⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח חיים פרטי - חובה או שקר?

🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 12:40
אף פעם לא הבנתי את הדבר הזה - ביטוח חיים. יש תקופות בחיים שאני עושה אחד ואז מבטל ואז שוב עושה ושוב מבטל.

אני רוצה להבין האם הדבר הזה - ביטוח חיים, הוא הכרחי או לא.

קצת רקע - אני בדרך כלל בריא, ללא הרגלים רעים (כגון עישון), דיי בכושר. בן 33.

מה נותן לי ביטוח בריאות פרטי שלא אוכל לקבל במסגרת הציבורית?

התוכנית הארוכת טווח שלי - היא כנראה לעזוב את ישראל, האם יש טעם להחזיק ביטוח בריאות פרטי במקרה הזה? אני שואל את זה יותר במטרה של להבין את הבירוקרטיה - האם ביטוח חיים מחייב אותי לקיים מרכז חיים בישראל, והאם יש לו ערך כשאני לא גר בארץ (אבל בעל אזרחות).

אני כמובן מדבר על ביטוח בריאות פרטי שאני משלם עליו, ולא המעסיק. אם המעסיק משלם, אז לא אכפת לי - שיהיה, זה לא הכסף שלי.

אשמח להבהרות. תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 12:47
קודם תבהיר אם אתה מדבר על ביטוח חיים או על ביטוח בריאות :>
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 13:03
יש הבדל?

אם כן, אז אשמח הבהרה לשניהם :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2022 13:08
ביטוח בריאות זה אם אתה חולה ואתה זקוק לטיפול - ניתוח, תרופות וכו'.

ביטוח חיים - זה כאשר אתה מת, אז המוטבים שכתובים בביטוח זכאים לסכום הביטוח. בעיקרון אם אתה רווק, ללא ילדים וללא תלויים אחרים אז כנראה ביטוח חיים מיותר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 08:38
בביטוח חיים יש החרגות כמו בביטוח בריאות? או שמספיק שתמות ולא משנה באיזו דרך כדי שמי שצריך יקבל את כספי הביטוח?
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 08:40
התאבדות למשל מוחרגת מהפוליסה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 08:41
לא אם תתאבד בשנה ראשונה,
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 08:43
זוכר שזה רק בשנה הראשונה. אבל חוץ מזה יש עוד החרגות?
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 10:19
נדמה לי שיש גם עניין של גיל ומטרה.

לאנשים מבוגרים, מגיל מסוים, לא יאפשרו לרכוש ביטוח חיים או שזה יהיה במחיר לא משתלם.

ונדמה לי שגם יש פג תוקף לביטוח בהקשר לגיל.

שווה לבדוק מול חב' הביטוח, אם זה רלוונטי לך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 10:35
אכן בדרך כלל יש פג תוקף לביטוח. כלומר, התגמולים יתקבלו רק אם המבוטח מת לפני שהגיע לגיל X.

והאמת שבדרך כלל ביטוח כזה בגיל מבוגר הוא די מיותר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 11:03
אני מניחה שאם לא היו מגבילים, לחלק מהצאצאים היה יכול להיות רעיון איך לקבל בוחטה בערוב ימיהם של ההורים/סבים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 11:03
ביטוח בריאות פרטי בישראל מחולק ל2

ביטוח משלים/ מושלם של קופ"ח (מכבי שלי, כללית זהב או לטיניום, לאומית כסף / זהב וכו) - נותן מעטפת ביטוחית בעיקר בכסף קטן (עד עשרות אלפי שקלים) כגון הנחה בתרופות, טיפולי שיניים, יעוץ עם רופאים פרטיים/ מומחים , הנחות והשתתפות בטיפולים פסיכולוגים/ אבחונים וכו, בחירת מנתח בארץ וכו)

ל70 אחוז מהאוכלוסיה יש אותו, מחיר אחיד לכולם, אין בעיה להצטרף גם אם חולים במשהו - יחסית הוא נותן תמורה הולמת למחיר

