⬅ חזרה לאינדקס

האם אפשר לקנות fractional shares של קרן נאמנות?

🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2022 19:13
אני מנסה להבין את ההבדלים בין קרנות סל לקרנות נאמנות, בהנחה ששניהן קרנות פאסיביות/מחכות, כלומר index funds.

לפי מה שהבנתי, ההבדל העיקרי ביניהן הוא שקרנות סל נסחרות במהלך כל השלב הרציץ, וקרנות נאמנות נסחרות אך ורק

פעם או פעמיים ביום בזמן מוגדר בו השער נקבע וניתן לקנות.

בנוסף לזה קראתי שהבדל נוסף ביניהן הוא שקרנות סל מחולקות לshares, שאפשר רק לקנות אותן במלואן, כלומר אם מחיר

של share הוא 40$ ויש לי 100$, אוכל לקנות רק שני יחידות ואפשר עם עודף של 20$.

בניגוד לזה, בקרנות נאמנות אפשר לקנות fractional shares, כלומר שאוכל לקנות 2.5 יחידות של הקרן.

אך בפועל אני לא רואה שהדבר אפשרי, כשאני מנסה לשלוח פקודת KRN של חצי יחידה של קרן נאמנות, אני מקבל את השגיאה

״ניתן להכניס אך ורק מספרים שלמים״

מישהו מכיר את העניין? אשמח לשמוע אינפוט
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2022 19:21
יש לך בלבול במושגים.

חפש פוסטים של המשקיעה על קרנות נאמנות / קרנות סל / קרנות מחקות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2022 19:27
בלבול באיזה מושג? כי לא הייתי מודע לזה.

קרן סל היא ETF, קרן נאמנות היא Mutual fund.

קרן מחכה יכולה להיות קרן סל או קרן נאמנות, שהיא מחכה מדד כלשהו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2022 19:43
מחקה מלשון חיקוי; ולא מחכה מלשון המתנה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2022 20:19
כמובן, לא הבנתי מה הבלבול פה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2022 20:55
לא יודע איפה הבנת את זה, אבל זה לא ממש מדוייק.

זה הרבה יותר תלוי בברוקר ובבורסה מאשר בסוג הקרן.

אין בעיה למשל לקנות חלקי יחידות של ETF אמריקאי ברוב הברוקרים האמריקאים. לעומת זאת, עד כמה שאני יודע, אין אפשרות בארץ לקנות חלקי יחידות של קרן נאמנות ישראלית.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2022 21:01
יש לך שגיאת כתיב שחוזרת על עצמה. מה לא הבנת?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2022 21:46
תודה
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2022 00:00
כלל הנכסים הנסחרים בבורסה מחולקים לshares, שאפשר לקנות מהם יחידות שלמות (לפעמים יש מינימום גבוה מ1, יכול להיות אפילו כמה מאות יחידות)

ככל הידוע לי גם במסחר במטבעות - שאפשר מסורתית להחזיק בשברים מהם - המסחר בבורסות הגדולות מתבצע ביחידות של כמה אלפים, פחות מזה אתה יכל לקנות רק מהבנק / ספק שירות אחר ובתנאים של הספק

יש ברוקרים ספציפיים שמאפשרים לקנות שברי יחידות - כשבעצם הברוקר קונה יחידה ומחלק אותה פנימית (ברישום שלו) בין הלקוחות שקנו שברי יחידות

כל ברוקר כזה והיצע המוצרים שהוא מציע (לרוב אלו יהיו נכסים מוכרים וגדולים ולא כלל הנכסים שנסחרים בבורסה)

לא רואה סיבה שברוקר יוכל להציע לך שברי יחידות מקרן נאמנות ולא יוכל מקרן סל או מכל נכס אחר.

בתור ישראלי גם ככה המקום היחיד שאתה יכול לקנות דרכו שברי יחידות של משהו* הוא pepper invest, ושם אתה מוגבל להיצע שלהם (יש להם כ100 קרנות סל וכמה מאות מניות שאתה יכול לבחור מהן)

ושם בקנייה בשברי יחידות אתה מוגבל לפקודות market שתתבצענה בסוף יום המסחר - אז הבנק מחשב כמה יחידות הוא צריך לקנות / למכור, קונה אותן, ומחייב אותך

* נכסים בורסאיים, לא כולל קריפטו
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2022 00:46
תודה, בול מה שהייתי צריך,

גוגל ״fractional shares in etfs vs mutual funds"

יכול להיות שהכוונה היא רק בברוקים מסויימים כמו שנאמר כבר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2022 01:54
מן הסתם חיפוש כזה לא יתן לך תוצאות שרלונטיות לישראל.

רוב הסיכויים שהגעת לאתר אמריקאי שמדבר על mutual funds אמריקאים, משהו שלא נגיש בכלל לישראלים.

כמו שאמרתי, יש ברוקרים שמאפשרים לקנות שברי יחידות גם ב ETF.

אבל כמות האפשרויות שלך בארץ מאוד מוגבלת
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2022 02:14
הבנתי, אז בהקשר של ישראל, ההבדל היחיד בין קרנות סל לקרנות נאמנות זה מסחר רציף מול מסחר פעם/פעמיים ביום?