⬅ חזרה לאינדקס

זמני מסחר

🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 15:47
היי,

אני רוצה לסחור בקרן אירית מחקה סנופי בבורסת ת"א, ואני רוצה להבין יותר טוב את זמני המסחר.

1. האם ניתן לסחור בה ביום ראשון, כאשר הבורסה בארהב סגורה?

2. הבורסה בארהב נפתחה היום ב 15:30, אבל ראיתי בספארק שהתבצעו עסקאות בקרן הזו גם בבוקר, כיצד זה ייתכן?

3. ראיתי בספארק שאני יכול לתזמן עסקה למחר, איך זה יכול להיות אם מחר יש בחירות והודיעו שהבורסה תהיה סגורה.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 17:21
כן, ישראלים סוחרים בה ביום ראשון. את הקשר לארה"ב אני בכלל לא מבין (אתה לא מדבר על קרן שיושבת באירלנד?)

אני אישית נמנע ממנה בימי ראשון כי הבורסה בלונדון נפתחת רק ביום שני.

לא הבנתי את השאלה. כיצד יכולות להתבצע עסקאות? אם יש מוכר וקונה שמתאימים במחיר בזירת מסחר פעילה, יכולה להתבצע עסקה. הרבה מניירות הערך נסחרים בהרבה מאוד זירות מסחר שונות

אני חושב שאתה מדבר על עסקאות שנעשו בזירת המסחר בת"א, שנפתחת בבוקר. חוץ מבימי שישי משום מה?

לדעתי זה מעין באג ואין דבר כזה. אם זה ליום המסחר הבא, אז זה יהיה יום שלישי. אם עד מחר, אז זה כולל היום. ואם זה רק מחר, אז הפקודה תהיה תקפה למשך אפס שניות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 17:29
אז איך נקבע השער שלה, אם כל המניות במדד לא נסחרות ביום ראשון?
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 17:42
חפש בפורום על חוזים עתידיים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 18:24
השער של נייר ערך נקבע לפי המחיר בו שחקנים בשוק מוכנים למכור או לקנות אותו.

להרבה אנשים יש כדור בדולח (שוק החוזים העתידיים מבוסס על כדורי בדולח) שאומר להם האם המחיר הנוכחי גבוה מדי או נמוך מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 19:29
אבל יש טווח בו העושה שוק מקפיד שהנייר ייצג את ערך המדד, (אחרת אחוזי השינוי של ניירות שונים על אותו מדד לא היו דומים), אז איך נקבע הטווח הזה? לפי חוזים עתידיים שנסחרים היכן? הרי בורסת ארהב סגורה
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 19:32
בכל מקום אחר בעולם שבו יש מסחר.

(המחירים צריכים להיות שווים בכל מקום, אחרת ארביטרז')
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 19:37
אני לא בטוח שבישראל יש עושה שוק ביום ראשון שעושה דבר כזה

אחוזי השינוי של ניירות שונים על אותו מדד הם אותו דבר? (אנחנו מדברים על מדקה לדקה)

חוזים עתידיים נסחרים בבורסה בשיקגו. אם היא פתוחה כשאתה חושב שהיא צריכה להיות סגורה, תרים להם טלפון
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 19:40
בקרנות חוץ אין מסחר בימי ראשון
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 19:48
נגיד שיש שני ניירות שונים על סנופי.

נגיד שכולם רוצים לסחור רק בנייר א'.

לא ייתכן שמחיר נייר א' יושפע מביקוש והיצע, בעוד שלא יהיה שינוי בנייר ב' כי אף אחד לא סוחר בו.

לכן אני אומר שעושה השוק דואג לכך שמחיר נייר ב' ישתנה בהתאם לשינויים במדד. אבל איך עושה השוק בבורסת תא יכול לעדכן את הטווח אם לא מתקיים מסחר בארהב בימי ראשון, או בשעות שיש מסחר בת"א ואין מסחר בארהב (כמו שקרה היום בבוקר).
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2022 20:09
"המסחר בבורסה בקרנות חוץ יתקיים בימים ב'-ה', בש"ח. לא יתקיים מסחר ביום א'."

איזה מבאסים אלה.

למה לא? מי אוסר על זה?

עושה השוק יודע שאתה אומר את זה? מן הסתם, אם לעושה השוק יש פקודות קבועות (הוא מוכר בX וקונה בY), הוא מעדכן אותן כל הזמן. זה לא משנה את המחיר, כי זה לא מבצע עסקאות. אם מתבצעת עסקה, המחיר מתעדכן, אבל "אף אחד לא סוחר בו" אז זה לא יקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2025 08:20
שאלה קשורה, איך אני יודע אם יש מסחר היום ב:

1209220

ראיתי שבארה"ב אין מסחר היום, האם זה אומר שלא יהיה מסחר ב 1209220 היום?

ניחוש שלי שאין קשר, ויהיה מסחר, רק רוצה לדעת איפה בודקים את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2025 08:23
אין קשר, זו קרן אירית