⬅ חזרה לאינדקס

השכרת דירה למנהל הדיור הממשלתי (משרד האוצר)

🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2022 17:32
שלום רב

קיבלתי פניה להשכיר את הדירה למנהל הדיור הממשלתי. ותהיתי האם כדאי או לא. השיקולים הם:

בעד: (1) ראש שקט - תשלום מובטח לכל משך השכירות, (2) תשלום מראש, כך שניתן להשקיע את הסכום בשוק ההון.

נגד: (1) הם יכולים להחליט על סיום השכירות בכל עת בהתראה של 30 יום (החל מלאחר חצי שנה), (2) אין היכרות ישירה עם השוכרים ועד כמה ישמרו על הדירה (?) אם כי לדבריהם מדובר על תושב חו"ל שמגיע לעבוד עם משרד ממשלתי, (3) הם יכולים להאריך לעוד שנתיים, באותם תנאים.

מישהו יודע מידע נוסף? יצא לו להתנסות בדבר כזה? האם נוח לעבוד איתם? מעלות או חסרונות נוספים?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2022 17:45
בזה טרם נתקלתי אבל נשמע מעניין!

האם השכירות תואמת לנהוג בשוק?

האם הדירה תוחזר כפי שתימסר?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2022 17:49
מבחינת מחיר? כן.

הדירה תוחזר במצב תקין למעט בלאי ופחת סביר (נשמע כמו ניסוח של חוזה שכירות סטנדרטי, אכן?)
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2022 18:02
תבדוק את נושא המסוי, לא נראה לי שזה עומד בתנאים של פטור ממס הכנסה.

לכן סביר שיהיה פה מסוי של 10%.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2022 18:13
לפי הנציג שלהם - זה עומד בפטור.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2022 18:28
לא הייתי משכיר לאף אחד עם אופציה לעוד שנתיים, בלי להוסיף מנגנון עדכון אוטומטי (לשיקול דעתך אם למדד הכללי, למדד שכר דירה או למחיר דירה דומה ברחוב שלך).

אם אתה רוצה לשדר לשוכר שאתה מעוניין בשכירות לטווח ארוך, זה חייב להיות מנגנון שניתן לסכם עליו כבר עכשיו, לא מחיר שתחליט לתקוע בעוד שנה "לפי תחושות שלך".
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2022 21:27
תנסה לברר יותר על השוכר אבל נשמע לי טוב במובן של ערבות. יש לשוכר ערב לתשלום שכר הדירה (המשלם זה המדינה ? התשלומים בזמן או דחויים ? ). כל שוכר יכול לפנות בהתרעה של 30 יום. גם לא נשמע שיש בעיה של פינוי הדירה - הרי השוכר מגיע ממדינה אחרת ויחזור לשם. נשמע לי אחלה שוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2022 21:48
חיים 111, מה המנגנון המומלץ?

AIML, המשלם הם מנהל הדיור הממשלתי והתשלום מראש עבור כל השנה כולל תשלומים משוערים לארנונה חשמל מים וכדומה (אם יש הפרש משלמים בסוף שנה וכן להיפך).
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2022 21:33
נשמע אחלה.

אם יהיו בעיות אני מניח שהרבה יותר קל לתבוע את המדינה ולראות מזה כסף מאשר אדם פרטי שיכול לפשוט רגל ולתקוע אותך בסחבת משפטית ארוכת שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2022 12:11
מצד שני למדינה יש יותר משאבים.

האם כדאי לשלם לעו"ד כדי לעבור על החוזה?

כמה אמור לעלות דבר כזה?