מהחשבון המשותף יחזור באופן אטומטי,

הסברתי לה שאני לא רואה שום נימוק חוקי חוץ מזה שהם עצלנים, היא אמרה לי למה לא פתחת בבנק אחר?, אמרתי לה שאם זה לא חוקי אז אסור גם בבנק אחר, אז היא מיד רמזה לי בעדינות שברגע שהבנק לא יודע שזה הגיע מחשבון אמריקאי אז זה בסדר וחבל שאני לא עושה את זה,

טוב אין לי ברירה אלא ללכת לבנק אחר ולקבוע פגישה עם מיטב,

לגבי IB חייבים שם SNS?

@FIYaacov מה קורה שמשהו מושך בIB מחשבון על שמו לחשבון משותף בבנק הבנק לא עושה בעיות?
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2022 21:16
אני מעולם לא ניסיתי אבל בטח

@אורי ג. ניסה
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2022 21:25
האמת שעוד לא אבל לא חושב שיעשה בעיה, למה שיעשה בעיה?

כלומר גם לקבל כסף מצד ג' בנק מסכים אז למה שזה הוא לא יסכים?
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2022 21:27
גיסי נתקל באותה בעיה ופתח בבנק אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2022 01:20
לפי הגישה של המנהלת בנק אצלי, יש חשש להלבנת כסף,

אתה מכניס מחשבון מסחר שרשום רק על הבן זוג ישראלי לחשבון משותף עם אמריקאי, {ובפרט שהכספים יגיעו במקור מחשבון משותף}

הרי זה מה שהם טוענים לי בכיון הפוך, שאני מעביר כספים מחשבון המשותף (ישראלי אמריקאי) לחשבון פרטי (ישראלי) ע"מ לסחור במיטב, בשביל להתחמק ממס אמריקאי.

לא שזה בעיה חוקית, אבל לך תדע מה רמת הידע של מנהל הסניף,
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2022 07:55
פתרון: פותחים חשבון משותף+אישי בIB, מעבירים בIB מהאישי למשותף, מעבירים מהמשותף לבנק המשותף בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2022 08:42
אני מבין ממך שזה אפשרי בIB, אחלה רעיון ופתרון.

רק מסתמא צריך לבצע שם מספר פעולות בחשבון (המשותף) ע"מ שלא יחסם,

טוב אז נשאר לי רק לבדוק איך אני מעביר את הניירות ממיטב עם מנהלת סניף כזאת.

תודה רבה לכם
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 08:21
טוב הסיפור שלי עם הבנק הפועלים מתחיל להיות על גבול הפלילי (של הבנק).

היום פתחתי את החשבון לראות איך אני יכול לסגור אתו, אני רואה שכל הכסף הלך לפקדון, התקשרתי לפקיד ושאלתי מה זה, אחרי חצי שעה הוא אמר לי בקשת לפני יומים מהמוקד לסגור את החשבון אז לבנתיים הכסף עבר לפקדון, שאלתי אתו איפה זה היה כתוב בתנאי סגירה של החשבון? הוא ענה לי אתה לא רוצה אני המשך את זה משם,

אמרתי לו שזה כבר לא קשור לכן רוצה או לא רוצה איך עושים כזה דבר ללא לדבר איתי? טוב המנהלת תחזור אלך, אמרתי לו סבבה, אחרי שעה מתקשר פקיד משכנו את הכסף מהפקדון, אמרתי לו לא הבנתי מי הכניס את זה לשם, הוא אמר לי חסר הבנה,
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2022 15:46
טוב המשך המסע שלי :)

החשבון נסגר כמובן ללא שקבלתי תשובת, ויתרה מזה ברגע שהחשבון נסגר התלונות שלי למפקח על בנק הפועלים (לא, המפקח על הבנקים) נמחקו,

עכשיו אני אצטרך לדאוג לחשבון בנק יחדאי ע"מ שניירות ערך בדרך למסע לIB יעברו רק אצלי, או שיש אפשרות להעביר ממיטב?

1. יש לי עוד חשבון משותף בבנק מזרחי פעיל, אולי אשתי תצא מחשבון, או שעדיף לפתוח חשבון חדש לגמרי בבנק אחר? המלצות יש?

2. אני אדע שאצטרך להגיע לפגישה במיטב ע"מ לסדר את הנושא של מערכת סגורה,

3. אני מבין שיש עמלה עברת ניירות, אולי נדבר אתם שאני מכניס לחשבון עוד 250000 ש"ח ושיתנו לי הנחה, בפועל אני רק יעשה העברה ולא יקנה ואז יעביר את הכל?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2022 09:51
טוב עבר כחודשים. אחרי בירור פתחתי חשבון בpepeer שם אופציה לפתוח זה רק ליחיד.

המפקח על בנק הפועלים חזר אלי שאחרי בירור וכו’ המנהלת סניף טענת שלא הסברתי למה אני מעביר כספים דרך חשבון יחיד, שלחתי לו את התכתבות שלי עם הבנק, ואת השיחה שלי עם המנהלת, לבנתיים לא חזר עם תשובה,

המפקח על הבנקים שולח לי הודעה כל זמן שהנושא בבירור,

במכתב של המפקח על בנק הפועלים קיבלתי פירוט של זמני המתנה בטלפון, 5 שיחות שכל זמן המתנה זה בין 40 דקות ל60 דקות, יש מה לעשות האם זה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2022 13:20
יש עדיפות שהחשבון יהיה על שם האמריקאי?

אני העדפתי על שם הישראלי כדי שיהיה פחות עניין מול ה IRS.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2022 13:23
משכנו מחשבון של IB על שם ישראלי לחשבון בנק משותף בפועלים ולא עשו בעיות.