⬅ חזרה לאינדקס

כמה עולה לי תיק ההשקעות שלי

🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 10:59
המשקיע הסולידי הנבון יודע כי עלות תיק ההשקעות שלו פוגעת בתשואת התיק בלי לתרום להקטנת הסיכון שלו כלומר זו עלות מבוזבזת.

לכן המשקיעים הסולידים משקיעים מחשבה ומאמץ כדי להקטין את העלות של קניית ומכירת ניירות ערך, כדי להקטין את העלות של דמי הניהול וכמובן דמי השמירה.

מעניין לשתף את הפורום ב אחוז של העלות השנתית של התיק מתוך השווי הכולל של התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 11:36
למרות שאני מסכים שצריך להוריד עלויות ככל הניתן זה לא נכון שהן לא תורמות להקטנת הסיכון. אני מעדיף לשלם 0.1% לקרן סל זרה שתעשה לי השקעה באינדקס רחב מאשר לעשות זאת בעצמי. ואני מעדיף לשלם 0.1% לקרן סל זרה מאשר 0% לתעודת סל ישראלית שפועלת עם מוצרים סינטטיים גם אם היא לעולם לא תעלה את דמי הניהול.

לא צריך לשלם דמי ניהול עודפים, אבל כמות מינימלית כלשהי כן נותנת תמורה משתלמת.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 11:49
יצא לי 0.25, סימנתי 0.3.

רק להדגיש- אני משקלל כאן:

- דמי ניהול של הקרנות.

- עלות המרת מטח והעברת מטח.

- דמי ניהול של בית ההשקעות (אם יש).

- עמלות קניית הניירות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 12:08
כל משקיע מביא לידי ביטוי את ההעדפות שלו בתיק ההשקעות שהוא בונה לעצמו. יש סיכון שכרוך באחזקת קרן סינטטית ויש סיכון באחזקת נייר ערך אמריקאי ויש סיכון באחזקת מדדי מניות ואפילו יש סיכון באחזקת אג"ח מדינה.

בהנחה שהמשקיע בחר את התיק הנכון לו אז חשוב לו להבין כמה עלויות הוא משלם כל שנה כי זה יורד מהכיס שלו.

ברור שמי שבוחר להשקיע בתיק מנוהל או בקרן אקטיבית מוכן לשלם עלויות גבוהות יותר כי הוא מניח שיקבל תמורה בצורת תשואות גבוהות יותר אבל זה נראה לי פחות רלוונטי כאשר מדובר במשקיעים הסולידים שמנהלים השקעות פסיביות.

המטרה של המשקיע היא לא לשלם מינימום עמלות אלא להשיא תשואה ברמת הסיכון שמתאימה לו. בהנחה שהוא בחר רמת סיכון נתונה הוא היה רוצה לשלם פחות עלויות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 12:27
בין 0% ל0.1% אני מעריך, יותר קרוב ל0%

לא כולל עלויות מינוף.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 12:29
הצבעתי 0%. נכון, למספר קרנות יש דמי ניהול מובנים אבל בהתחשב ובייחס לשאר התיק עדיין שואף ל 0, אולי 0.05%

יש הוצאה חודשית עבור פלטפורמת המסחר, אין דמי משמורת או דמי ניהול מצד הבנק.

התיק בניהול עצמי.

[ @אורי ג. הקדים אותי...]
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 14:13
אין לי שום עלות תחזוקה שוטפת - 0%.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 14:54
פות"ש התייחס בשאלתו לכלל העלויות כולל ק/מ ולא רק דמי ניהול, כל עוד אתה מעביר כספים, ממיר מט"ח, ורוכש מניות דיבידנד יש לך עלות אז אולי היא שואפת ל 0% כפי שאצל @אורי ג. @yossik אבל לא 0 מוחלט
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 15:13
ציינתי שאין לי עלות שוטפת ושהעלות הכוללת פעולות היא 0% ולא 0 מוחלט.

