⬅ חזרה לאינדקס

השקעה למתבגרים

🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 07:47
שלום

יש לי שני חיילים בבית שרוצים לבצע הפקדה קבועה של סכום כסף (500-1000) כל חודש

ההפקדה תהייה לתקופה ארוכה, הם לא ייגעו בכסף עד גיל 50 בערך

ברור לי שהמסלול המנייתי בגיל הזה הוא העדיף להם.

השאלה שלי מה מכשיר ההשקעה המומלץ להם ?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 07:59
במינימום התעסקות: קופת גמל להשקעה (אבל בטווח הארוך זה לא יעיל מבחינת דמי ניהול)

קצת יותר התעסקות: לפתוח חשבון בבית השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 08:53
האם השאלה שנשאלה מה יהיה הכי קל לביצוע? או מה יהיה בעל סיכוי גבוה יותר לתשואה טובה יותר? דמי הניהול כפולים ומשולשים לעומת תיק עצמאי.

קופת גמל להשקעה היא כלי יקר שטוב למי שמתכנן לצאת ממנה בגיל הפנסיה, כאן מדובר על גיל 50 שהוא רחוק מהפנסיה.

אם החיילים מתחילים מאפס, הם לא יכולים לפתוח תיק עצמאי בבית השקעות כי שם נדרש מינימום לפתיחת תיק.

אפשר להתחיל מתיק השקעות בבנק, וכשמצטבר סכום המינימום -להעביר לבית השקעות (בלי למכור!). כדאי להתמקח עם הבנק על גובה העמלות הכרוכות בתיק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 08:58
כנראה המכשיר האופטימלי.

מינימום התעסקות, מינימום ידע נדרש, מינימום שיקול דעת, קל לבצע הוראת קבע. למרות המחיר השוטף מדובר במכשיר מאוד נוח למרבית האנשים. זה שווה את זה.

עוד כמה שנים כש ואם יהיה להם ראש ללמוד, יהיה ניתן להעביר לניהול עצמאי.

רק אוסיף שמדובר על גיל עם יחסית הרבה הוצאות ביחס להכנסות (לימודים, טיולים מול שכר נמוך בממוצע), כך שצריך לוודא שההנחה הזו מתקיימת לפני שמחליטים על האלוקציה בין מניות ואג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 09:31
מה ההבדל בין לבחור את מסלול ההשקעה פה לבין לבחור את הנייר שעושה פחות או יותר אותו דבר בתיק השקעות?

הוא לא שוטף, הוא עולה כל שנה. אין רמת נוחות בעולם ששווה בשבילה לשלם מחיר הולך ועולה אקספוננציאלית בגין אותה רמת נוחות.

מה יקרה בעוד כמה שנים?

דווקא נראה לי שחייל שמצליח לחסוך 1000 ממשכורת חובה, יכול גם ללמוד איך לבנות תיק השקעות מאוד פשוט ויעיל בכמה קליקים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 09:37
להעביר בלי למכור ולשלם מס? כמו שאפשר עם תיק עצמאי בבנק שעובר לבית השקעות?

אם לא - אני פשוט לא מבינה את ההמלצה שלך ושל חתול. קופגל'ה הוא כלי שפותח לטובת תקופת היציאה לגימלאות להזכירכם.

ועניין הלימוד גם לא ברור לי, מספיק לקרוא כאן פוסטים רלוונטים כדי להבין את הרעיון של מדדים רחבים דיים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 09:42
עם עמלת מינימום של 30 ש"ח על הפקדה של 500? ודמי ניהול של 0.6% ?

בגודל התיק הזה אין שום יכולת מיקוח.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 09:43
וגם אז דמי הניהול (ושאר עלויות וחוסרי יעילות) עולים על הטבת המס
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 09:45
זה עדיין יוצא עדיף על ה0 מההפקדה ו1% פלוס על הצבירה בקופת גמל להשקעה.

אבל בסכומים האלה גם זה וגם זניח. העיקרון היותר חשוב זה שאם ירצו כן לעבור מקופת גמל לתיק השקעות בהמשך זה אירוע מס.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 09:51
בסכומים האלה גם ארוע מס הוא זניח.

צריך איכשהו להגיע למינימום הנדרש לבית השקעות ואז לעבור לשם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 10:08
אז שוב, למה דווקא בקופת גמל להשקעה כשהמטרה היא תיק השקעות?
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 10:10
1. נוחות.

