⬅ חזרה לאינדקס

מעבר עבודה ללקוח

🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2022 07:27
אני כרגע מצוי בסיטואציה קצת מורכבת ורגישה, אשמח לרעיונות:

אני עובד בחברה אשר מספקת שירותים לארגונים, אחד הלקוחות שלי פנה אליי מיוזמתו והציע לי לעבור לעבוד אצלו (באותו תפקיד+/-) במשכורת גבוהה משמעותית מהמשכורת הנוכחית.

על פי החוזה שלי, למעבר מהסוג הזה נדרשת הסכמה מראש מצד המעסיק הנוכחי, אחרת ישנו איום די מפורש בקנס, כאשר הלקוח די מתחמק מלעזור לי בנושא הזה.

מצד אחד, השיפור המוצע בשכר והתנאים גורמים לי לרצות ללכת על זה.

מצד שני, הסיכונים הנלווים (איום בתביעה ו/או זה שבקונסטלציה מסוימת אני עשוי להישאר בלי כלום) וחוסר הנעימות מול מקום העבודה הנוכחי מרתיעים אותי מלעשות את הצעד.

נניח שהחלטתי שאני בכל זאת רוצה להתקדם עם המעבר, האם יש לכם רעיונות איך/האם זה יכול להתבצע בצורה חלקה ומכובדת?

*האינסטינקט אומר לי להימנע מכל הבלאגן ולחפש עבודה אחרת, כי הבנתי שאני די אנדרפייד כיום.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2022 07:50
נשמע לא חוקי, תתייעץ אולי עם עו"ד.

איפה אתה אמור לעבוד אם לא אצל לקוח קיים או לקוח פוטנציאלי? עד כמה הסעיף הזה מגביל את חופש העיסוק שלך?

היו עובדים אחרים שביצעו מעבר דומה בעבר?
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2022 13:45
אפשר להטיל קנס רק במקרה והמעסיק הנוכחי השקיע המון בהכשרה שלך לדוגמא שילם על קורסים יקרים וגם אז לא בטוח שזה יעמוד במבחן בית משפט. לדעתי במידה ולא מדובר בהצעה חריגה מבחינת שכר ותנאים פשוט חפש עבודה אחרת ככה תצא טוב עם שני הצדדים. תמיד טוב לשמור על מוניטין חיוב בתעשייה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2022 16:36
תודה, היועצת המשפטית של הלקוח גם חושבת שזה לא חוקי. בלי לפרט יותר מדי, אפשר להגיד שזה מגביל את חופש העיסוק.

היו מקרים שעובדים שלנו עברו ללקוחות, אבל אני לא מכיר שזה היה לאותו תפקיד.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2022 16:46
אני גייסתי עובד קבלן מאקספריס לעבוד ישירות אצלי לפני אי אלו שנים. סגרתי עם אקספריס שאני אשלם את קנס היציאה והם ישחררו אותו.

לא היו משקעים.