בעיקר משתלם לנשים שיולדות (שם ההחזרים משמעותית גבוהים ומשתלמים)

אני לא מוצא עדין יתרון כלכלי בו (דעתי האישית בלבד) (כן עשיתי לי ולילדים את הרוב הכי זול של הכסף, לאישתי בגלל ההריונות את הזהב)

ביטוח בריאות פרטי - ביטוח נפרד בחברת ביטוח פרטית, נותן כביכול את כל מה שהרפואה הפרטית לא יודעת לתת

כגון תרופות לא בסל הבריאות, טיפולים מחליפי ניתוח שלא כלולים בסל הבריאות, ניתוחים והשתלות בחו"ל, ולפעמים מוסיפים כל מידי פיצוים או תוספות שחופפות יותר או פחות עם הביטוח המשלים

דעתי האישית בלבד שזה ביטוח פחות משתלם, מהסיבה שבישראל יש מערכת בריאות ציבורית מאוד טובה (בשונה מארה"ב לדוגמא)

ולרוב אתה תרצה ללכת לטיפול במערכת הציבורית (לא רואה אדם חולה סרטן שיעדיף ללכת לטיפול בחולאו בבית חולים פרטי ולא בתל השומר או אחד הבתי החולים הגדולים בארץ שמתמחים בזה ויש להם הכי הרבה ניסיון)

אם אתה לא גר בארץ, אז הביטוח לא יהיה רלוונטי אליך אלה אם תטוס חזרה, עדיף כבר לעשות ביטוח בחול
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 11:15
השאלה כמה נפוצים המצבים בהם יש טיפול יקר מאוד שיכול להציל חיים או לשפרם משמעותית והוא לא בסל. ביטוח של תרופות מחוץ לסל הוא יחסית זול ויכול "להשתלם" (לא אוהב את המילה, כי עדיף להישאר בריאים ולהפסיד את כספי הפרמיה).

ממש לא נכון. בבתי חולים פרטיים דוגמת אסותא ישנם רופאים טובים שעובדים גם במערכת הציבורית.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 11:19
אפילו במקרה הלא פלילי, עדיף לא להיות במקום בו אדם תלוי במות הוריו כדי לעשות אקזיט.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 11:28
אני לא מכיר טיפולים כאלה, בטוח שיש אבל הם או מאוד נדירים או לרוב לא תיהיה המלצה רפואית לעשות אותם

לבית חולים / קופת חולים יש גם את האינטרס שתיהיה בריא ובמינמימום ניתוח

ומהניסיון שלי אם משהו מוכיח יעילות ויש המלצה רפואית ימצאו דרך לתת לך אותו בחינם

כנל תרופות מחוץ לסל, לרוב אלה תרופות שעדין לא הוכחו כיעילות או שיש תרופות יותר יעילות מהם (ואז הם באות כקו שלישי או יותר מתקדם אחרי שתרופה מסויימת מפסיקה לעבוד) שוב גם פה יש אינטרס לבית חולים שתבריא אם יש תרופה שיכולה לעזור ימצאו דרך לתת לך אותה

אשפוז של חולה בבית חולים עולה למדינה אלפי שקלים כל יום, אם יש משהו שהיא יכולה לעשות או לקנות ולתת לך שלא תתאשפז היא תעשה את זה

כללית אפילו התחילה לחלק אוזניות וכל מיני מתנות למי שעושה ספורט כדי להפחית אישפוזים בסוף...

