⬅ חזרה לאינדקס

משלוח עד הבית של דואר ישראל

🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 19:39
היי,

לעיתים קרובות, ואולי אפילו רוב הזמן, כשאני מזמין חבילה והיא נשלחת ב last mile על ידי דואר ישראל למקום העבודה שלי, השליח מסרב למסור אותה בכניסה למשרדים ומתעקש שארד לרחבת הבניין לקבל ממנו את החבילה.

לפעמים השליח לא טורח לספק סיבה ואומר "לא עולה וזהו", לפעמים אומר שהוא ממהר ולא יכול לעלות. היום הוא אמר לי "אחי, אני בכלל עובד קבלן. לא עולה".

אני לא מבין, הם לא מחויבים למסור בדלת אם זה מתאפשר או שרובם נותנים תת שירות למרות שזו העבודה שלהם?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 19:51
בעיקרון רק דואר רשום חייבים למסור במסירה אישית, למיטב ידיעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 19:51
מחויבים, אז מה
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 19:55
אז הם מחויבים רק במשלוח עד הכניסה לבניין? מעניין מה כוללת ההגדרה של משלוח עד הבית.

נראה לי לא הגיוני שמשלוח עד הבית זה בעצם משלוח עד הכניסה לבניין.

אם הם היו מחוייבים רק עד הכניסה לבניין, אז למה להגיד את מה שהם אומרים..
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 20:10
יבגני היקר.

להזכירך, מדובר בדאר ישראל.

אני אומר תודה לאלוהים אם החבילות מגיעות אליי ויוצא לשליח עד הרכב וגם מביא לו קפה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 20:49
יש שיפור - בזמן האחרון מקבלים סמס שמאפשר לבחור נקודת איסוף, והחבילות אכן מגיעות לנקודת האיסוף .
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 20:51
כולל לשלוח לו SMS מראש כדי שיבחר סוג קפה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 20:52
גם לי זה קורה. בכללי דואר ישראל חברה גרעונית שצריכה לעבור התייעלות או סגירה מוחלטת ורק ניתן לקוות שהמדינה תפסיק להנשים אותה עם הלוואות ותפריט אותה. זה יצור תחרות בשוק אבל לפחות יהיה שירות תחרותי וכל אחד ישלם על מה שנח לו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 21:37
אצלנו הם יגיעו לדלת בלי בעיה. אבל מאוד שמחים עם אתה הולך לקבל את זה מהם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 21:56
אתה יכול להביא תקנה שבה מצויין זאת?
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 22:31
נכון, אבל זה ספורדי. לפעמים כשאני בוחר בנקודת איסוף, הדואר באמת מנותב לנקודה ולפעמים לא.

לדוגמה, במשלוח האחרון מאמזון הזמנתי שני פריטים - אחד גדול ואחד קטן וניתבתי לנקודת איסוף.

הפריט הגדול הגיע לסניף הדואר. כבר ללא העטיפה של אמזון, ועליו מודבקת המדבקה של נקודת האיסוף... כלומר, מישהו החליט בשלב האחרון פשוט לשלוח אותו לסניף הדואר במקום לנקודת האיסוף. הפריט השני הגיע עם שליח (עד לרחבת הבניין כמובן) לכתובת המקורית שנרשמה באמזון, ולא לנקודת האיסוף.

אין לי שמץ למה המשלוח הגיע מפווצל.

זו גם לא הפעם הראשונה שאני מנתב לנקודת איסוף, והם בתמורה מנתבים לסניף הדואר.

האמת זה מצחיק... הזמנתי בחודשיים האחרונים 3 חבילות מאמזון וניתבתי את כולן לנקודת האיסוף. רק אחת מהן הגיעה בפועל לנקודת האיסוף.. אבל היי - לפחות קיבלתי את כולן!
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 22:38
למה שזה יצור תחרות? - יש כבר היום לא מעט חברות בתחום, הם לא יותר טובות (אולי אם אתה משלם על המשלוח אז כן).
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 23:32
לטעמי, הם יותר טובות (בדואר ישראל למשל טענו בפניי לא פעם שהחבילה "במכס" או "תגיע אלי" וכדומה והרגיש לי שאין להם שום עניין לבדוק מעבר). תמיד מישהו משלם על המשלוח, אבל דואר ישראל גובה תעריפים נמוכים מדי ועובד בצורה לא יעילה וקשה להתחרות עם ארגון שעובד בצורה גרעונית ולא למטרות רווח ולכן כנראה לא קמו מתחרים מספיק גדולים בארץ. יש חברות שילוח שלטעמי יותר טובות מדואר ישראל בארץ (כמו צ'יטה שליחויות) אבל קשה להם להתחרות עם דואר ישראל בחבילות חו"ל בגלל התעריפים שהוא מתחייב אליהם (שהם גרעוניים כאמור. חלק מזה אלו התחייבויות בינלאומיות או משהו כזה, אבל אני לא בקיא בתחום השילוח בשביל להבין בדיוק את ההסכמים).

