⬅ חזרה לאינדקס

קופג להשקעה שמסייעת להורדת מס מפנסיה כללית

🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2022 10:57
שלום.

בפגישה עם יועץ מס, הוא אמר לי שכדאי לי לפתוח קופג להשקעה ולהפקיד לשם כמה שיותר. אישית אני מכיר יתרונות וחסרונות בקופג להשקעה ולהבנתי (עד היועץ) מדובר במוצר נחות מול השקעה ישירה בקרן אירית על spy למשל . מה שהיועץ אמר לי שאשמח אם תאשרו אם מכירים... הוא טוען שבגיל 60 ומעלה אפשר בדרך מסויימת לקחת כספים מקופג ולהעביר אותם לפנסיה הרגילה שאקבל (ממקום העבודה) ולקבל אותם ללא מס בכלל

במקום מס רגיל

אמיתי ? מישהו מכיר ? נשמע מעט תמוה

תודה רבה !!!
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2022 10:59
אתה יכול בגיל 60 להמיר כספים שנצברו בקופת גמל להשקעה לקצבה, ללא מס על הרווח שנצבר. זה לא ישפיע על קרן הפנסיה שלך שהופרשה במהלך עבודתך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2022 12:35
נכון

נכון (בערך).

אמיתי, מוכר, נדון כבר המון בפורום.

בשורה התחתונה זה פשוט לא משתלם. אתה אומנם לא משלם מס, אבל אתה משלם דמי ניהול.

בסופו של דבר אתה משלם הרבה יותר בדמי ניהול מאשר המס שאתה חוסך
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 12:38
זה לא ישפיע על קרן הפנסיה שהופרשה מהעבודה ?? כלומר אי אפשר לעשות "העברות/השלמות" מהכסף בקופ"ג שפטור ממס לכסף ממקום העבודה שחייב במס ?

תודה על ההבהרה...
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 12:40
מבין ומכיר מה שכתבת, חידוד העניין , אני מנסה לברר האם יש "דרך" או "משחק" של העברת כספים פטורי מס מקופג להשקעה לטובת הפחתת מסים מכספים של פנסיית מעסיק שכן חייב במס ?

זה העניין שמנסה לברר... תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 13:14
לא, הכסף שבקופת הגמל להשקעה יהיה פטור ממס במשיכה כקצבה. הכסף שצברת לפנסיה דרך המעסיק לא יושפע מההפקדות של קופת הגמל להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 13:38
למה שזה ישפיע?

א. קופגל"ה וקופ"ג אלו 2 מוצרים שונים.

ב. לא ממש הבנתי מה הכוונה לעשות "העברות/השלמות". כל כסף צבוע לפי הצביעה שלו, בלי קשר למכשיר שבו הוא נמצא.

למשל גם כספים בפניסה שהם מעל התקרה (כלומר בגדול כספים ששילמת עליהם מס בהפקדה) פטורים ממס רווחי הון כשאתה מושך כקצבה.

ההגדרה שלך לכספים פטורים וחייבים קצת הפוכה.

הכספים בפנסיה הם ברובם כספים פטורים - כלומר כספים שקיבלת עליהם הטבת מס בהפקדה.

הכספים בפנסיה מעל התקרה, וגם הכספים בקופגל"ה, אלו כספים חייבים ששילמת עליהם מס לפני ההפקדה.

על כספים עלו יש הטבת מס במשיכה, אם אתה מושך כקצבה.