לא הכל ורוד אבל זה ממש בגדול לפחות דעתי

נכון מאוד, ונניח שיש לך ניתוח מסובך לעשות

אתה תרצה לעשות אותו באסותא עם רופא טוב אחהצ לבד ורק כמה אחיות ללא חדר מיון וטראומה

או תעדיף לעשות אותו באמצע היום בבית חולים גדול שאם משהו מסתבך יכולים להכניס אותך לכל מתקן רפואי שצריך ולהזעיק למקום כל רופא נוסף שצריך

אני לא מדבר על טיפולים קטנים כמו קוסמטיקה או הוצאת פוליפ או איזה גידול קטן או סתם בדיקה שגרתית

תחשבו על ניתוח לב פתוח, השתלת מח עצם, ניתוח מוח, השתלת איבר פנימי וכו וכו

קיצר בכל מקום שבו דברים נותים להשתבש
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 11:29
די בטוח שזה המצב בחלק גדול מהירושות בישראל (-:
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 11:31
נכון ובעיני משפחה חכמה מצמצמת את ההשלכות וודאי לא נכון להגדילן באמצעות ביטוח חיים אגב, נדמה שהמצב בארץ עוד טוב יחסית למדינות אחרות בהיבט הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 12:41
מכיר אישית מקרה של תרופה שניתנה עם אבחון המצב הרפואי, זמן קצר לאחר כניסתה לסל הבריאות. לפי פרוטוקול ועדת הסל - אין לתרופה תחליף. גם לאחר כניסתה לסל, המון בירוקרטיה מול קופת החולים עד שניתן לה אישור (מאוד יקרה).

מה היה קורה שנה לפני כן?

מדובר בכסף שעובר מכיס אחד (של קופת החולים המבטחת) לאחר (לבית החולים). בנוסף, אם יש תרופה שיכולה לשפר משמעותית את המצב שלך, לא אומר שתהיה מאושפז בבית חולים בלעדיה.

אם רופא מוכן לבצע את הניתוח בבית חולים פרטי, כנראה שאין מניעה רפואית לעשות זאת (כל עוד מדובר ברופא ומוסד מכובדים). כשהפרוצדורה מבוצעת ע"י רופא ותיק ולא ע"י מתמחה עם כמות לא ידועה של מחסור בשעות שינה, מקטין גם את הסיכון לסיבוכים.

מכיר מקרים בהם רופאים סירבו לבצע הליך מחוץ לבית חולים עם חדר מיון או התנו זאת באישור מרופא מומחה מסוים, זאת עקב המצב הרפואי של הפציינט.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 12:45
לא בטוח, הנדלן בארץ יקר, ולרוב יש יותר מילד אחד

ככה שצריך למקור את הדירה גם ככה לטובת חלוקה ואז יש מתח

בחול בחלק מהמקרים זה בית המשפחה שגם ככה הבן היחיד נשאר לגור בו

ודירה ממוצעת היא לא במחיר של מעל 1מיליון דולר
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 13:06
טוב, כנראה יש הרבה חו"ל.

בארה"ב מספר הילדים הנפוץ הוא ממש לא ילד אחד ולפחות בחברה שאני מכיר, הילדים בגיל 18 נוטים להתעופף מהבית (לעיתים למרחק של כמה שעות טיסה) וודאי לא ממשיכים לגור בו עד גיל 50-60 כשהדור המבוגר עובר מהעולם.

ובאופן כללי יותר, דיברתי על מדינות מערביות בהן שיעור הסיוע הכספי המקובל לילדים בוגרים נמוך יותר מהמקובל בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 13:45
מכיר מישהי שהיא צריכה לקחת איזה תרופה בהריון בסביבות 500,000 ש"ח שלא יולד ילד פגוע, {הקופה משתתפת רק אחרי ועדת חריגים ולא יותר מ2 ילדים}.