למכתבים חשובים ששולחים בתוך הארץ (כמו צ'יקים/אישורים לבית משפט) שימוש בדואר ישראל בדרך כלל מביא לעיכובים לא הגיוניים (כמו קבלת מכתב אחרי 6 שנים) ולכל מיני תוצאות לא רצויות. גם חבילות פנים ארציות המצב דומה ולכן כמעט בכל הזמנה מאתר מסחרי בתוך ישראל לא שולחים עם דואר ישראל (וiherb למשל הפסיקה לעבוד איתם בגלל כשלים בנושא האספקה בזמן וגרימת נזק למוצרים). דואר ישראל כיום לא מסוגל להתחייב לזמנים כמעט אלא אם כן מדובר בהסכמים מוזרים ומיוחדים (למשל, הסכם עם אמאזון שהם הקימו להם branch נפרד).
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2022 23:58
הסיבה כנראה נעוצה במחסור בחניה, מה שיגרור דוח לאותו שליח, וכשעושים מספר גדול של שליחויות כל יום, זה עשוי להצטבר.

בעיה גדולה עוד יותר בכתובות של משרדים במרכז,שבדכ לא ממש שופעים בחניה. באיזורים פרטים בדכ אפשר איכשהו להעמיד רכב לכמה דקות ולמסור חבילה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2022 07:05
לא רק בדואר ישראל, קורה לא פעם שהשליח רומז או מבקש שאצא אליו לרכב. לא במשרד, בבית.

הוא עובר, עוצר לשנייה, מוסר וזז. מבקש, לא דורש.

מעריך שזה מאפשר לו למסור יותר חבילות בכל יום - פי 3, 4 ממה שהיה יכול אם היה חונה, מכבה מנוע, נכנס לקומה 3, חוזר ונוסע.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2022 08:49
בהזמנה מאמאזון ארה"ב , כשההזמנה מנוהלת ע"י אמאזון (כלומר יוצאת מהמחסנים שלהם ) , אתה אמור לקבל את המוצר עם שליח עד אליך , תמיד.

כשאתה מקבל הודעות מחברת השילוח לבחור נקודה\ לעדכן כתובת -תתעלם מהכל והמוצר חייב להגיע אליך עם שליח בזמן המוגדר.

אם החבילה במקרה הגיעה לנקודת איסוף \סניף דואר (ולא התייחסת להודעות) , פשוט פנה לצ'אט של אמאזון ותבקש שהחבילה תגיע עד אליך עם שליח. כבר קרה לי ותוך יומיים השליח אצלך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2022 21:42
אני בוחר להפנות לנקודת איסוף כי אני לא יודע באיזה יום החבילה תגיע ואם אהיה באותו היום בבית או בעבודה, ואני לא אוהב לעשות תיאומים עם אנשים אחרים שיאספו אותה עבורי אם זה מגיע בזמן שאני לא נמצא. אם החבילה הגיעה לסניף הדואר אני כבר אבוא לקחת. לא אקח את הסיכון שהיא תעלם או תתעכב. גם הצ'ט של אמזון זה משהו שלוקח זמן. יכול לקחת לי 20 דקות להתחבר, להסביר לנציג, ואז לדאוג ולבדוק מידי פעם מה עם החבילה. עם כל האי נוחות וההמתנה, אעדיף ללכת לדואר ולקחת. זה יהיה יותר מהיר.

תודה על המידע שהחבילה אמורה להגיע עד אליי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2022 14:37
אתה יוצר את הבעיה , כי ברגע שאתה בוחר נקודת איסוף , חברת המשלוחים או דואר ישראל ,שולחת הודעה לאמאזון שהלקוח שינה את הכתובת . ואז כל הכללים הרגילים אינם חלים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2022 18:01
הבעיה היא לא היעדר תחרות. יש המון חברות שמתעסקות בלוגיסטיקה ושילוח - מקומי ובינ"ל.

הבעיה היא הקשר העקיף בין הצרכן המשלם ובין השולח שמקבל את הכסף -- ובין ה-"מתווך" ביניהם.

המתווך הזה (השליח) הוא לא בדיוק "מוכר" לעסק, ולא בדיוק "מוכר" ללקוח הקצה -- הוא איזה יצור כלאיים באמצע -

הכסף מגיע מהלקוח אבל לכאורה דין וחשבון הוא חייב לשולח בלבד -

ואז יוצא שאם לשולח זה משתלם לספוג X תלונות / פספוסים / קלקולים / שבירה / אובדן וכו' - ובתמורה - נניח לחסוך 20% בשורה התחתונה כי השירות זול יותר או וואטאבר, אז בזה הם יבחרו.

כך יוצא שאמאזון בוחרים לעבוד נניח עם [צונזר עצמית] או עם [צונזר עצמית] או עם חברות אחרות שהן פשוט ביזיון מוחלט.

אם אתה לא עסק שמזמין בסיטונאות בעשרות או מאות אלפי דולרים כל חודש, אף אחד בכלל לא יסתכל עליך.

אני לא יודע מה הפתרון המיטבי לבעיה הזו - כי כאמור - לשולחים עצמם שי אינטרס לבחור בחברה הזולה (זה מה שמאפשר נניח לאמאזון להציע "שליחות חינם").

