⬅ חזרה לאינדקס

דרכים למנף מגן מס

🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2022 23:57
כולנו בסופו של דברים מנסים לשלם כמה שפחות מס רווח הון למדינה בחשבונות הממוסים שלנו,

מעבר ללהימנע מאירועי מס, אני מנסה להבין כיצד אני יכול לשלם כמה שפחות מס מיותר למדינה (בצורה חוקית כמובן).

שאלה אחת שעלתה לי לראש נוגעת למגן מס: במידה ויש לי השקעה בהפסד על נייר ערך מסויים, האם אני יכול למכור את ההשקעה הזאת, לקבל את מגן המס, ולאחר מכן לקנות בחזרה את נייר הערך מיד? כלומר מעבר ללשלם על עמלות קנייה ומכירה, וגם את הspread, האחזקות שלי לא השתנו, אבל קיבלתי מגן מס משמעותי? אני מניח שהתשובה היא לא, אבל אני לא יכול למצוא מידע על זה באינטנרט.

במידע ואכן אין כזאת אפשרות, נגיד ואני מחזיק קרן עוקבת מדד מסויים, האם אפשר למכור אותה, לממש את ההפסדים ולאחר מכן לקנות קרן אחרת שעוקבת אחרי אותו המדד אך שייכת לבית השקעות אחר?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2022 00:11
כן, אין מניעה חוקית.

שים לב שמגן מס צריך לגלגל משנה לשנה ע"י הגשת דוחות מס.

לכן אני מעדיף פשוט לשמור את הנייר בהפסד ולנצל אותו כאשר אני מממש נייר אחר ברווח.

לא צריך להגיש דוחות מס על נייר שנמצא בהפסד.

עוד שים לב שבעתיד תשלם מס גבוה יותר, מכיוון שבשיטתך את הנייר אתה קונה מחדש במחיר נמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2022 00:24
היה לך רווח הון השנה במניות אחרות שאתה מעוניין לקזז?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 00:30
סליחה על הדיילי, זה מדהים שאין לזה מניעה חוקית בישראל, כשחיפשתי בארה״ב נתקלתי בזה:

אם באמת אין מניעה חוקית שוות-ערך לזה בישראל אני מרגיש שאפשר לנצל את החופש הזה לניצול פוזיציות מופסדות.

לא הבנתי את הנקודה האחרונה שלך:

אני בעצם מוכר את הנייר, ואז קונה אותו מיידתית בחזרה, מכיוון שמכרתי אותו בהפסד, אני לכאורה אמור לקבל מגן מס אוטומטית מהברוקר, ומבחינתי זכיתי.

כרגע אין לי שום הפסד משמעותי שהייתי רוצה לקזז, אבל אני מאוד רוצה לצאת מפוזציות על ניירות מסויימים (ברווח), אני חשוף מידי לשוק הישראלי ותכננתי לעשות rebalancing, הבעיה היא אירוע המס שיווצר מכך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 10:08
ניתן דוגמה:

קנית נייר ב- 100, הוא ירד ל -80.

אם תמכור אותו ותקנה מחדש יהיה לך מגן מס של 20.

אבל:

בעתיד כשהנייר יעלה ל- 100, אם תמכור אותו תשלם מס של 20 (כי קנית מחדש ב- 80)

אם לא היית מוכר אותו אז לא היית משלם מס (קנית ב- 100 ומכרת ב- 100)

באופציה הראשונה זה כאילו מס הכנסה נותן לך הלוואה של 20 שצריך להחזיר בעתיד.

אפשר לעשות עליה קצת ריבית אבל זה לא ביג דיל.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 14:06
שאלה.

אם הרווחתי כסף בקניית למכירת ני"ע בברוקר חו''ל מתי והאם מס הכנסה יקבלו עידכון אם אני לא טורח לעדכן ?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 14:09
הם לא, וזו עבירה על החוק.

כלומר אם איכשהו יתפסו אותך כנראה תחטוף חזק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2022 14:47
יש הסכמים לשיתוף מידע, סביר להניח שייוודע להם תוך תקופה לא ארוכה.