⬅ חזרה לאינדקס

סל מניות מדפסות תלת מימד

🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2016 19:28
מישהו יכול בבקשה לומר לי האם יש ETF שעוקב אחרי סל מניות מדפסות תלת מימד, ואם כן מהו הסימבול. תודה רבה.

*זו לא בקשת יעוץ ולא המלצה, בקשת עזרה אינפורמטיבית*

ובלי קשר, אם בא למישהו לקשקש קצת על מה הולך שם בשוק המטורף הזה, אשמח לשמוע. אני לא כ"כ מבין איך תחום שכל אדם מן הישוב יגיד לך שהוא העתיד נסחר פחות או יותר ברבע מרמת השיא. האם המשקיעים ציפו לגדולות ונצורות מהר ובעוצמה חזקה וגילו שהתחום קצת הקדים את זמנו, או מה?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2016 19:53
PRNT
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2016 20:18
זה סל בן חודש~ או שפספסתי משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2016 20:32
לא יודע. חפשתי בגוגל "3D printing ETF" וזו היתה התוצאה הראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2016 22:14
כן. כדאי לקרוא טוב מאלו מניות הוא מורכב.

כמו בכל תחום חלום, צריך להעפיל לאוורסט ולהתרסק לפני שעושים כסף מהתחום. השקעתי במניות העיקריות בתחום ומבחינתי זה כמו כרטיס לוטו לטווח ארוך מאד. אני מאמין שבטווח של עשור ומעלה התעשייה הזו תשנה את העולם. בכלל לא בטוח שהחברות המובילות בתחום בהן אני מושקע היום יהיו אלו שיהיו בראש החץ כשזה יקרה.

בינתיים התנודות היומיות במניות האלו מאד גדולות (ג.נ. אין לי ניסיון רב בהשקעה במניות, להבדיל ממדדים, כך שאולי התנודות לא כל כך גדולות באון יחסי) ומעטים הימים בהם התנודה בכל מניה היא של פחות מאחוז, ובימים רבים 3%+. בינתיים אני מורווח יפה, אבל עם התנודות האלו זה יכול להמחק תוך כמה ימים בלי שיקרה משהו בתחום או בשוק כולו.

הסיבה שלי להשקיע במניות האלו היא שרציתי מעט ריגוש בהשקעות ואין לי זמן, מוטיבציה (ואולי גם יכולת) לנתח חברות, כך שהעדפתי להמר על תחום שבעיני הוא מאד מבטיח לטווח הארוך.

קראתי על הנושא לראשונה בספר של ד"ר נוח הררי והוא נראה לי מרתק. גם הבן שלי (בן 11) מתעניין בזה מאד והולך לחוגים וסדנאות בתחום מהם הוא מביא כל מיני "יצירות" שימושיות יותר או פחות. אם התעשייה הזו תמשיך להתפתח כצפוי (בצפי האופטימי כמובן), יהיו אנשים שיתעשרו מאד ושמותיהם יהיו מוכרים יום אחד כמו השמות של האחים רייט ותומס אדיסון. כאמור, אם זה יקרה, אני מקווה להיות השותף הקטנטן שלהם, אבל יודע שאף אחד לא מבטיח לי כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2016 22:31
באמת זו הסיבה שהביאה אותך להשקיע בזה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2016 11:23
אולי המילה "ריגוש" לא כל כך מדוייקת כאן.

תחום ההשקעות מעניין אותי ודי משעמם רק לקנות מדדים. יש לי תובנות לגביו, אילוצי זמן שקשורים לשאר העיסוקים שלי בחיים והכרה במגבלות של עצמי. תחת כל האילוצים האלו, השקעה של אחוז לא גדול אבל לא זניח של התיק בסקטור שבעיני יש לו עתיד גדול, היא הדבר שנכון לי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 00:21
שיטוט אקראי הביא אותי לפוסט הזה,מדהים שהקרן לא השתנתה מאז שנפתחה עד היום עשתה 1.06 אחוז בלבד בשמונה שנים,אולי גם "מהפכת הai" בדיוק כמו שחשבו על התלת מימד תעשה אחוז או שתיים בשמונה שנים (smh/soxx) או ש"הפעם זה שונה"

מעניין אותי אם אתה עדיין מחזיק בקרן הזאת,ואם כן איך זה ברמה הפסיכולוגית

(שואל את זה כי אני שוקל לקנות באחוז ממש קטן מההון כמה מניות ספציפיות לטווח ממש ארוך)