הם גם מאפשרים לשלם על "משלוח מהיר" - אממה - לא מובטח שלא תקבל את החברה הביזיונית שניסית להמנע ממנה. יכול להיות שישלחו את זה כביכול ב-TIER גבוה - אבל בחברה הביזיונית.

ואנחנו לא היחידים שסובלים מהבעיה הזו - היא נפוצה בכל העולם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2022 18:26
@klayhamn

יש גם שיקולי שירות ומוניטין, לפחות לאמזון.

הפתרון די פשוט: לתת לקונים לבחור חברת או צורת משלוח, פוטנציאלית בתוספת תשלום.

אחת מהאפשרויות תהיה "משלוח לפי ראות עיני החנות", שבה לא תוגדר חברת המשלוח אלא רק הפרמטרים המהותיים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2022 18:44
אם זה היה משתלם כלכלית - היו עושים את זה.

עובדה שזה לא (כי הם לא עושים את זה).

מה שאתה קורא לו "פתרון" פותר משהו שלא מהווה בעיה למי שכביכול אמור ליישם את הפתרון.

כמו שאתה רואה, בעיות מוניטין וכו' בכל מיני חברות שילוח קיקיוניות שאין לך שום קשר ישיר אליהן - לא מפריעות לאמאזון להמשיך לגלגל מיליארדים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2022 20:23
יש פה הנחה סמויה שהשירות לא טוב בגלל שהוא עוד לא מופרט, ההנחה הזאת לא תקפה במקרים רבים.

בנוסף אתה מניח שזה בסדר ששירות חיוני כמו דברי דואר יחויב במחירים גבוהים לציבור שלם, וחלק מהתושבים כמו במושבים וקיבוצים לא יקבלו אותו כי זה לא משתלם להם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2022 20:34
מהומה רבה על לא דבר..

אני מזמין, שליח מצלצל, אני יורד במעלית, מקבל את הסחורה וזהו זה.

בבניין משרדים וגם ברוב מגדלי מגורים, השליח משאיר את החבילה בקבלה ומצלצל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2022 20:47
בדיוק על זה המהומה. ובצדק.

כשאני מזמין ומשלם על משלוח אני מצפה שהחבילה תגיע עד אלי. אם הייתי רוצה ללכת להביא את החבילה לא הייתי מזמין משלוח אלא הולך לחנות.

מהנסיון שלי עם חברות שילוח אחרות, לא נתקלתי כמעט בבעיות.

משום מה רק השליח של הדואר מתעקש להשאיר את החבילה למטה מחוץ לבניין. כל שאר השליחים של שאר החברות מצליחים בלי בעיה להיכנס לבניין, לעלות לקומה הנכונה ולהשאיר את החבילה לייד הדלת. רובם אפילו שולחים ללקוח צילום של החבילה מונחת לייד דלת הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2022 20:59
הגיוני בעיניי שתושבים באיזורים כפריים יחוייבו לשלם את העלות האמיתית במקום מחיר אחיד.

למה זה בסדר שתושבי הכפר ירוויחו מיתרונות הכפר (למשל מרחב, טבע ועוד),

אבל לא בסדר שתושבי העיר ירוויחו מיתרונות העיר (למשל: מחיר זול של שירותי שילוח בגלל המרחק הנמוך בין נקודות המסירה)?

אם צריך עזרה לנזקקים, אפשר לשקול סבסוד ישיר למי שעומד בקריטריונים.

המצב הנוכחי שבו כל תושבי הערים (גם אם הם עניים) מסבסדים את כל תושבי הכפרים (גם אם הם עשירים) אינו יעיל ואינו מוסרי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2022 21:49
היו לי מספר מקרים בהם שליח לא הסכים לעלות למשרד, זה לא היה עם הדואר. במקרה אחד, לא הייתי במשרד, השליח הודיע לי שהוא לא יעלה אלי למשרד ואני אחוייב במשלוח חוזר. פניתי לחברה ששלחה והם התחרפנו, חזרו אלי אחרי כמה שעות ואמרו לי שהשליח הזה יפוטר. במקרה אחר, שליח התקשר אלי כשהייתי בשיחה ומאחר ולא יכלתי לרדת, הוא לא עלה והמשיך בדרכו, הוא רק לא ידע שההזמנה נעשתה מחברה שהמנכ"ל והבעלים שלה הוא חבר שלי. הוא חטף על הראש, חזר למשרד, עלה ומסר לי את החבילה.

היה גם מקרה אחד בו שליח החליט שהוא לא ניכנס אלי לחצר עם הרכב ושאני צריך לצאת אליו בזמן שהייתי בשיחת זום, גם אז התלוננתי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2022 20:02
למה לא חלים? מאיפה המידע הזה?

ומה יש בכללים הרגילים שאין לאחר שאני משנה את כתובת המסירה כפי שחברת הדואר מאפשרת לי?
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2022 20:30
פנטסטי, וחוץ מכמה אומללים עלומים שלעולם לא נכיר או נדע אודותם דבר - שחטפו על הראש - יצא מזה משהו? לא.

בשליחות הבאה שוב יעשו לך את התרגיל הזה. ושוב תתלונן כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2022 21:51
כמובן - החבילה הגיעה אליו כמו שצריך.

