⬅ חזרה לאינדקס

מעבר לתיק דיבידנדים עם השנים

🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 17:25
בהשראת ההסטה של חלק מהפלח המנייתי של המשקיעה לדיבדנדים, עלתה לי המחשבה, אם בכל מקרה הטענה הרווחת שהשקעה במדד תתעלה על ביצועים של תיק מוטה דיבדינדים, למה להסיט בסוף שלב הצבירה לדיבידנדים? הרי גם פסיכולוגית ברור שהתיק ישרוד יותר ואף יגדל באותה אסטרטגיה של צבירה. כלומר שחיטת תרנגולות עדיין עדיפה מליקוט ביצים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 17:29
סיבות פסיכולוגיות בלבד, אין סיבה כלכלית כזו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 17:29
בשחיטת תרנגולות בסוף נגמרות התרנגולות.

מאיסוף ביצים אתה משאיר ירושה יפה לנינים :)
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 17:30
זה כנראה נכון רציונלית, אבל בזמן המשבר קשה לשחוט את התרנגולת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 17:31
זה לא נכון, כי בינתיים התרנגולות מתרבות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 17:35
רק אם אתה מכניס כסף חדש. אם לא אתה מוכר כל פעם מקבץ נוסף של מניות\תרנגולות, עד שנגמר

בהקבלה לאופציה השניה, אם אתה משתמש רק בסכום שקיבלת מדיבידנדים אז זה לא אמור להיגמר
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 17:35
השקעה בתיק מבוסס דיבידנדים היא ברוב המקרים טעות.

לחברות יש מספר דרכים לייצר ערך לבעלי המניות … להלן בסדר עדיף:

1. השקעה מחדש בעסקים של החברה … ככה משתמשים ברווחים לפני מס חברות … במידה והחברה יודעת להשקיע עם החזר השקעה גבוה זוהי השיטה העדיפה לבעל מניות משום שהחברה תהיה שווה יותר וזה נעשה תוך כדי ״הלוואה מהמדינה״ על ידי דחיית מס.

2. Buybacks - קניה מחדש של מניות החברה וככה אתה בעלים של חלק יותר גדול מהעוגה משום שכמות המניות המונפקות יורדת …

הפעם הקניה מבוצעת מכספים של אחרי מס חברות… אבל אתה לא משלם מס ברמה האישית.

4. דיבדנדים - החברה משלמת מס חברות על הרווחים ואז מעבירה לך את חלקם היחסי ואלה משלם מס דיבדנדים … הצורה הכי פחות יעילה.

בכל אחד מהמקרים ,גם אם החברה היא חברה המחלקת דיבדנדים לאורך זמן אתה צריך להיות מסוגל לנתח את החברה ולהגיע למסקנות מדוע היא תוכל להמשיך לחלק אותם וערך החברה באופן מינימלי לא ירד באופן מהותי … ניתוח תחרותי, כספי, איכות ההנהלה והחלטות שלה וכו….

ואם אתה כבר עושה את העבודה הזו ולוקח את הסיכון באחזקת חברות ישירות ….חברות שמחלקות את רוב הכנסתן בדיבדנד הן בדרך כלל לא אופציות מעניינות ואפילו מסוכנות בחלק מהמקרים .

אם אתה מוצא את החברות שמסוגלות להשקיע את הרווחים שלהם בעסקים בתשואה גבוהה ויש להם עוד זמן ארוך לעשות זאת… אז אתה קונה חברות שהם יהיו מחלקות הדיבידנדים הגדולים בעתיד… וזה מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 17:43
לא.

מכיוון שלחברה יש רווחים, ערך המנייה שלה עולה כל הזמן (אם היא לא מחלקת דיבידנד, לצורך העניין).

ואז יוצא שאתה לא חייב לשחוט תרנגולת כל חודש, אלא כל חודשיים... חצי שנה... שנה... וככה התרנגולות לא נגמרות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 17:46
זה באמת בניגוד לאינטואיציה, אבל לא. המניות לא ייגמרו לעולם אם משכת אחוז בטוח.