בהתחשב בכך שאני מבצע פעולה אחת ברבעון (אני מתייחס כאן לתיק הגדול שלי ולא לדיבידעת שנועד ללמד אנשים) אז העלות השנתית הכוללת שלי היא 15.6 דולר.

אם אני מעגל אז זה יותר קרוב ל-0.00% מאשר ל-0.01% בשנה.

מבחינתי זה קרוב מספיק בשביל לרשום 0%.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 16:08
יתקנו אותי בעלי התארים במדעים המדויקים שפה אם אני טועה אבל X*0% לעולם יהיה שווה ל0.

כזכור לי יש לך גם פלח נסיוני אקטיבי, גם זה כלול ב15.6$ ?
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 16:14
בגלל זה יש את העיגול...

זה לא פלח ניסיוני אקטיבי אלא "הוצאות צריכת ריגושים" בדיוק כמו שאנשים אחרים צורכים טיולים ומשחקי מחשב (אם כי זה יוצא יותר זול מטיולים ולא בהרבה יותר יקר ממשחקי מחשב).

בכל אופן זה בהחלט לא נכנס תחת תיק ההשקעות אלא בנפרד ממנו ואני מתייחס לזה כחלק מצריכת המותרות החודשית שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 16:35
אנסה להסביר - הכול תאורטי לחלוטין.

נניח שיש תיק השקעות מנוהל אישית בערך 1M

מתוך זה כ 200 ש"ח משלמים לטרייד וואן לשנה עבור פלטפומת מסחר

0 ש"ח דמי משמורת

0 ש"ח דמי ניהול

ק/מ בערך 4-5 פעמים בשנה בעלות 0.09 או 0.08 בערך 150 ש"ח לשנה

פדיון קרן חלקית באג"ח בין 0 - 0.5, עוד 50-100 ש"ח לשנה

אז מה יש לנו 0.045% לשנה.

אם זה לא שואף ל 0 מוחלט אז למה זה שואף?

זה אפילו לא מדגדג את ה 0.1%
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 16:46
+1

ואם זה שואף ל-0 ואצלי זה פחות מ-0.01% אז אני אמשיך להציג אז זה כ-0%.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 18:06
מענין למה!? (קודם כל אני מניח שהתכוונת קרן מחקה ולא תעודת סל).

היו פה כמה דיונים בנושא, אחד מהם אני זוכר במיוחד, ונדמה לי שהמסקנה היתה שקרן נאמנות מחקה ישראלית על מדדים זרים היא בטוחה לחלוטין! וכך אני נוהג. אז למה בעצם?
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 18:14
בין השאר, כי אני לא אוהב מוצרים סינטטיים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 18:15
הנה, זה מה שבין היתר שכנע אותי שאין שום בעיה **(סיכון, לא טעות עקיבה)** עם קרן נאמנות מחקה ישראלית:

פניתי בשאלה הזו למאיר מ"התמונה הגדולה" ולהלן תשובתו:

1. אין סיכון באחזקת חוזים, והם תואמים בתנועה במאה אחוז לנכס הבסיס.

2. אין סיכון מנפיק בחוזים. חוזה הוא הסכם בינך לבין צד שני, שהבורסה ערבה לו באמצע.

3. גלגול חוזים הוא בעייתי בסחורות. בחוזי אינדקסים אין עלות נוספת שנגרמת מגלגול. הפער היחיד במחיר בין החוזה הנוכחי לחוזה הבא הוא ריבית ודיבידנדים.

(בסחורות יש תופעה של קונטאנגו, שבה מחיר החוזה גבוה יותר ממחיר הסחורה, בגלל עלויות נוספות נלוות, ולכן כל גלגול גורם לך לשלם מחיר יותר גבוה מהסחורה עצמה)

האם יש סיכון בקרן מחקה המחזיקה חוזים? לא ממש. אין סיכון יוצא דופן מאשר מניות או תעודות זרות אחרות.