אני מניח שהוא לא עשה רק 3 משלוחים בחיים. הדוגמאות שהוא ציין הם היוצאים מן הכלל. ברוב המקרים המשלוח מגיע, ואם לא אז מתלוננים.

לא מבין את ההגיון בלקבל חוסר שירות (ששילמת עליו) בכזה שוויון נפש.

אם שילמתי של שרות מסויים הגיוני לדרוש לקבל אותו, ולהתלונן אם לא מקבלים אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2022 22:23
כנראה לא קראת את ההודעות הקודמות שלי -

אין למי להתלונן ואין תוחלת לתלונה: עובדה שזה קורה שוב ושוב

ולא, זה לא היוצא מן הכלל

הזמנתי בחודשיים האחרונים בערך תריסר משלוחים (הרוב מחו"ל, אחד מקומי בארץ).

חוץ מאחד או שניים (אגב, דווקא המוצלח שבהם במקרה היה דואר ישראל) כולם היו זוועתיים: עיכוב מיותר של שבועיים בארץ, המציאו כתובת שלא הזנתי - כיעד (פעמיים!), פעם אחת לקחו את שם הרחוב והמירו אותו לרחוב אחר עם שם דומה, פעם אחרת שברו את המוצר, הגיעו ללא התראה מראש (סתם כך הופיעו) כשהייתי מחוץ לבית וכו' וכו'....

אין למי להתלונן, ואין טעם להתלונן : אתה לא הלקוח שלהם. אתה המוצר.

הם מבחינתם צריכים לספק את השירות המינימלי הדרוש כדי שאמאזון לא יבטלו איתם לחלוטין את הדיל.

אם הם יציעו מחיר מספיק נמוך - אז גם יהיה קשה לאמאזון לסרב.

מבחינתי עצם העובדה שקיבלתי בסוף בכלל את כל החבילות זה סוג של נס.

אחרי שהיה צריך לבזבז אנרגיה וזמן על טלפונים, שימוש בקשרים, פינג פונג של טיפול בעניין וכו'.

במקום סתם לקבל טלפון או SMS בבוקר: "הי מר X, החבילה תגיע אליך מחר בין השעות 10 ל-14 בצהריים. לשינוי מועד הגעה דרך המערכת האוטומטית שלנו נא להשיב 3" ואז לקבל למחרת צלצול חצי שעה לפני שמוודא שהוא בבית, ואז מביא לו את החבילה לביתו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2022 22:42
כתבת כותרת יפה - משלוח עד הבית של דואר ישראל.

אז מן הסתם זה כולל משלוח עד הבית של דואר ישראל, איפה שזה לא יהיה. כל השאר בונוס.

זאת הנקודה הכי חשובה. תחרות טובה ללקוח, אבל אתה לא הלקוח.

אבל יכול להיות שאפשר לעשות עם זה משהו - אם אנשים יתלוננו לשולח על המשלוח, יכול להיות שזה יוביל אותו לחשוב שספק המשלוחים שלו פוגע לו במוניטין, ואולי כדאי להחליף אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2022 22:45
לא יודע לגבי ההודעה שלך, אבל זה לא הנסיון שלי (למעט ספציפית עם דואר ישראל. וגם שם לא תמיד).

בחברות נורמליות אם קורה מקרה נדיר ששליח לא מבצע את העבודה שלו מתלוננים והדבר מסתדר.

זה בדיוק מה שגם קרה בסיפור המקרה של @TheFlash שציטטת בהודעה האחרונה.

איך זה קשור אבל למה שציטטת בהודעה הקודמת, או לנושא השרשור?

התלונה הייתה על זה שהשליח מתעצל לעשות את העבודה שלו ודורש מאנשים לבוא אליו לקחת את החבילה. זאת בעיה שאפשר לפתור יחסית בקלות, כמו ש @TheFlash

בעיות אחרות, של כתובות לא נכונות, מוצר שבור וכו' זה אכן בעיה שיותר קשה לטפל בה. אבל היא גם הרבה יותר נדירה.

עובדית יש למי להתלונן, ועובדתית התלונות עזרו. (במקרה של @TheFlash למשל)

נראה לי שלא קראת את ההודעה שלו.

לא פינג פונג ולא בזבוז זמן. שיחה קצרה וזהו.

זה בדיוק מה שקורה ב99% מהמקרים שאני מקבל חבילות
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2022 23:15
תסתכל על כמות ה-REVIEWS השליליים בגוגל של חברות השילוח (הישראליות) שאמאזון משתמשת בהן (אני לא אנקוב בשמן כדי שלא לסבך את בעלת הבית פה).

יש מאות ביקורות כאלה (מה שמעיד על כנראה אלפי או עשרות אלפי לקוחות לא מרוצים).

אני בטוח שלפחות חלקם התלוננו לאמאזון.

השימוש בשירותים האלה נמשך.

אז כנראה שזה משתלם לאמאזון מספיק ולא מספיק מזיז להם של-X אנשים מדי פעם נדפקים דברים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2022 23:40
זה לא מדד לכלום.

