⬅ חזרה לאינדקס

מערכות מסחר בישראל

🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2022 09:11
הייתי בעברי בIBI ויש להם מערכת שנקראת view trade, היא ממש ממש מגעילה ומסורבלת. וכואב להסתכל עליה. (אגב ההתנהלות מולם כבית השקעות היתה מאוד מוצלחת ועניינית.)

לעומת זאת המערכת של בנק לאומי מאוד נעימה לעין ויוזבילית

והמערכת של interactive brokers בכלל מדהימה מבחינת אפשרויות (trader workstation)

אם רגע נשים את עניין העמלות בצד, באיזה בית השקעות נתקלתם במערכות שאתם מרוצים מהן ?

האם מישהו ניסה בIBI את המערכות האחרות שיש להם ?
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2022 10:11
זה ידוע שלבתי ההשקעות יש מערכת מסחר מגעילה, ולבנקים טובה.

מי שקונה פעם בכמה חודשים ומוכר פעם באף פעם לא (נניח כל כמה שנים) - יעדיף את בית ההשקעות כנראה.

בקניה זה פחות בעיה, במכירה אני מתקשרת (בטלפון!!!) לחדר המסחר ועל הדרך גם נעזרת בהם לצורך חישוב קיזוז מס כנגד הפסדים ואז מחליטה מאיזה ני"ע למכור וכמה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2022 10:50
אף פעם לא חשבתי על זה.

יש טיפים נוספים בנושא מכירה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2022 12:30
לא יודעת במה אתה משקיע אבל אם מדובר במדדים רחבים -להשתמש בזה רק מדי פעם להשלמת הכנסה, או לשמור לאחרי הפרישה ולהשתמש כסוג נוסף של קיצבה (לפי חוק 3%-4%), או להעביר בירושה לילדים...

טיפ נוסף, אם מדובר על קרן עוקבת (מדד חו"ל) ישראלית - המידע על מחיר היחידה נמצא רוב הזמן בדיליי של כמה ימים. רק בימים שלישי (בערב) עד חמישי (בערב) יש מידע עדכני יחסית. זה אומר שרק בימי רביעי וחמישי בבוקר-צהריים כדאי לבצע קניה או מכירה :(
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2022 14:03
חלק מבתי ההשקעות מאפשרים להשתמש במערכת של אינטרקטיב ברוקרס, ואף נותנים עבורה עמלת מינימום של $5 במקום $7-8.

אחד מהם מופיע בשרשור הנעוץ ביחד עם הדיל של המשקיעה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2022 15:08
המערכת של אינטרקטיב יכולה לעבוד מול השוק הישראלי ?

יהיה כתוב שם בעברית המילה "טבע" ?

יש מצב תספר לי מי הברוקר ? השרשור הנעוץ ענק
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 09:21
אני משתמש ב'ספארק' והיא ממש לא נוחה לשימוש, לא ברור למה הם לא משקיעים כמה שעות עבודה כדי להפוך את התוכנה לנגישה יותר.

דוגמא כדי לראות כמה כסף נכנס או נמשך בשנה האחרונה אתה צריך לנבור בתוך המוני פרטים שונים כמו עמלות, כולה צריך לעשות קובץ אקסל

מה הסיפור שלהם?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 10:00
מיטב דש מאפשרת להוריד ללא תשלום את אורדרנט-פרו שהיא למסחר פרופר.

האורדרנט/ספארק הרגיל מספיק לי כי יש גם אינפורמציה על תנועות/ריביות/דיבידנדים/עמלות/מיסים ועוד [זה בלשונית 'תנועות']
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2022 19:33
זה קיים אבל ממש לא נוח,

חוץ מזה שהממשק מיושן.