הקרן לא תיפגע מגלגול חוזים, והכמות שהיא מחזיקה זניחה ביחס לנפח המסחר העולמי (כל יום נסחרים בערך 2 מיליון חוזי מיני על ה-S&P, כל חוזה משקף בערך שווי של 100,000$. קרן מחקה ישראלית לא מחזיקה יותר מ-1000-2000 במקרה הטוב)

האם הקרן יכולה לפגר אחרי המדד כתוצאה מניהול לא נכון של החוזים? כן, אבל זה נכון גם לקרן שמחזיקה מניות. הקרן צריכה לקנות את החוזים הנכונים, לא להשתמש במינוף שמובנה בחוזים, ולגלגל כשצריך. כל הפעולות האלה נכונות גם למניות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2016 18:34
אני מאלו ששילמו בשנה האחרונה כמה עלויות שממש דורשות התייחסות. אלו הכוכבים:

דמי ניהול של 1% לקרן השתלמות (כבר טיפלתי בעזרת הפורום והמספר הזה ישתפר פלאים בשנה הבאה)

דמי ניהול של 0.7% לקופת הגמל הגדולה במדינה (נדרש טיפול דחוף ואשמח לעזרת הפורום)

דמי ניהול של 1% לקרן מחקה למחיר הזהב (האחזקה תרמה יפה לתשואת התיק השנה אבל צריך למצא דרך זולה יותר)

דמי עקיבה של 0.8% לקרן מחקה חו"ל שמבחינתי זו עלות בדיוק כמו דמי טיפול או דמי שמירה ( טיפלתי ברגע שגיליתי אבל השנה אכלתי אותה)

מצד שני אני די מרוצה מהאחזקות שלי בקרנות של וואנגרד שעלו לי השנה פחות מ 0.1%
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2016 19:59
שאלה בעייתית כי דמי ניהול הם על כל התיק ואילו עמלות ק/מ והמרה הם רק על גובה ההפקדה/משיכה. כך ששני אנשים עם בדיוק אותה מדיניות השקעה, רק שאחד התחיל להשקיע השנה ולשני כבר יש תיק של מיליון שח, ידווחו על עלות שנתית באחוזים שונה לגמרי למרות שבטווח הארוך העלות של הפעולות החד פעמיות היא זניחה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2016 23:07
אולי השאלה היא בעייתית אבל התשובה היא פשוטה: כמה עלה לך לישם את התיק שלך.

מי שכותב 0% אז אני מצדיע לו, אבל חושב שאולי שכח לבדוק את דוחות קרן ההשתלמות שלו, ואת דוחות קופות הגמל שלו, ואת דמי הניהול ודמי הנאמנות וטעות העקיבה של הקרנות שלו, ואת התשלום לבנק שלו, ואת עלות ההמרה ועלות ההעברה של הכספים שלו, ועלות הקניה וגם המכירה של הניירות שביצע בשנה האחרונה, וגם את העלות של הכספת בה הוא שומר את הבוליונים של הזהב שלו או התשלום שהוא משלם שמישהו אחר ישמור לו אותם.

גילוי נאות: בשנה האחרונה, בזכות הקריאה בפורום, התחלתי לבדוק את ההוצאות שלי. זה הגיע מהפנמת החישוב של המשקיעה המראה כי ההשפעה של ההוצאה החודשית על תיק ההשקעות הנדרש לעצמאות כלכלית הוא עצום: כדי לממן 1,000 שקל לחודש צריך לחסוך ולבנות תיק מניב בשווי של 533,000 ₪ ( משיכה של 3% ותשלום מס 25%) .