2. אני לא משוכנע שאתה צודק לגבי נושא העמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 10:35
מה המינימום היום? 15,000? 20,000?

בחיסכון של 1000 בחודש זה יכול לקחת קרוב לשנתיים.

בעיניי הדבר ההגיוני לעשות הוא להתחיל עם חשבון השקעות בבנק ולעבור לבית השקעות אחרי שנצבר הסכום המתאים.

אפשר גם לחסוך 1000 כל חודש בעו"ש בזמן שלומדים איך להשקיע. זה תהליך שלוקח כמה חודשים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 14:19
קופת גמל להשקעה.

מסלול מניות.

להשוות דמי ניהול וללכת על הזול.

לגבי הטענות על דמי הניהול, מדובר בסכום זניח, מה גם שהאופציה למשוך כקיצבה בגיל פנסיה "ללא מס" מצדיקה עמלות גבוהות יותר.

בעתיד הם יוכלו לנייד את הכסף לגוף שינהל להם את הפנסיה/השתלמות, וכך כוח המיקוח שלהם יעלה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 14:55
יותר קל להחליט על מסלול 80/20 מאשר להתעמק איזה ניירות לקנות ולעקוב אחר שינויים בניירות וכו', ולבצע איזונים מדי תקופה. לא נדרש עניין של תזמון מועד הרכישה. פסיכולוגיה היא משחק קשה. ניתן להעביר הוראת קבע בצורה פשוטה כל חודש. שגר ושכח פחות או יותר.

לא מסכים. אני גם לא משתמש בקופת גמל להשקעה, אבל למרבית האנשים זה קל משמעותית מלהשקיע עצמאית. כך שהחלופה לפעמים היא קופת גמל להשקעה מול לא להשקיע (ולא מול השקעה עצמאית).

אולי זמן, רצון וראש פנוי להתעמק

לפדות את הקרן, לשלם מס, ולהעביר לתיק מנוהל עצמאית. גם ככה סביר שמדובר בשלב צבירה מאפס, ועל סכומים קטנים יחסית. פוטנציאל הנזק לא גדול.

הבנת הרעיון היא חלק חשוב אך לא מספיק ביישום. בנוסף יש פסיכולוגיה, ויש טכניקה. לא חושב שהשקעה במדדים מתאימה לכולם. אנשים משתעממים ומחפשים עניין ברגע שיש להם שיקול דעת מה קונים ומתי. קוראים קצת בעיתון על תחום חדש, מניה מיוחדת ומתחילים לעשות נסיונות, מפחדים מעליית ריבית ואינפלציה וכמה כותרות כלכליות ופתאום קשה ללחוץ על פקודת קניה.

שוב לדעתי שווה ללמוד את הנושא, והבדל של 0.7% תשואה על פני הרבה שנים הוא משמעותי. אבל לא מתאים לכולם. לפעמים פשטות וריחוק מהניהול הם עדיפים. תלוי באופי הבן אדם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2022 15:10
הייתי פשוט פותח חשבון מסחר עצמאי אצל איזה בית השקעות ישראלי (לא כ״כ משנה איזה, העיקר שידאג למיסוי, יהיה כמה שיותר בסיסי, ויגבה עמלות סבירות) מפקיד כסף כל חודש/רבעון/שנה (גם לא כ״כ משנה לדעתי, מה שנוח) וקונה את השוק (S&P או Total World Stock Index). זה לא הרבה יותר מסובך מלפתוח קופת גמל להשקעה.

לא ייעוץ ולא המלצה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2022 14:11
בעיני, ובלי לשלול את החלופות האחרות, מטרת התרגיל (השקעת כסף כעת לגיל חמישים, ולא נניח להתחיל אחרי השחרור) מטרתה לתת לילדים כלים להמשך הדרך כמבוגרים עצמאיים.

אחד הכלים הוא הידע והניסיון בניהול השקעות. ולכן לדעתי שווה אפילו לשלם כסף כדי שילמדו להשתמש במכשיר שככה"נ ישתמשו בו בגיל 30. במילים אחרות, הייתי בוחר בתיק השקעות ולא בקופ"ג.

* יתרה מכך, אולי שווה גם לתת להם מרווח טעות בבחירת אלוקציה