⬅ חזרה לאינדקס

קרנות אג"ח ושמירת ערך בחלק ה"סולידי" של התיק

🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2022 11:30
בעקבות העלאות הריבית והצפי שתגיע ל- 3.5% ואף יותר בשנה הקרובה, ועם צפי אינצפלציה של סביב 3% שנה קדימה אני מנסה להבין איך יושפעו קרנות אג"ח קצרות וארוכות המרכיבות את החלק ה"סולידי" של התיק שלי ואת קרן החירום.

הרכב קרנות האג"ח שלי:

קסם KTF ממשלתי צמוד 2-5

איי.בי.אי סל שקלי ריבית קבועה 2-5

פסגות PTF תל גוב-כללי

הקרנות כבר נחתכו באחוזים גדולים בשנה האחרונה (נמחקו לי כמעט כל הרווחים עליהן מהשנים האחרונות) ועלתה לי השאלה האם להפנות אותן לקרן כספית או פיקדון קצר/ארוך בהתאם להרכבן בתיק על מנת לשמור על ערך הכסף. האם בנק' זמן זו מהלך כזה הגיוני או שהקרנות כבר ספגו את הירידות עקב העלאת ריבית וגידול באינפלציה וצפויות מעתה לשמור על ערכן (בהתאם לתחזית הנ"ל כמובן)? האם יש הבדל בהתנהגות הקרנות הקצרות לארוכה ואיך הוא מתבטא?

שיקול נוסף להפנות את הכסף הוא דמי הניהול על הקרנות שאין בקרן כספית או פקדונות.

*מנסה להבין, לא מחפש המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2022 11:53
אם אני מסדר מחדש את המשפטים שלך, אז נראה לי שהחלק הסולידי בתיק שלך משיג את מטרתו כמצופה, ולכן לי באופן אישי לא ברורה ההתלבטות שלך כרגע.

יכול להיות שציפית להתנהגות שונה, אבל אז צריך לבחון האם הציפייה שלך ריאלית לאורך זמן.

חשוב לזכור שתיק טוב הוא כזה שבכל נקודת זמן כלשהי אתה תרגיש חוסר שביעות רצון מאחד הפלחים שבו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2022 12:02
זו דעתי.

בכל מקרה מומלץ לקרוא את השרשור של אייק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2022 14:18
בהחלט השיג את המטרה עד כה ואני לא משנה אסטרטגית השקעות, רק תוהה בקול האם האחזקות הנ"ל אופטימליות גם במצב המשק כיום להשגת מטרת החלק הסולידי או שיש אחזקה עדיפה.

הייתי מצפה שאג"ח צמוד יאזן את ירידת האג"חים האחרים אבל לא קורה בפועל. אולי מפני שזו קרן שכל הזמן מגלגלת אג"חים אז מממשת הפסדים באופן רציף לעומת החזקת אג"ח עד פדיון... לא יודע, לא מבין בזה מספיק ולכן מתלבט ושואל.

תודה.

מרגיש לי גם ככה אינטואיטיבית, אבל שוב- לא מבין כ"כ באג"חים וקרנות אג"חיות.

אגש לקרוא על אייק