החלטתי לעשות מאמץ להבין לאן הולך הכסף שלי כל חודש והאם אפשר לשלם פחות. מהר מאוד שמתי לב לזה שהכסף שלי מפרנס בכבוד שורה ארוכה של גורמים מעבר למשפחה שלי. התחלתי לסמן את השותפים שחוגגים עלי ולטפל בהם בצורה מסודרת. בקצב של אחד לשבוע התגלגלתי מהוצאה אחת לאחרת.

היום, בחשבון כולל לאחור, אני המום מזה שבאמצעות האינטרנט, הטלפון, המייל, הפקס וקצת ריצות הגעתי לחיסכון של 3,000 ₪ לכל חודש.

למדתי שבמשך שנים שילמתי בלי לשים לב כסף מיותר. השותפים השקטים הללו שהתעלקו עלי פיתחו טכניקות משוכללות והם אלופים בלתפוס את מי שמתמקד בעבודה שלו ובהכנסות שלו ומזניח את המעקב אחרי העלויות שלו.

אני עדיין המום מזה שאף אחד מהגורמים הללו לא התנצל על שגזל את כספי. התשובה הסטנדרטית היא שהחיוב הוא אוטומטי מהמחשב, שתוקף ההטבה פג והמחיר עלה למחיר המחירון, ובעצם אני אשם כי לא פניתי אליהם...

לסיכום, נראה לי שמי שמתמקד בבנית תיק ההשקעות שלו טוב יעשה אם יהיה מודע לעלויות שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 08:58
+1

אתה מבין אבל שאם התחלתי את התיק רק השנה אז יכול להיות שהוא עלה לי כאחוז מגודלו, וזה לא באמת כי העלויות שלי גבוהות אלא כי יש עלויות שמשלמים רק פעם אחת לכל שקל שמופקד (המרות+העברות+עמלות קניה), והתיק שלי עדיין קטנטן. אז נכון שאפשר לענות על השאלה בצורה מספרית, אבל אני עדיין לא חושבת שיש הרבה משמעות לחישוב עמלות שמשולמות פעם אחת לכל שקל הפקדה, כאחוז מהתיק. במלים אחרות: אם הפקדתי השנה X בתיק, ושילמתי Y עמלות חד פעמיות על ההפקדה, ולעומת זאת גודל התיק שלי הוא W ושילמתי Z עמלות שנגבות באופן שוטף על פי גודל התיק, אז יש שני מספרים נפרדים שהם מעניינים כל אחד בפני עצמו: Y/X שזה העלות החד פעמית של כל הפקדה, ו- Z/W שזה העלות השוטפת של אחזקת התיק. המספר השני הרבה יותר חשוב מהמספר הראשון. מה שאתה מבקש זה שנענה עם המספר(X+W)/(Y+Z), אבל זה מספר שלא אומר כלום על היוקר האמיתי של התיק לאורך זמן, במיוחד למי שאצלו W מאד קטן לעומת X.

כל הכבוד! האם תוכל לפרט כיצד הגעת לחסכון הזה? איזה חלק ממנו נובע מחסכון שאינו קשור להקטנת הוצאות ניהול ההשקעות שלך? (פשוט מתקשה לדמיין איך מגיעים לכזה חסכון מביטול כבלים וכאלה).
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 13:19
למשקיע עם תיק גדול (+$1M) של 100% מניות בהחזקה ישירה, שמבצע פעולות בודדות בשנה, ההוצאה יכולה להיות הרבה יותר קרובה ל0% מאשר 0.1%, כך שבלי לשכוח שום דבר, הבעיה עליה אתה מצביע היא בקוונטיזציה של הסקר.

מבחינתי, אני יודע שאני יכול לקבל תוצאות דומות לתפקוד התיק שלי בהוצאות נמוכות בהרבה, אבל מעדיף להוציא יותר מסיבות אחרות (בעיקר יעילות מס, וסיכוני הטייה).
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 13:30
משקיע שמבצע המרה ורכישה רבעונית אחת ישירות מול אינטראקטיב (כמו @adamshalev למשל) צפוי לשלם עלות שנתית של 12 דולר (2 דולר להמרה ו-1 דולר לרכישה - 4 פעמים בשנה).