שימושי מאוד לגבי ללכת לרופא טוב באופן הפרטי ולא לחכות בקופה חצי שנה, ובמקרה של קטסטרופה שמערכת הבריאות הציבורית לא עוזרת,

כנ"ל ניתוח בלסת שבביתי חולים בארץ מתמחים בזה ברמה ירודה (ניתוח מסיום, לא הכל) והביטוח משלם על טיסה וניתוח בחו"ל, החופש לבחור יותר מי המנתח,

בקיצור לדעתי עדיף ביטוח פרטי מכסף/זהב

מעדיף לעשות את זה באופן פרטי, באחד מבתי החולים הגדולים בארץ (יש לכולם שר"פ), ולקבל שרות VIP , וביקור של הרופא,

בקיצור תלך אפילו לכל אשה שילדה בניתוח ציבורי ופרטי ותשאל אם יש הבדל, כולם יגידו לך שכן, ממילא גם בניתוח גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2022 14:34
נשמע לי כמו סיפורים של חברות ביטוח, לא מאמין שהמדינה מעדיפה לחסוך 500K שקל חד פעמי

ולשלם טיפול רפואי וקצבת נכות לילד פגוע לתקופת חיים שלמה - שלרוב יצא תשלום של פי 20!!!

אולי יש פה עניין של הסתברות, או שזה היה נגד המלצה הרפואית והמשפחה בכל זאת רצתה

כמובן שלא שופט אף אחד ואלה מצבים מורכבים רגשית

*גם לא בטוח שבמקרה כזה הביטוח בריאות יעזור כי אלה לא תרופות לאישה אלה לעובר והוא לא מבוטח...

מסכים מאוד!

רוב הרופאים הכי טובים בצורה פרטית לוקחים עד 1000 שקל לפגישה (והביטוח המשלים של קופ"ח לרוב מחזיר 80 אחוז מזה)

כך או כך זה כסף קטן

כירוג פה ולסת, ישראל במקום מאוד גבוה בעולם

אנחנו ממש מעצמת שתלים דנטלים ופעולות חירוגיות בלסת (עבדתי פעם בחברה בתחום)

יש הרבה בתי חולים במרכז שיש להם מומחים ברמה עולמית

ואם זה פרוצדורה מסובת אז כמובן שהמומחה ומנהל המחלקה יעשה ולא מתמחה

טוב אז אנחנו חלוקים על זה

וזה בסדר גמור

אנחנו היינו גם בקיסרי בניתוח ציבורי והיינו מאוד מרוצים וזה הסתבך מאוד שמתחתי שהיו 6 רופאים ולא רופא בודד במסגרת שרפ

כן במי שפיר הלכנו פרטי בשביל הנוחות - אבל שוב זה כסף קטן
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2022 16:44
טוב גם לגבי הלסת והריון זה סיפור אישי,

רוב הפעמים הולד מת או שנולד פגוע, מדינה מניחה בהסתברות שרוב אנשים יעשו הפלה, או לא ירצו יותר מ2 ילדים, בתכלס הטיפול הוא טיפול מניעה שמצליח שיולד ילד רגיל ובריא

בקיצור תבדוק לגבי פריקת לסת איזה ניתוח מומלץ לעשות והיכן יש התמחות יותר גדולה, תתיעץ אם אנשים שעברו את הניתוח בארץ/ובחו"ל ולא באינטרנט,

אה ושכחתי לספר שאמרו לנו בניתוח הקיסרי הציבורי שיהיה תפרים נמסים, מה שבסוף לא היה,
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2022 10:35
נשמע לי מוזר מאוד, במיוחד שחושב על החברה החרדית ששם זה אמור להיות יותר נפוץ

והם אל עושים הפלות

אז מניח שהיה על זה הרבה רעש אם כך באמת היה הדבר

אבל שוב לא שופט, יודע ממקור ראשון כמה הכל ריגשי בתהליך כזה ולפעמים סטיסטיקה של 1 ל10,000 נראת כאילו זה מעבר לפינה ובו נעשה בכל מקרה מי שפיר וכו וכו

לא מכיר את זה, עסקתי בעיקר בשתלים ובניות ושחזור עצם

בכל מקרה יכול להיות, למרות שמעניין לדעת רופא באיכילוב או בכלל רופא מהתחום ימליץ על ללכת לעשות ניתוח בחול כי בארץ אין מענה טוב לזה

מניח שזה משהו די נפוץ

לנו דווקא עשו, כן הבנתי שיש הרבה שיקולים נוספים שאי אפשר לעשות נמסים ויודעים את זה תו"כ