מי שהולך לשם זה מראש רק מי שקיבל שרות גרוע (יותר נכון כזה שלדעתו הוא גרוע). רוב מי שקיבל שרות בסדר או אפילו שרות מעולה לא ילך לכתוב ביקורת. בטח שלא על שרות משלוחים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 00:05
בוודאי שזה מדד, אם אתה משווה את זה לחברה אחרת (למשל הסניף הישראלי של חברת שליחות בינ"ל מוכרת ) שאצלה הדירוג הוא נניח 3.2 ולא 1, ולא כל הביקורות שליליות (וגם מנסיון אישי, תמיד השליחויות שלהם היו הכי נוחות, טובות, מדוייקות, הקדימו בזמנים, נתנו התראה ראויה מראש וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 00:08
לא בטוח שמדובר בעובדים שהתעצלו, באותה מידה זו יכולה להיות ההנחיה שהם מקבלים מהמעסיק.

אם מישהו טוען שזו חובת השליח להביא את המוצר למשרד בקומה 25 באיזה בניין משרדים הוא מוזמן להציג את התקנה המתאימה של רשות הדואר שמראה שאכן השליח אמור לעשות זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 00:13
מה?

מה הקשר בין תקנות של רשות הדואר לבין התנהגות של שליחים?

נראה לי שאתה מתבלבל בין דוור (האיש שמביא את מכתבים של הדואר, וכפוף לתקנות של רשות הדואר) לבין שרות משלוח חבילות של החברה המסחרית שנקראית "דואר ישראל".

בדואר ישראל, כמו בהרבה חברות מסחריות, יש סוגים שונים של שרות ומסירת חבילות. בחלק מהשרותים יש משלוח עד הבית, במקרה כזה השליח אכן צריך להגיע אלי עד הבית.

באותה מידה, אתה לא תראה תקנה ברשות הדואר שאומר ששליח של וולט צריך להביא את האוכל עד אלי לבית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 00:14
טוב, אין לי מושג על איזה חברות אתה מדבר אז קשה לי לענות על זה.

אני כן יודע שיש הרבה חברות שנותנות שרות טוב ושהשליח שלהן באמת מגיע עד הבית ברוב המקרים.

מסכים שאם יש חברה אחרת שהדרוג שלה נמוך יחסית לכל השאר, אז יש סיכוי טוב שהשרות שלה פחות טוב מהשאר. מצד שני, יכול להיות שזה גם עניין של נפח פעילות וסוג לקוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 00:19
כל חברה מגדירה מה השירות שהיא נותנת. זה שאתה חושב שהשליח אמור להגיע עד דלת משרדך זה אולי נכון ואולי לא, אבל מי שקובע זאת זה רשות הדואר ולא אתה. אם יש מסמך רשמי כלשהו שלהם שמתאר את מהות השירות אתה מוזמן להביאו לפה. אחרת אתה רק מנחש שהשליח חוצפן.

עריכה: לדואר ישראל יש מספר שירותי מדף שהיא מציעה שכוללים שילוח כזה או אחר. בנוסף, מול חברות עם היקף משלוחים כמו אמאזון לא מדובר בשירות מדף אלא בחוזה פרטני שקובע את כל התנאים.

לנמען אין באמת דרך לדעת מה הלקוח (אמאזון בדוגמה מעלה) והספק (חברת דואר ישראל) סגרו ביניהם, ומה המדיניות שלהם לגבי בנייני משרדים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 01:02
בדיוק.

לא נכון.

כמו שאתה בעצמך אמרת בתחילת המשפט - כל חברה מגדירה מה השרות שהיא נותנת. כלומר כל חברה מחליטה, ולא רשות הדואר.

אתה רוצה מסמך רשמי של וולט שהשליח שלהם צריך להגיע אלי עד הבית?

אתה רציני?

אני לא מנחש. וגם לא טוען שהוא חוצפן.

אני טוען שהוא לא מבצע את העבודה שלו. לחוצפה או חוסר חוצפה אין קשר לנושא.

במקרה הזה דוקא יש לי דרך מאוד פשוטה - אמזון מתחייבת מולי שהמשלוח יגיע אלי עד הבית. איך היא עושה את זה, זה בעיה שלה.

מבחינתי שיגיע שליח אחר של אמזון, שיפגוש את השליח של "ספק משנה א" של אמזון למטה, ושהשליח השני יביא לי את המשלוח למעלה. באמת שלא מעניין אותי.

מה ההסכם של אמזון מול כל אחד מהספקים שלה לא מעניין אותי ולא אמור לעניין אותי. לי חשובה רק התוצאה הסופית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 02:22
צודק, חברת דואר ישראל (ולא רשות הדואר) מגדירה את תנאי השירות, לא מקבל החבילה.

אם בוולט זה אכן מתקיים שהשליח מביא את המשלוח לקומה של המשרד הרלוונטי אז אין צורך בשום מסמך. המסמך שמגדיר את תנאי השירות נדרש כשיש פער בין ציפיות מקבל השירות לבין מה שבפועל נותן ספק השירות.

אתה לא המעסיק שלו, שקובע מה עבודתו, אתה אפילו לא הלקוח שלו. אתה בסך הכל הלקוח של הלקוח שלו. לכן הקביעה שלך שאינו מבצע את תפקידו היא רק דעה שלך.