עם תיק של 100 אלף דולר בלבד (הוא מקבל פטור מעמלת אי-פעילות) הוא משלם 0.012% בשנה - מאוד רחוק מ-0.1% ומצריך פחות מעשירית מההון שאתה ציינת...

אני אישית משלם עלות שיותר קרובה ל-0.00% מאשר ל-0.01% בשנה ואין לי מיליון דולר (עדיין...).

כפי שציינתי אני מתייחס לקרן ההשתלמות כמשחק ולא כהשקעה ולכן אני לא סופר את ההוצאות שלה כחלק מעלויות תיק ההשקעות שלי.

כמו כן אין לי קופת גמל ואני מתייחס לקרן הפנסיה כאל משהו שאני לא אקבל לעולם (מבחינתי זו תהיה הפתעה משמחת לקבל מזה משהו בעתיד) ולכן אני לא מתייחס גם לעלויות הללו כאל חלק מעלויות תיק ההשקעות שלי.

הדבר היחיד שאני סופר הוא תיק מניות הדיבידנד שאני מתחזק והוא מה שיממן לי את המשכורת הקבועה לאחר פרישה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 14:06
זו היתה דוגמא.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 14:50
אני מבין שזו הייתה דוגמה אבל אנשים יכולים להסיק ממנה שאם אין להם מיליון דולר אז העלות שלהם גבוהה בעוד שאפילו מתיק של 25 אלף דולר העלות יותר קרובה ל-0% מאשר ל-0.1%.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 15:18
את מאוד צודקת באמירה שעלויות חד פעמיות משפיעות על התיק הרבה פחות מאשר עלויות קבועות. הבעיה היא שאם כל שנה יש עלויות חד פעמיות גבוהות אז התיק סובל מהן בדיוק כמו שהוא סובל מעלויות קבועות.

את גם מאוד צודקת באמירה שעלויות של תיק קטן בשלב צבירה באחוזים מהתיק הכולל הן גבוהות יותר מאשר עלויות של תיק גדול. הכל נכון אבל המטרה היא לא לעשות תחרות בין משקיעים אלא לבחון בצורה ביקורתית את ההוצאות שלי כדי לראות אם אפשר לטפל בהן.

אני מחשיב את עצמי לסולידי אבל אישתי ממש לא בסיפור הזה. החיסכון היחיד שהיא הסכימה לעשות זה לוותר על עוזרת בית שבועית שחוסכת לנו כ 1000 ₪ לחודש. אני מאוד שמח על כך אבל סופר את זה בנפרד מה 3000 ₪ שאני קיצצתי.

החיסכון הכי משמעותי נובע אצלי מניהול הכספים שלנו. עד השנה שילמתי כ 1000 ₪ לחודש לבנק עבור עמלות של שמירה, קניה ומכירה, המרה והעברת כספים, ועוד כ 1000 ₪ נוספים כדמי ניהול של קרנות אקטיביות מנוהלות שהחזקתי בבנק בהמלצת היועץ. ככל שלמדתי יותר התחלתי לבקש הנחות בבנק ולהמיר את הקרנות המנוהלות בקרנות מחקות מדדים אבל המעבר עלה לי המון כסף. נכון להיום העברתי את התיק לבית השקעות בעזרת הפורום וההוצאות ירדו פלאים באופן מיידי.

חיסכון נוסף של 500 ₪ לחודש היה לי בשיחת טלפון ל 3 קופות גמל שיש לי. לדעתי גם אחרי ההנחה שקיבלתי אני עדיין משלם הרבה כך שיש לי עוד עבודה בנושא הזה.

חיסכון משמעותי נוסף של 300 ₪ לחודש היה לי בהעברת שתי קרנות השתלמות לחשבון IRA שוב בעזרת הפורום.