תחשוב על השווי המצרפי של המניות שלך - אם הן שוות 100 וערכן עלה ב 3 , אז אם משכת 3, נשאר לך אותו הסכום והמניות לא "ייגמרו" לעולם.

טכנית, זה יקרה כי כשהשווי גדול, ייערך פיצול ומספר המניות שלך יגדל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 17:48
ומה קורה כשאתה מושך בירידה ועדיין צריך לשמור על סכום קבוע? אתה תמשוך יותר מניות כדי להשוות את הסכום הכסף (כי בסוף עם כסף קונים במכולת ולא מניות) אז בתקופה כזו, של ירידות אתה 'תאכל' יותר את התיק מאשר בעליות .
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2022 17:51
זה אומר שלא משכת אחוז בטוח, כי החישוב שלו מביא בחשבון גם ירידות.

ברור שהעתיד עלול להיות גרוע יותר מהעבר, אבל זה נכון גם לגבי מניות דיבידנד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 10:51
קורה בדיוק אותו דבר שקורה כאשר החברה שומרת על הדיבידנד למרות שהיתה ירידה.

טיפה מעייף, הדיון הזה חוזר כל כמה שבועות.

המשל על התרנגולות והביצים שגוי. התרנגולת שלך היא לא היחידה ״מניה״ אלא שווי הבעלות שלך בחברה, ושווי הבעלות בחברה יורד באותה מעדה בשני המקרים. ההבדל הוא, האם אתה רוצה לראות את השחיטה (במכירה), או מעוניין פסיכולוגית שיסתירו אותה ממך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 11:00
לא דומה כל כך..

אולי אם אתה משווה בין לאסוף את הביצים או לתת להן להפוך לתרנגולות שיטילו לך עוד ביצים ואז אם אתה מהר הוסף אותן זה כמו הדיבידנדים ואם אתה נותן להם להפוך לתרנגולות זה יותר תיק (נקרא לו רגיל, לצורך הדיון) הנינים במקרה של תיק רגיל יקבלו המון תרנגולות וכמות התרנגולות יגדלו בקצב יותר גבוהה (היסטורית) אבל יביאו פחות ביצים אז במקרה שתהיה צריך אתה תוכל לשחוט כמה תרנגולות וזה לא יהיה נורא

בזמן שבאופציה של דיבידנדים כמות התרנגולות יגדלו בקצב פחות מהיר אבל תקבל יותר ביצים יהיה לך פחות צורך בשחיטה אבל גם פחות תרנגולות לאורך זמן
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 11:05
זה לא נכון, הן גדלות פיזית, לא מתרבות
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 11:29
אלא אם כן יש פיצול כפי שציין @גרהם , אז הן גם מתרבות ולא רק גדלות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 11:35
אז נעדכן את המטפורה ונגיד שהן מטילות ביצים בספליט שבוקעות לאפרוחים קטנים ואתה לא אוכל את הביצה אלא נותן לה להשמין.

D:
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 11:48
בתור בעל הפרעות קשב, הלכתי לאיבוד עם כל התרנגולים

חבל, דווקא נשמע דיון מעניין :(
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 12:07
אז מה המסקנה?

שניצל בפיתה או ביצה בקן?

לטעמי 2 האפשרויות טובות,לכול מאכל יש זמן ומקום והבעיה מתחילה רק כשחייבים לבחור.

במצב האופטימלי הייתי מצפה שהנהלת החברות תפעל לטובת החברה ובעלי המניות.

כשהחברה יכולה להשתמש ברווחים באופן טוב מאוד שתשתמש בהם לצמיחה וכשלא שתחלק למשקיעים.

הבעיה מתחילה כשמתעקשים לאכול רק שניצל\ביצה בוקר צהריים וערב.

