⬅ חזרה לאינדקס

החזר מס על דיבידנדים כנגד הפסדים ב-IB

🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 08:34
אם ניכו לי מס במקור על דיבידנדים ב-IB ומנגד יש לי הפסדי הון ממניות שמכרתי בהפסד, איך אני מקבל את המס ששולם על הדיבידנדים בחזרה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 08:55
למיטב זכרוני אתה לא יכול לקזז מס זר שנוכה ממך על דיבידנדים עם הפסדי הון.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 09:08
אתה לא, אא"כ אתה אמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 09:16
בהנחה שהמניות שעליהן דיבר הן אמריקניות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 09:42
גם אם הן אירופאיות או כמעט כל דבר אחר שאתה יכול להחזיק ב IB.

הדרך היחידה זה אולי אם אתה מחזיק נייר ישראלי ו IB ניכו במקור לישראל. אבל ישראלי לא יכול להחזיק נייר ישראלי ב IB אז זה לא ממש רלונטי
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 09:43
אחדד את השאלה: אני סוחר ב-IB, קניתי את מניית ZIM, קיבלתי דיבידנד, נוכה מס במקור. יש לי הפסד על מניה אחרת שקניתי ומכרתי ב-IB.

אין לי שום דרך לקבל את המס ששילמתי בחזרה? הלך הכסף?
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 09:43
לא רק שאתה לא תקבל את המס חזרה (כי הוא לא שולם לישראל) אלא שאפילו לא תוכל להעביר את הפסד ההון לשנה הבאה.

תוכל רק לקבל זיכוי מס זר שאפשר להעביר למספר שנים בודדות קדימה.

היו על זה מספר דיונים בפורום, כדאי לך לחפש אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 09:50
הפסד ההון לא מוכר בישראל?

הרי אם הפסדתי אלף דולר השנה ושנה הבאה נגיד שארוויח אלף דולר, הם לא יקוזזו אחד נגד השני מתי שאגיש את הדו"ח בישראל?
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 10:13
הפסד ההון מוכר.

אתה חייב לקזז אותו מול דיבידנד, בהנחה שלא היה רווח הון באותה שנה.

מה שמשאיר אותך עם זיכוי מס זר לשנה הבאה.

אם הרווח שנה הבאה הוא במניות זרות אז כן, תוכל לקזז.

חפש את הדיונים בנושא, חבל לחזור סתם על דברים שכבר רשומים שם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 10:47
זה משהו שהרו"ח עושה בהגשת הדו"ח? או שאני צריך לעשות משהו מהצד שלי?

יש לך הפניה להודעה ספציפית שמסבירה את זה? ראיתי שרשור ארוך של מאות הודעות, מודה שיש שם הרבה מידע קצת מסובך לי
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 11:06
צודק, אני שוכח שיש עוד מדינות בעולם.

לחדד: ישראלי כן יכול להחזיק ני"ע אם הוא אינו תושב ישראל או חברה בע"מ.

בהנחה וצים חברה ישראלית אתה יכול, צריך להגיש דו"ח.

אמור לעשות, בדגש על אמור.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 19:57
מנצל לשאול: אם קיימים לי רווחים על מניות אמריקאיות בבנק ישראלי, האם אני יכול לקזז אותם עם הפסדים במניות אמריקאיות אצל ברוקר זר (IB או כל אחד אחר)? לצורך המחשה נניח שאני מחזיק VT מספר שנים בבנק ישראלי ועם רווח של 10,000 דולר, ואילו בIB קניתי VT השנה ומופסד 10,000 דולר. האם יש בעיה לקזז בדו"ח השנתי אחרי שמימשתי בשני המקומות?
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2022 20:00
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2022 00:49
ספציפית בגלל שמדובר בצים, יכול מאוד להיות שכן תהיה זכאי לקיזוז הזה.

צים היא מקרה ייחודי של חברה ישראלית פר אקסלנס שנסחרת בוול סטריט, מחלקת דיבידנד וממסה במקור לפי הדין הישראלי (25%), וזה להבדיל משאר חברות הטק שלנו (WIX, סולאראדג' ושות') שיש אצלן איזשהו קאץ' מבחינת הרישום של היישות המשפטית שלהם בארה"ב (ככה אגב הצליחה סולארדאג' להיכנס לS&P500).

יכול להעיד שאני מנהל תיק בפסגות, קיבלתי 4 פעמים דיבידנד מצים, ו-4 פעמים הייתה לי בעיה עם המס בפסגות (נוכה יותר ממה שהיה צריך), פשוט כי המערכת שלהם, שזהה למערכת של שאר הברוקרים הישראליים, לא ידעה איך לאכול את החיה הזאת של חברה ישראלית בוול סטריט שמחלקת דיבידנד (ישראלית? זרה? גם וגם?). כמובן שכל פעם מחדש הייתי צריך להתקשר אליהם כדי שיטפלו בזה, ואכן טיפלו.