⬅ חזרה לאינדקס

סטודנט לסטטיסטיקה - מתי להתחיל לחפש עבודה?

🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2022 21:25
שלום לכולם,

סיימתי שנה א בתואר בסטטיסטיקה באוניברסיטה גדולה בארץ. התוכנית שלי היא להמשיך לתואר שני בתחום. למרות זאת, חשבתי לנסות ולמצוא עבודה כבר מעכשיו. האם שווה לחכות עוד שנה, להשקיע ולהוציא ציונים טובים שיבטיחו לי קבלה לתואר השני, או שעדיף לי כבר להתחיל לעבוד?

האם עבודה במשרת סטודנט כדאטה אנליסט בכלל תתרום לי?

כסף זה נחמד, אך לא כורח.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2022 21:33
תשקול להמשיך בלימודי תואר שני באוניברסיטה מובילה בארצות הברית. הכסף יגיע…
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2022 03:28
אני בהחלט מתכנן להמשיך לתואר שני בתחום, אבל לא חשבתי על ארה"ב. מה רע בתואר שני בסטטיסטיקה בתל אביב או בעברית?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2022 17:46
אלו כמובן חוגים טובים ומוערכים. אבל אם אתה רוצה נקודת פתיחה מדהימה להמשך, קריירה ותגמול, קשרים חברתיים ברחבי העולם ובטח שכחתי משהו - אז תנסה להגיע רחוק אף יותר. עוד אפשרות מעניינת היא להמשיך ללימודי MBA ואולי בשילוב סטטיסטיקה אם תרצה באוניברסיטאות נחשבות בארצות הברית, או בלונדון בהתאמה.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2022 20:55
סטטיסטית (pun intended), רוב הסטודנטים בחברה שלנו מתחילים בשנה הלפני אחרונה של התואר הראשון (הדרישה לתקן הסטודנט - שנשארו לפחות שלושה סמסטרים של לימודים)
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2022 12:35
במה אתה מעוניין לעסוק?

בגדול כן, בהחלט יכול לתרום. גם בגלל שתראה איך זה לעבוד ולהתעסק עם נתונים, גם תכיר אנשים חדשים מהתחום ואולי זה יפתח לך דלתות להמשך. בנוסף, זה חשוב לקו"ח כשתסיים את הלימודים. וכסף זה אף פעם לא משהו רע.

אם אתה נעול על תואר שני (ואני מניח שאתה מכוון לעולמות הML וDS), חשוב שתבין אם אתה מסוגל להשאר בממוצע של 85+ ולשלב את זה עם עבודה.

מניסיון אישי אגיד שכשהתחלתי לעבוד תו"כ הלימודים, הממוצע שלי השתפר, נהייתי מאורגן ומסודר יותר, ובכללי הרגשתי יותר "משמעות" בלימודים ושאני לא רק "שורף" את הזמן שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2022 13:26
דאטה אנליסט מאוד רלוונטי לבוגרי תואר ראשון בסטטיסטיקה
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2022 11:16
תודה על התגובה!

אני בהחלט מכוון לעולמות הDS יותר, ולכן משרת סטודנט כדאטה אנליסט נראית לי קצת פחות רלוונטית.

בכל מקרה, אני ממש מתקשה למצוא משרות סטודנט כדאטה אנליסט כרגע
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2022 12:08
נסיון בדאטהבייסים יקל עליך בהמשך
🕒 פורסם בתאריך: 27/09/2022 00:26
מאוד לא מסכים, דאטה סיינטיסט צריך יכולות של דאטה אנליסט בנוסף לעוד דברים אחרים, אני לא חושב שיש טעם למנות את הכישורים והידע החופף לשני התפקידים כי זה כמעט כל הדברים שדאטה אנליסט בחברה רצינית עושה.

משרות סטודנט בכללי תמיד קשה למצוא, בתור דאטה אנליסט במיוחד ובתקופה האחרונה צמצמו גיוסים בהמון חברות.

מה עשית כדי להתכונן לקבלה לעבודה? עצם זה שאתה סטודנט זה ממש לא מספיק..