ואז מגיעים מצבים מעוותים של חברות שלא מחלקות בכלל ומשקיעות בפרויקטים רהבתניים לא רווחים\סיכוי רווחיות נמוך ומהצד השני חברות שאמורות לעסוק ביצור ושיווק פתאום עוסקות בלקחת הלוואות ענק לצורך חלוקת דיבידנד יותר גדול משנה שעברה, רק כדי לרצות את בעלי המניות.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 12:20
השורה התחתונה היא שמשיכה היא משיכה, כסף הוא כסף, ואין שום קסם בדיבידנד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 13:11
קרנות הדיבידנדים קונות חברות מאוד מאוד בטוחות. לכן אם משקיעים בקרן כזו, למשל כזו שעוקבת אחרי דיבידנדים של 20 שנה. אני רואה את זה כעקיבה אחרי מדד שאפשר לקרוא לו ״מדד יציבות״ של חברות. כלומר סיכון קטן יותר ממדדים אחרים. כמובן שעל זה אתה משלם בביצועים כמו שציינו מעליי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 13:13
אני חושב כפנסיונר, שעדיף לי לקום כל בוקר, ללכת ללול לקחת שתי ביצים ולהכין חביתה, אני מעדיף לא לשחוט אף תרנגולת ובתקווה שימשיכו להניב לי את השתי ביצים שאני זקוק להן בפרישה לחיים טובים ונעימים.

כמובן מדבר על האספקט הפסיכולוגי ולא על כדאיות כלכלית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 14:16
ביצה וחצי לאחר מיסים…

וזו בדיוק הבעיה - שאתה לא תמיד זקוק ל2 ביצים אבל נכפה עלייך לקבל אותן תמיד ולשלם חצי ביצה למדינה, לא חבל?
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 14:23
אני בעד לתרום את חלקי למדינה, זה חלק מהעסק, גם ככה אני לא עובד, זה המעט שאני יכול לתרום לחברה :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 14:24
אין בעיה. אבל תתרום כשאתה צריך ולא כשלא צריך :)
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 15:22
ברור שאתה צודק.

אבל תחשוב על אדם מבוגר שלא רוצה או לא יכול להתעסק עם מכירות ומיסים והתנודות בשוק מאיימות עליו.

אם יש לו תיק דיבידנדים גדול מספיק כך שהוא ישן טוב בלילה ואין לו התעסקות, אז אולי זה מחיר ששווה לשלם.

אגב, במשך הרבה שנים תשואת הדיב' של הסנופי היתה כ-4%. ן[לא מניות דיב' דווקא, אבל רק כאינדיקציה].
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 15:22
מילא כשצריך.

כישראלי שמשקיע בניכר, המשמעות היא שאני תורם לגויים במקום לעניי עירי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 16:16
לזה אני מסכים, להשקיע בחברות גדולות ויציבות יכול להיות רעיון טוב (תלוי בגיל ובמטרות). אבל לא קשור לדיבידנדים, למשל במסגרת הזו הגיוני להשקיע בברקשייר שלא מחלקת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 19:36
אולי. ואולי גם שווה לשלם מחיר של להפסיד כמה אחוזי תשואה בשביל לישון בלילה בשקט. אפשר למצוא צידוק פסיכולוגי לכל חוסר יעילות פיננסית.

בכל מקרה, אני הגבתי ל @Roi ולא לאדם מבוגר שלא יכול להתעסק עם מכירות ומיסים.

אז?

אינדיקציה למה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 20:30
רק חבל שאתה תורם למדינה שאתה לא מתגורר בה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2022 22:01
אני גם לא מתגורר בישראל... אני תורם לדוד סם שהוא כרגע המעצמה הכלכלית המובילה, מעניין לעוד כמה שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2022 20:16
לפי איזה קריטריון? לפי איזה מדרוג? הכל החלטות (ספקולציות) אקטיביות של בני אדם.

לכאורה. ולטובת משווקים של קרנות מסויימות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2022 22:09
הקריטריון תלוי בקרן. וכל קרן מפורסמת אותו. חלק קונות לפי החברות ששילמו דיבידנדים קבוע ב 20 שנה אחרונות. חלק לפי נוסחאות אחרות. תלוי בדגש שהקרן רוצה.

אכן בני-אדם קובעים את המדדים. אבל כל אחד יכול להסתכל על המדד שלהן , לנסות להבין את ההיגיון שמאחוריו, להסתכל על החברות שהמדד הזה מייצר ולהחליט.