חיסכון נוסף של 200 ₪ לחודש הגיע ממעבר מביטוח מקיף לביטוח צד ג של הרכב שלי שחוגג בר מצווה השנה, הוזלת ביטוח הבית, הוזלת הטריפל טלפון וחשבון הפלאפונים.

כפי שאת יכולה לתאר לעצמך היו לי בתהליך כמה שיחות לא הכי נעימות בבנק עם היועץ ועם מנהל הסניף וגם עם הפקידים בקרנות ההשתלמות, בקופות הגמל וכו'. כולם אלופים בלטרטר ובלמשוך זמן ובלסרבל את התהליך אבל זה היה שווה בחיסכון של 3000 ₪ לחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 16:18
אתה האחרון שציפית לשמוע ממנו כך.

תצ'מע יש לי הצעה בשבילך,

כאשר יאושר IRA לקופ"ג תרחיב את מגרש המשחקים ותנייד לשם את כספי הפנסיה (שגם כך אינך מצפה לקבלם).
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 16:38
ממש לא - קרן ההשתלמות שלי היא קטנה ונכון להיום אני מתכנן להנזיל אותה בהזדמנות הראשונה (אלא אם כן אני אעקוף את תשואת המדד ואת תשואת תיק הדיבידנדים שלי בצורה משמעותית).

הפנסיה לעומת זאת מבחינתי היא כסף שאני לא בטוח שאני אקבל לעולם ולכן למעט ההפניה שלה למסלול שמתאים לי וצמצום העלויות הנלוות שלה אני מתעלם מקיומה לחלוטין.

מבחינתי הפנסיה האמתית שלי מתקבלת מתיק מניות הדיבידנד שלי ואינה תלויה בהפקדות מעסיק, מקדם קצבה ופטור ממס רווחי הון שהוחלף ב-"מס דמי ניהול".
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 16:39
כל הכבוד!
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 16:42
אז תשבור אותה כעת, תשלם 35% מס, ותהיה בטוח בכסף שכמובן יזרום למניות דיבידנד?

לא עדיף לך ציפור אחת ביד מאשר אולי 2 על העץ?
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 16:50
יש לי כבר יותר מציפור אחת ביד - אני עוזב את שתי האחרות על העץ בשקט...
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 17:20
לא ממש ברור לי מאיפה הפסימיות הזו. יש היום המוני פנסיונרים שחיים מהפנסיה שלהם. למה שזה ישתנה?

אני עבדתי הרבה שנים והצבירה שלי בביטוח מנהלים היא חלק לא מבוטל מההון שלי. אמנם אני מחכה בסבלנות עוד כמה שנים עד שאוכל להתחיל למשוך משם פנסיה אבל זה נראה לי כסף בטוח. אולי אתה יכול לפרט על מה מבוססת האמירה שלך שזה כסף בסיכון גבוה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 18:02
הצבעתי 0.6% כמספר אצבע מוערך. זה קצת מורכב לחשב עם הפנסיה, הביטוח מנהלים, קופ"ג, הוצאות ניהול השקעות קבועות ומשתנות, טעויות עקיבה ושאר מרעין בישין.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 18:55
דמגוגיה
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2016 20:40
יצא לי בסביבות 0.1% כולל קופת גמל וקרן השתלמות IRA (תודות לפורום לונג ולאיליה), חשבון ממוסה בבית השקעות (כולל עמלות קניה ומכירה) והוצאות בבנק.

לא כללתי: קרן פנסיה, ביטוח מנהלים עם מקדם "מובטח" וקופת גמל לשכיר.

מאמין ששנה הבאה תהיה ירידה נוספת בעלויות עם התייעלות בבנק ואולי מעבר לבית השקעות זר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 01:29
שני דברים:

1. אני מאמין גדול ב-"Hope for the best while planning for the worst".

