⬅ חזרה לאינדקס

שינוי תמהיל עקב הבנת סיבולת סיכון

🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 12:05
היי חברים

לפני שנתיים בערך יצרתי תיק השקעות עם תמהיל של 70% מדד עולמי (בלאקרוק), 30% סולידי (15% מזומן, 15% קרן סל אג"ח 2-5 שנים)

בגדול אני ממשיך לפי התוכנית באדיקות (כל חודש מפקיד את החסכון החודשי)

בתקופה האחרונה עם הירידות בשוק (אני חושב שהמדד העולמי ירד בערך ב20%)

שמתי לב שאני לא מודאג מהמצב, מבין שזה "פיצ'ר" של השוק, ובונה על השקעה ארוכת שנים

הלכתי מלכתחילה על התמהיל של 70-30 בעיקר לפי הכלל של הגיל (גיל 30+), ובנוסף בפנסיה ובקה"ש אני 100% מניות (סנופי) אז בהסתכלות כללית אני אפילו 85-15

האם התקופה הנוכחית "מספיקה" בשביל להעריך סיבולת סיכון? יש טעם בלעשות שינוי תמהיל בתיק ההשקעות (80-20 לדוגמה?)

מצד אחד זה מרגיש לי כמו נסיון "לתזמן את השוק"

מצד שני אם ההבנה של הסיבולת השתנה וכן רוצה לבצע את השינוי בהקצאות עכשיו זה זמן טוב כמו כל זמן אחר (ובוודאות יותר טוב מכל נקודה אחרת בשנתיים האחרונות)

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 12:08
לדעתי לא, חכה לירידות של 30% + כותרות בעיתונים על סוף העולם (כמו בקורונה)

אז תדע איך מרגיש משבר אמיתי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 12:16
זאת החלטה אישית. אין כאן תשובה נכונה יחידה. תבחן שוב את מכלול נסיבות החיים שלך והאמצעים העונדים לרשותך.

כן, אבל גם אם תחליט לבצע את השינוי זה לא צריך להיות בבת אחת. אתה יכול יכול לשנות את ההקצאה בהדרגה על פני מספר חודשים או אפילו שנה (לדעתי אף רצוי כך).
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 12:18
מי אמר שזה יגיע?
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 12:30
לדעתי כן... וגם לא... :)

אני בעיקר רואה מסביבי לאחרונה הייטקיסטים שמתווכחים בניהם מתי הירידות יפסיקו ומתי להיכנס לבורסה, מבלי שהם בכלל עוצרים להרהר בשאלה האם בכלל עוד תישאר להם הכנסה כשהירידות יעצרו כדי שיהיה להם מה להשקיע... יותר מידי אנשים עובדים במקצועות שהשכר בהם קורלטיבי חזק מאוד לשוק המניות, אבל מתייחסים לקריירה שלהם בתור השקעה חסרת סיכון.

זכור שהעבודה שלך היא חלק מהפורטפוליו שלך, ואם הידיעה הזאת לא גורמת ללב שלך ליפול לתחתונים, אז אתה כשיר לדעתי להעלות את אחוז המניות בתיק שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 12:34
1+
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 21:46
רעיון מעניין אבל האם ל DCA יש אפקט חיובי מבחינת תוחלת לעומת לבצע את השינוי בבת אחת? (חוץ מהאפקט הפסיכולוגי כמובן)

נקודה מאוד מעניינת. למרות שאני גם בהייטק יש לי בטחון יחסית גדול ביציבות ובכישורים שלי לגבי תעסוקה לשנים הקרובות
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 21:49
התקופה האחרונה זה קשקוש. נסה לדמיין עשר שנים של תשואה 0% ותחשוב אם זה משהו שתחזיק איתו מעמד…
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 21:52
הייתי מוסיף שאתה צעיר אמריקני בשנות ה20 וגייסו אותך בתור הכח שאמור לכבוש את יפן (:
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 22:17
הייתי מוסיף שהבית שלך נחרב ברעידת אדמה, ועל כל מקורות המים השתלטו חייזרים שמוכנים למכור אותם אך ורק תמורת אג"ח ממשלתי ישראלי.

ברור שיש תרחיש שבו תצטער על הגדלת הפלח המנייתי.

כן, אם ההבנה שלך לגבי ההנחות שהכתיבו את מבנה התיק השתנתה, זאת סיבה לשנות מה שנבע מאותן הנחות. לא קשור למצב השוק, רק להבנה שלך את עצמך.

האם המצב הנוכחי מלמד אותך בודאות מה סיבולת הסיכון שלך? ברור שלא. שום דבר לא עושה את זה.

אבל ההערכה הטובה ביותר של סיבולת הסיכון שלך היא מה שאתה חושב שהיא.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 22:53
כן, רק שהתרחיש שאני ציינתי הוא לא מופרך ולצערנו מספיקה טעות אחת בשביל לדפוק תשואה של המון שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 22:53
לא יודע. כנראה שלא. התוחלת לא משנה בכלל - אנחנו מדברים פה על רצף ארועים אמיתי ובודד שיקרה בעתיד. לכן כדי לענות על כך פסיכולוגית - זו הסיבה שאתה מתלבט - הצעתי לשקול לעשות את השינוי בהדרגה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 22:55
קח בחשבון שיכולה להתחיל קריסה יום אחרי שהכנסת את שקל האחרון ואז יצאתי קירח מכאן ומכאן.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2022 23:38
עוד שאלה, תבדוק תרחישים של רווח של 2,4,6% שנתי לדוגמא לתקופה ארוכה ,

עד כמה הבדל זה יהיה לשים 80% בשוק המניות במקום ה70% שיש לך עכשו?
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2022 00:59
בסך הכל התיק שלך ברווח או בהפסד אחרי הירידות?

אם הוא עדיין ברווח אז זה יכול ליצור הטיה בהערכת סיבולת הסיכון שלך.