אז מי שלא עושה את עבודתה היא אמאזון - היא מבטיחה משהו שלא מתקיים בפועל (ויש גם שאלה נפרדת האם "משלוח עד הבית" בכלל בתוכו משרד בבניין משרדים) ולא השליח של חברת דואר ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 10:44
ברור שזה כולל בתוכו משרד (מה ההבדל מדירה?). אם בן אדם לא נמצא במשרד/בבית כשהשליח מגיע ומבקש להשאיר את החבילה מחוץ לדלת? מה אם הבן אדם נכה?

מעולם לא שמעתי על משלוח חבילה הביתה כשבפועל זה עד הרחוב.

היו לא מעט פעמים שהשליח ביקש בנימוס שארד כי אין חניה. כשאני יודע שזה המצב ואין לי בעיה לרדת, זה ממש בסדר מבחינתי, ואני לא רואה טעם להתעקש על עיקרון.

אם זה היה מפריע לי, פשוט הייתי אומר לשליח שאני לא נמצא ושבבקשה יעלה וישאיר את החבילה מחוץ לדלת (בדירה) בקבלה (במשרד). לא רוצה? אכן תלונה לאמאזון שהשליח לא מסר את החבילה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 10:58
לך זה ברור אבל לא בטוח שזה אכן נופל בהגדרה מבחינת דואר ישראל. משרד הוא לא דירה. בבניין אתה נכנס באינטרקום, עולה במעלית ואתה בפתח הדירה. בבניין משרדים לכל בניין יש את הנהלים שלו למי מותר להיכנס לאזור המשרדים ומי יכול להזמין מעלית לאיזו קומה וכו', וצריך לקבל לפעמים תג זמני כדי לעבור את הוולידטורים. זה יכול להאריך משמעיתית את משך חלוקת החבילות.

ואם הוא לא נכה? לא הבנתי את הטיעון. איך זה קשור להבאת הפריט לבניין משרדים?

תקרא את ההודעה של פותח השרשור, זה בדיוק מה שהוא מתאר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 11:09
אם אני בעל המשרד, והזמנתי חבילה לעסק, מצופה ממני לרדת לרחוב כי השליח צריך תג זמני? זה נשמע לך סביר?

חברת השליחויות אמורה לקחת בחשבון את הזמן שלוקח לחלק את החבילות בבנייני המשרדים.

אם הזמנתי חבילה למשרד ואני לא שם (כך גם אף אחד אחר), או אני נכה וקשה לי לרדת לרחוב, אני לא זכאי לקבל את החבילה?

ברמת התחייבות החברה, לא ברמת מה שמתחשק לשליח המקומי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 11:23
משרדים בדרך כלל לא מזמינים באמאזון אלא משתמשים בשירות של הזמנות מספקים שעובדים עם המגזר העסקי. זו התנהלות שונה כי ספק כזה יודע שהוא מחוייב לספק את המוצר למשרד עצמו.

אגב, במקום רחוב אפשר להגיד לפתח הבניין שאליו ממוענת החבילה ופתאום זה נשמע הרבה יותר הגיוני.

ואם חברת השליחות צריכה לקחת בחשבון את זמן השליחות בתוך בניין משרדים, היא גם צריכה לקחת זאת בחשבון בתמחור השירות. כלומר שמי שרוצה שהשליח יגיע עד לפתח המשרד ישלם עוד כמה שקלים, ואז אין פה שאלה - מי שישלם את האקסטרה בהחלט זכאי שהשליח יגיע עד לדלת המשרד.

אם אין לך אפשרות להגיע לשליח הוא ינסה לתאם איתך במועד חלופי ואחרי פעמיים או שלוש החבילה תועבר לסניף הדואר, ממנו אתה יכול לאסוף אותו בזמנך הפנוי. אם תציין בפני השליח שאתה נכה כנראה שהשליח גם יעלה, אבל זה לא אומר שהשליח צריך להגיע לפתח הדירה גם עבור אנשים שאינם סובלים מבעיות נגישות.

זה בדיוק מה שאני מנסה לטעון. אשמח לראות סימוכין לכך שדואר ישראל מתחייבת לספק לך את המוצר עד לדלת המשרד בקומה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 12:18
אין לי סטטיסטיקה, אבל איני רואה כל מניעה מדוע משרדים קטנים לא יזמינו מאמזון.

ספקים שעובדים עם המגזר העסקי לא עובדים עם חברות כמו דואר ישראל או בר הפצה (מהם יצא לי לקבל חבילות אמאזון)? אתה חושב שהם שולחים שליחים שונים לבניין המשרדים כתלות במקור החבילה?

בד"כ הבעיה של השליח היא מציאת מקום חניה...

אם מדובר בחבילה כבדה? גם לדעתך סביר שהשליח לא יעלה אותה?

שיתמחרו (גם ליישובים מבודדים לפי אותו הגיון)...

למה שלא ישאיר מחוץ לדלת? אתה טוען שהוא חייב לפגוש אותי כאשר נקודת המפגש היא בכביש הקרוב לבניין?

השליח צריך לעשות אותו דבר ללא תלות במצב הגופני של מקבל החבילה.

