⬅ חזרה לאינדקס

יועץ קרן פנסיה ותיקה

🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2022 17:57
שלום רב,

קרובת משפחה בעלת קרן בפנסיה ותיקה, מתקרבת לגיל הפרישה ומחפשת שירות.ייעוץ.הסבר על מה צפוי לה. מישהו מכיר משהו כזה? כמות המידע הכתוב לא גדטלה, וגאמור, פורשים רק פעם אחת.. :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2022 00:34
יש יועצי פרישה שמומחים בתחום. כדאי לקחת מישהו עם המלצות.

עלות ליווי פרישה היא בערך 10,000 שח.

אם אתה לא לוקח ליווי ממישהו מומחה בתחום, קח בערבון מוגבל עיצות והמלצות מסוכנים פנסיונים כי הרוב לא מבינים את הדקויות בתחום הפרישה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2022 12:12
זה סכום די מכובד. מה ההבדל בין תכנון פרישה וייעוץ מיועץ פנסיוני בנוגע לקצבה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2022 12:23
חמים שלי שילמו משהו באזור 4400~.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2022 12:30
יועץ פנסיוני מכיר את התהליך עד הפרישה, נניח יועץ פנסיוני ידע להגיד לך אם עדיף לך קרן פנסיה או ביטוח מנהלים ולעשות סימולציות.

הפרישה עצמה היא תהליך מורכב, יש קיבוע זכויות, יש שיקולים למס הכנסה, והתהליך עוד יותר מורכב אם מישהו רוצה להתחיל לקבל פנסיה ובמקביל להמשיך לעבוד.

מדובר בתהליך בלתי הפיך, גם מול מס הכנסה וגם מול קרן הפנסיה, ויועצים פנסיונים רגילים לא מכירים את הניואנסים בתחום.

אם המקרה שלה פשוט יחסית אולי לא משתלם לקחת יועץ פרישה, אני לא יודע.

אולי תנסה לקחת פגישות יעוץ לפי שעה ולא לשלם על ליווי מלא.

אני לא ממש מכיר את המחירים, אני יודע מניסיון אישי של 2 קרובי משפחה שבדקו אצל אנשים בטופ של התחום ואלה המחירים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2022 14:35
אם היא בקרנות של עמיתים (מבטחים הותיקה וכד') ואין לה שילוב עם תקציבית, אז כבר בדוח היא יכולה לראות הערכה של הקצבה הצפויה לה בגיל פרישה.

בניגוד לקרנות אחרות, אין כאן מסלולי פרישה - יש מסלול אחד שקובע שבמקרה של מוות תשולם קצבה לבן הזוג בשיעור של 60%.

המורכבות מתחילה אם יש בעיות בריאותיות ורוצים למשוך חלק מהכסף (היוון קצבה) או שצריכים לקבל מענקים יחד עם הקצבה הראשונה וכפי שציינו מעל כל נושא הקיבוע זכויות והיוונים אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2022 17:00
הציעו איזהשהו היוון. למיטב ידיעתי אין בעיות בריאותיות. לאיזה מענקים אתה מתייחס?

לגבי העלות-

נדב טסלר מפנסיוני.קום מעניק יעוץ כזה ב4000 שח, אני בטוח שהוא גם רציני.

(האם זה המשתמש @נדב) :) ?