מאוד תלוי גם אם זה מתכון או חירוםן, הידבקויות, דימום וכו וכו

אני אישית מאמין שהרפואה הציבורית בארץ היא מאוד טובה, והרופאים בבית חולים יתנו לי את הטיפול הכי טוב בשבילי

ולא תמיד זה יהיה הטיפול שאני אולי יעדיף

לא כולם כמוני, ומניח שיש יוצאים מהכלל

לצערי היה לי הרבה אינטרקציה עם בתי חולים, ברוב המקרים החוויה חיובית

היו יוצאים מהכלל, אבל ידענו לעבור בית חולים פשוט
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2022 12:18
הבעיה זה 1 ל10,000 איש, וגם אז לא כל גוף מפתח נוגדנים (לא מסביר עוד מפני צנעת הפרט).

עסקני רופאה, ואנשים שעברו את הניתוח בארץ והלכו לתיקונים בחו"ל המליצו, לא הרופאים (סוף סוף הטוב שברופאים....)

לא נכנס לשיקולים, זה מה שבקשנו ואמרו לנו שנגמר,

גם אני מאמין,
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2022 12:22
צריך להיות מאוד זהירים בדברים האלה

אני ממש משתדל להימנע מהמלצות רפואיות ממי שהוא לא רופא עד כמה שהידע שלו יכול להיות רחב או מעשי, עדין הוא לפעמים לא רואה את התמונה הגדולה

אם הייתי מקשיב לכל מה שאחות טיפת חלב אמרה....

בהחלט מקרה מבאס שיכול להתקיים...
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2022 12:39
נכון לא אחות בטיפת חלב, אלא עסקני רופאה מהשורה הראשונה בארץ ובעולם,

שהלכתי עם הנתונים שהם אמרו לי לאחד הרופאים הגדולים בארץ ודיברתי אתו הוא כמובן אמר לי שהם צודקים,

לצערי במהלך חיי היה לי טיפולים של שאלות של פיקוח נפש, אז אני ממש זהיר גם בניתוח לסת,

עכ"פ בוודאי שהמון מהחלקים של הביטוחים בריאות לא צריך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2022 13:49
תוהה לפעמים האם שווה לציין בפני קרובים או לתעד כי קיים ביטוח חיים; האם התביעה היא אקטיבית או מתרחשת מאליו מצד הביטוח. כמובן שזה מידע שלא אזדקק לו בשעת האמת באופן אישי o_o
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2022 13:56
אם יש צוואה, זה המקום להזכיר את הפרט. אם אין צוואה, זה הזמן לכתוב אחת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2022 16:28
צריך לתבוע את חברת הביטוח. ויש על זה התיישנות אחרי 5 שנים. אז כדאי שהקרובים יידעו.

רק לצורך יידוע. מי שיקבל את כספי הביטוח זה המוטבים שצויינו בביטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2022 17:35
אני לא חושב שהמדינה עובדת כיחידה שחושבת כמכלול, זה רצף של גופים שלכל אחד מטרות אחרות ותקציבים אחרים.

ואם מישהו יפגע זה "יהיה על חשבון מישהו אחר" - משרד החינוך, רווחה, ביטוח לאומי. . .

ולא מתקציב קופת החולים (או יחידה אחרת בקופת חולים)
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2022 22:47
מקווה מאוד לטובת כולנו שאתה טועה

בהחלט יכול להיות המצב שאתה מתאר

אבל כן קופ"ח מסתכלות בצורה רוחבית, ובסוף אצלהם זה לא 1 ל100 אלף מקרים אלה 30 מקרים כאלה כל שנה

והם יודעים בוודאות כמה עולה להם הטויפול אחרכ

מאוד דומה לעישון, שקופ"ח משקיעות הרבה כסף בפרסום וקורסי גמילה בחינם

כי פשוט עולה להם הרבה כסף לטפך בריאותית במעשן