⬅ חזרה לאינדקס

מישהו התנסה ברכישת אג"חים ביורו בIBKR ?

🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2022 12:05
שלום רב,

האם מישהו התנסה ויכול לתת כמה טיפים בנושא הזה ? אם זה משתלם , אם אין עמלות מוגזמות מוחבאות, אילו מדינות באירופה בטוחות מספיק לסכומים גבוהים ?

אני מתכנן לחלק סכום מוקצה בין אגח מדינות לאגח קונצרני ביורו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2022 12:24
מה השיקול לקניית אג"חים של מדינות וחברות אירופאיות?
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2022 15:10
יש לי 20K יורו כבר , והיורו בנמוך היסטורי מול השקל , ויחסית נמוך גם מול הדולר, הבעיה שממה שאני רואה האגחים הקונצרנים בIBKR מבקשים מינימום הוראה של 100K יורו לכל האגחים שבדקתי, נראה שכמעט לכולם.

אפשרות אחת היא רכישה של אחת מהחברות המובילות באירו , זה יכול לתת למשל 2.5%-3% אבל אני עוד לא יודע מהן העמלות על אותו אגח, ולמעשה זה יהיה זניח יחסית לשינוי של האירו, כי יותר מתשואה על אגח אני משקיע פה באירו,

יכול גם להתייעץ ולשמוע את דעותכם לגבי השקעה באירו, האם מעבר לנמוך היסטורי יש עוד סיבות להשקעה בו.

בקלות יכול להיות מהלך של האירו שקל של 25% לאחד מהכיוונים, זה רווח/הפסד של 25K אירו ואני כמובן צריך לתת על זה את הדעת, הסוגיה של האגח עומדת בפני עצמה למרות שהיא זניחה ביחס להשקעה באירו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2022 15:25
תנודות מט"ח קשה לנבא, מה שעולה יכול להמשיך לעלות ויכול גם לרדת, אין לזה חוקיות ידועה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2022 15:41
נכון זה לא מניות שעולות עם הזמן , יש שיגידו שיש פה איזשהו כח של Oscillator מכל מיני סיבות של כלכלה. אני חושב שהייתי רוצה להשתתף אבל אני אחפש אגחים שמאפשרים כניסה בפחות מ100K יורו, זה כבר יותר מידי סיכון לכלי שלא התמחיתי בו, יש לי דברים אחרים שאני יותר מומחה בהם מפורקס, פה הייתי שמח לשמוע ולהכיר יותר על האגחים של היורו. מישהו התנסה ויכול לשפוך אור על העמלות והכדאיות של זה ? כי IB עובדים כמובן עם פורמטים אחרים בשביל לספק את האגחים האלה .
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2022 20:22
אם לא היית מחזיק כיום יורו, האם היית בוחר לרכוש נכסים אירופאים כדוגמת מה שציינת?
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2022 21:35
אני קודם כל רוצה להשקיע ביורו, אח"כ, מה שבא מעבר אם זה סולידי כמו אג"ח זה רק תוספת, במידה ואמצא נכסים מנייתיים שאני מאמין בהם זה כבר משהו אחר
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2022 09:42
אם אתה חושב כך אז תקנה אירו בחשבון שלך, ואח"כ תחליט אם להמיר אותו לאגח"ים חבל על זמן ההתלבטות.

לא ייעוץ ולא המלצה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2022 09:43
אין לך מה לקנות אג"חים ישירות, בטח שלא בסכומים האלה.

עדיף לך לרכוש קרן-סל על של אג"ח ועדיף גם צוברת.