⬅ חזרה לאינדקס

מה קורה כאשר קרן נסגרת? שאלת תם מתחיל

🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2022 12:58
שאלת מתחיל, מה קורה כאשר קרן שהשקעתי בה נסגרת? כיצד אני מוכר את את המניות שלי באותה קרן וממש את הרווחים? או שאין דרך לממש כי אין יותר עסקאות שיבוצעו ?
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2022 13:01
הקרן נמכרת לך אוטומטית ואתה מקבל את השווי ההוגן שלך (שווי הקרן חלקי מספר בעלי הקרן).
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2022 14:53
אני מנסה להבין משהו, במידה והקרן נסגרת ואני אכן מקבל רק את השווי ההוגן במזומן, אני לכאורה מאבד את הצבירה של הכוח המנייתי שהיה לי. זאת אומרת, לו הייתי מחזיק במניות האלה ישירות, אזי כמות המניות שהייתי מחזיק בהם- הייתי נשאר מוחזק בהם וכאשר תתבצע עלייה במניות אמשיך לעלות ביחד איתם. אבל אם אני מקבל רק כסף מזומן איבדתי את כל המומנטום של החזקת כמות המניות בפועל, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2022 15:18
לא, כי אתה יכול מיד לקנות קרן אחרת על אותו מדד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2022 23:48
אבל כן יש אירוע מס כפוי כך שבמצב של רווח תוכל לרכוש פחות מהקרן האחרת מאשר אם היית משקיע בה מלכתחילה (בהנחת תשואה נטו זהה בשתי הקרנות).
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2022 07:13
ומצד שני תהיה פטור מתשלום מס בעתיד מכיוון שקנית במחיר גבוה יותר.

ההבדל הוא רק דחיית המס (אחוזים בודדים).
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2022 09:11
אגב, בדרך כלל הקרנות שנסגרות אלה קרנות קטנות שעוקבות אחרי מדדים איזוטרים.

היום למשל פורסמו שתי קרנות של הראל שנסגרו:

הראל מחקה אינדקס אגרו-טק גלובלי

הראל מחקה nasdaq blockchain economy

מי שמשקיע במדדים מרכזיים וקרנות גדולות לא צריך להיות מודאג מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2022 23:42
במקרה של קרנות דואליות (אם אותה קרן נסחרת בבורסה אחרת ו\או במטבע אחר), כנראה יחליפו לך את האחזקה בגרסה אחרת של הקרן בלי אירוע מס
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2022 01:40
אם הקרן נסגרת אז אין "גרסה אחרת" של הקרן. היא נסדרת וזהו (לא נסחרת יותר באף בורסה).

אם היא מפסיקה להיסחר בבורסה מסויימת (בהנחה שהיא נסחרת בכמה בורסות) ולא נסגרת, אז באמת יכולים להחליף לך את האחזקה באותה הקרן רק בבורסה/מטבע אחר.

אגב, במקרה כזה (של הפסקת מסחר בבורסה מסויימת) סביר שהם אפילו לא יעשו את זה ופשוט ישאירו אצלך את היחידות, למרות שהן כבר לא נסחרות. ברגע שתרצה למכור תוכל להמיר את האחזקה שלך לבורסה אחרת ולמכור שם.