🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2016 23:07
אולי השאלה היא בעייתית אבל התשובה היא פשוטה: כמה עלה לך לישם את התיק שלך.
מי שכותב 0% אז אני מצדיע לו, אבל חושב שאולי שכח לבדוק את דוחות קרן ההשתלמות שלו, ואת דוחות קופות הגמל שלו, ואת דמי הניהול ודמי הנאמנות וטעות העקיבה של הקרנות שלו, ואת התשלום לבנק שלו, ואת עלות ההמרה ועלות ההעברה של הכספים שלו, ועלות הקניה וגם המכירה של הניירות שביצע בשנה האחרונה, וגם את העלות של הכספת בה הוא שומר את הבוליונים של הזהב שלו או התשלום שהוא משלם שמישהו אחר ישמור לו אותם.
גילוי נאות: בשנה האחרונה, בזכות הקריאה בפורום, התחלתי לבדוק את ההוצאות שלי. זה הגיע מהפנמת החישוב של המשקיעה המראה כי ההשפעה של ההוצאה החודשית על תיק ההשקעות הנדרש לעצמאות כלכלית הוא עצום: כדי לממן 1,000 שקל לחודש צריך לחסוך ולבנות תיק מניב בשווי של 533,000 ₪ ( משיכה של 3% ותשלום מס 25%) .
החלטתי לעשות מאמץ להבין לאן הולך הכסף שלי כל חודש והאם אפשר לשלם פחות. מהר מאוד שמתי לב לזה שהכסף שלי מפרנס בכבוד שורה ארוכה של גורמים מעבר למשפחה שלי. התחלתי לסמן את השותפים שחוגגים עלי ולטפל בהם בצורה מסודרת. בקצב של אחד לשבוע התגלגלתי מהוצאה אחת לאחרת.
היום, בחשבון כולל לאחור, אני המום מזה שבאמצעות האינטרנט, הטלפון, המייל, הפקס וקצת ריצות הגעתי לחיסכון של 3,000 ₪ לכל חודש.
למדתי שבמשך שנים שילמתי בלי לשים לב כסף מיותר. השותפים השקטים הללו שהתעלקו עלי פיתחו טכניקות משוכללות והם אלופים בלתפוס את מי שמתמקד בעבודה שלו ובהכנסות שלו ומזניח את המעקב אחרי העלויות שלו.
אני עדיין המום מזה שאף אחד מהגורמים הללו לא התנצל על שגזל את כספי. התשובה הסטנדרטית היא שהחיוב הוא אוטומטי מהמחשב, שתוקף ההטבה פג והמחיר עלה למחיר המחירון, ובעצם אני אשם כי לא פניתי אליהם...
לסיכום, נראה לי שמי שמתמקד בבנית תיק ההשקעות שלו טוב יעשה אם יהיה מודע לעלויות שלו.