2. אין שום קשר בין הפנסיה שמקבלים הפנסיונרים של היום (מבוססת על שכר ללא תלות בסך נכסים שנצברו על ידם) לבין הפנסיות שאנחנו צפויים לקבל (מבוססות על סכומים שנצברו, רווחי הון ובניכוי דמי ניהול והוצאות ניהול בלי שום תלות בשכר שלנו).

לא טענתי שזה כסף בסיכון גבוה.

טענתי שאני מתכנן את עתידי תחת ההנחה שהסכום הזה לא קיים.

זה בדיוק כמו שאנשים אחרים מתכננים את עתידם תחת ההנחה ש-"בוגי-מן" יבוא ויאכל להם 35% מהירושה.

אין ביסוס עובדתי שזה נאכף בפועל אבל אנשים עדיין מתכננים את השקעותיהם תחת ההנחה שכספם יעלם בדרך...
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 01:58
לדעתי, קרוב לוודאי שלא ימחק לחלוטין אבל קשה מאוד לדעת האם במצבן כיום הקופות יצליחו לאפשר לפנסיונרים של עוד 30 שנה לחיות באותה רמת חיים- בגלל הזדקנות האוכלוסיה, התחלת מאוחרת של עבודה, מעבר מרובה בין עבודות, משיכה של כספי פיצויים וסביבת ריבית נמוכה.

מצד שני, נכון לעכשיו, 30% מההשקעה של הפנסיה משלמת 4.86% ריבית ללא תלות בשום דבר- שזה די מדהים!! (הייתי חותם על תיק השקעות עם ריבית מובטחת שכזו) ודמי הניהול עברו מהפכה של ממש בשנים האחרונות למספרים ממש טובים למי שרק משקיע קצת מאמץ בלסדר את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 11:02
1. אני חייב לציין שזה ממש לא הרושם שמקבלים מקריאת הפוסטים שלך בנושא מס ירושה

2. אתה מבלבל בין קרנות פנסיה וותיקות וקרנות פנסיה חדשות - גופים שונים, כללים שונים פנסיונרים שונים
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 11:17
זה גם מה שמנחה אותך בציפיות הדיבידנדים?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 11:18
+1
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 11:19
...
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 13:49
אני ציינתי את הבדל הזה בתגובה לקורא אחר אז איך בדיוק אני בלבלתי ביניהם?

אל תערבב בין מה שאני אמרתי בעצמי (הקרן שלי היא קרן "חדשה") לבין מה שהגבתי על דברי אחרים (כשהם הציגו את הפנסיונרים של היום שפרשו על סמך הקרנות "הישנות").

זה מה שמנחה אותי בכל מה שאני עושה ולא מוגבל רק לעולם ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 13:55
נראה שאתה משתמש בזה באופן סלקטיבי:
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 17:04
@מתכנת

יש אנשים שלא מסוגלים לקיים דיאלוג אלא רק לנאום ...
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 17:08
ציטטתי את @אנון נימוס בהקשר של התייחסות שלך בדיונים כאן לא התנהלות אישית.

להציג עמדה אופטימית לגבי מס ירושה, עמדה נאיבית סופר אופטימית לגבי מכירת ני"ע max loss, ועמדה סופר פסימית לגבי הפנסיה זאת סתירה שאין לה אח ורע.

תרגיש חופשי להתנהל כרצונך אבל תכיר בעובדה שהדעות שהצגת בדיונים שונים זה שימוש סלקטיבי ב:
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 17:16
והפסימיות שלא תקבל את כספי הפנסיה גם היא עמדה מבוססת?

חבל שאין כפתור "הצחקת אותי" (כמו "אהבתי") או "אין לי מה לענות"
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 19:17
כבר היום ישנם אנשים שמקבלים פנסיה מהפנסיה הצוברת החדשה. אמנם לא הרבה אבל ישנם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 19:34
@מתכנת

כל אחד והפחדנות הטבעית לו
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2016 19:39
הוצאת לי את המילים מהפה.