תראה סימוכין שאספקת המוצר היא עד הכביש/פתח הבניין.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 12:23
זה לא עובד ככה. אני לא המעסיק של השליח לכן אני לא יכול לקבוע מה הדרישות ממנו ועל כן אני לא קובע שהוא עושה או לא עושה את עבודתו. מי שטוען שהשליח לא עושה את עבודתו בכך שלא מביא את החבילה לדלת המשרד, למעשה טוען שההוראות שהוא מקבל מהמעסיק שלו זה להביא את החבילה עד פתח המשרד. מי שטוען זאת, מוזמן להביא סימוכין.

ברור שלא. אבל רמת השירות יכולה להשתנות בהתאם לסוג השירות שהוזמן. יש לדואר הרבה סוגים של שליחויות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 12:34
לפי אותו הגיון אפשר מראש לשים את החבילה בסניף הדואר הקרוב.

המציאות פשוטה -- שליחים לא מעטים מגיעים את פתח הדירה/משרד ללא כל בעיה, ולפי עדויות פה, ישנם כאלו שלא רצו לעלות וננזפו. או שכל אלו מגדילים ראש או פועלים לפנים משורת הדין לטובת הלקוח (על חשבון פחות חבילות שיספיקו לחלק), או שסביר להניח זה פשוט מה שמצופה מהם. ברור שעדיין יש כאלו שמתחשק להם לעבוד פחות קשה אז מבקשים ממקבל החבילה לפגוש אותם למטה.

לא ברור לי אם אתה באמת מאמין במציאות אלטרנטיבית כל עוד לא יוצג לך כתב השירות, או שאתה מתווכח סתם בשביל הספורט, אבל אין לי מה עוד להוסיף בעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 12:38
גם מבחינתי הדיון מיצה את עצמו. יכול להיות שהאשמה היא בשליח ויכול להיות שהאשמה היא במעסיק שלו - לי בטח אין את היכולת לקבוע בביטחון נחרץ מי מהשניים אשם, כמו שחלק מהמגיבים פה בטוחים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 12:48
התבלבלת.

אותי כלקוח לא מעניין מי אשם. אני לא קיבלתי שרות ועל זה אני מתלונן.

ההתחייבות כלפי היא שהמשלוח יגיע אלי הבייתה. אם החברה לא דורשת את זה מהשליח זה בעיה שלה. מבחינתי שמנכ"ל חברת המשלוחים יפגוש את השליח למטה ויעלה את החבילה אלי, זה לא ענייני. אני לא נכנס לנהלים הפנימיים של החברה.

אני רק מתעקש על מה שהובטח לי. ואם השליח לא מחוייב לפי ההסכם, אז שיתלונן מול הבוס שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 12:51
אתה התבלבלת, אתה לא הלקוח של דואר ישראל ולא המנהל של השליח. אתה מוזמן לשלוח תלונה לאמאזון ולדרוש מהם את השירות שאתה חושב שהובטח לך ולא קיבלת.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:03
איפה בדיוק טענתי אחרת?

זה בדיוק מה שאני אעשה אם יקרה לי מקרה כזה.

וכמו שראית מדוגמאות בשרשור, לרוב מי שחוטף על הראש זה השליח.

אבל זה באמת לא מעניין אותי אם זאת בעיה של השליח או של חברת המשלוחים, מה שמעניין אותי רק זה שהחבילה תגיע אלי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:10
אתה זה שטען שהשליח לא עושה את עבודתו ושחברת השליחויות תשבור את הראש - כאילו חברת השליחויות חייבת לך משהו. אז מה שאני מנסה להבהיר זה לא שחברת השליחויות תשבור את הראש אלא שאמזון היא זו שצריכה לשבור את הראש איך לספק לך את מה שאמזון הבטיחה לך, חברת השליחויות היא כלל לא צד בסיפור - לפחות מבחינת מקבל החבילה. אין למקבל החבילה שום קשר עסקי או חוזי עם דואר ישראל או עם השליח, והוא לא יכול לקבוע האם השליח ביצע את מלאכתו נאמנה או לא. מי שלא ביצעה את עבודתה היא אמאזון שלא דאגה לספק את המוצר לפי התנאים שהובטחו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:13
אז יפוטר ויגיע אחר חדל אישים בדיוק כמוהו.

זה לא שחסר שליחים.

את הבעיה זה לא פותר (לא בעבר - כי הוא כבר קרה, ולא בעתיד - כי זה לא יהיה אותו שליח).

אמאזון לא שוברת את הראש על שום דבר. עושה מה שמשתלם לה בתמונה הגדולה - והרבה פעמים זה אומר שהרבה "קטנים" נדפקים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:13
אתה עכשיו סתם קטנוני.

שהחברה שממנה קניתי את המוצר תשבור את הראש.

מה זה משנה בכלל מי אשם? שילמתי על שרות מסויים ואני אקבל את השרות הזה. לא איכפת לי מי בשרשרת פישל ומי לא עשה את העבודה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:14
אם אתה יודע שחבר שלך לעבודה פוטר כי הוא לא עשה את עבודתו, אני מניח שיהיה לך קצת יותר אינסנטיב לעשות את העבודה שלך...

ואגב, חטף בראש זה לא בהכרח פוטר.

אני מניח שלפני פיטורים יש נזיפה, ורק אם זה ארוע חוזר מפטרים בסוף
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:16
השליח הבא שיגוייס לא יהיה "החבר".

והקיימים - זה באמת לא מעניין אותם. הם באים והולכים. אנשים עובדים בזה כמה חודשים לפני גיוס או אחרי צבא או וואטאבר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:22
לא השליח הבא אלא הקיימים.

עסק שרואה שהוא מפטר כל הזמן אנשים כי הם לא עובדים לפי הנהלים יבין את זה במוקדם או במאוחר, וידאג לחנך את העובדים.

לפי הגישה שלך, כל שליח היה פשוט גונב את כל החבילות ולוקח אותו אליו הביתה, כי מה איכפת לו מקסימום יפטרו אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:22
לאמאזון ספציפית יש תודעת שירות די טובה, ומי שמתלונן לרוב מקבל פתרון. הגיוני שהרוב לא מתלוננים - לרדת ללובי הבניין זה לא ביג דיל עבור רוב האנשים, ולא מצדיק התעסקות בכתיבת תלונות.

אגב כשהייתי בארצות הברית יצא לי להתגורר מספר שבועות בדירה במנהטן והשליחים פשוט היו משאירים בלובי את כל החבילות. מחזה די מוזר לישראלי - עשרות קרטונים מונחים בבלאגן בקומת הקרקע, כל אחד יכול לקחת מה שהוא רוצה בלי פיקוח. בבתים פרטיים בארצות הברית זה אפילו גרוע יותר, החבילה מושארת ליד הדלת כך שכל עובר אורח ברחוב יכול לאסוף אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:39
אכן, ויש גם תופעה רחבה של גניבות (שהעמיקה בשנים האחרונות).

לא ברור למה במדינה עם תודעת שירות גבוהה משאירים חבילות בצורה חשופה ללא השגחה.

יקבל פיצוי, אבל לא יקבל בהכרח את החבילה בזמן, או - לא שבורה, או - לכתובת הנכונה- וכו'.

כלומר, כן, ידאגו שלא תצא "נפסד" כביכול מבחינה כספית (מה שאגב, לרוב האנשים מספיק טוב כנראה), אבל הם לעולם לא ידאגו מראש למנוע תקלות, כי זה לא משתלם להם כלכלית.

התבסס איזשהו סטטוס קוו שבו שליחויות לא-עסקיות (כלומר לאנשים פרטיים) הם פשוט המינימום של המינימום ההכרחי כדי שאנשים ימשיכו להזמין דברים -

ואין לאף אחד (חוץ מהלקוחות) אינטרס לשנות את זה.

העלות של משלוח איכותי באמת פשוט לא משתלמת לשולחים (וזה כי כנראה היא לא משתלמת ללקוחות שלהם).

אם היית צריך לשלם נניח משהו ששווה למחיר המוצר (או יותר ממנו) על משלוח - היית עושה את זה? האם הרוב היו עושים את זה? כנראה שלא.

אז מקבלים את מה שמשלמים עליו.

זבל.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:40
הגרוש שלי ללירה:

דאר ישראל כמו שאר גוף ציבורי כושל ללא תחרות = העובד יודע שאין ללקוח שום אפשרות לשנות את עתידו בחברה בד בבד עם חוסר הבקרה או אכפתיות של האנשים מעליו אם הוא מבצע עבודתנו נאמנה.

ככה נראה השירות. לעיתים השליח "מגדיל" ראש ומתקשר, לפעמים לא לשליח ולא לסניף עצמו, לא לנציגה בביטוח לאומי או לנהג אגד

אין בקרה אז ככה זה נראה.

[כן, גם הוועד עובדים דואג שלא ייגעו בהם]

מנגד, באמזון,

אפילו לנציגת צ'אט אכפת ממני כי אני שנייה אחרי השיחה אתן לה ציון, לכן היא תתן לי ריפאנד לטסלה שעוד לא קניתי, העיקר שאהיה מרוצה.

שלא נדבר על השליחים שלהם או החברות שהם עובדים איתם.

משם ההבדל העיקרי. לא למדיניות. אנחנו בישראל, הכל פה ישראבלוף. כולל מדיניות זו אחרת.

אני מזמין מאות חבילות בשנה.

מעולם אמזון לא הכזיבנו וגם כשהיה פאשלה, ישר החזירו כסף, בלי להתווכח.

דאר ישראל, אחת ל-3/4 חבילות יש ברדק וטרללת. אבל אני יודע שזה לא מעניין כי הם כושלים.

אמ;לק

כאמור,

אם השליח של דאר ישראל מתקשר להגיד לי שהוא בדרך ו/או בחוץ.

אני מודה לאלוהים ששלח לו אכפתיות והוא לא ישר אמר שלא הייתי בבית והחבילה תגיע ללימבו במרכז שקר כלשהו.

אצא לקראתו בתופים, במחולות וקפה עם חוויג' ואפילו באפלה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:43
סיבות כלכליות. אם נניח מסירה אישית מעלה את מחירי השילוח באחוז מסויים ומנגד נגנבות נניח אלפית מהחבילות והקונה מקבל פיצוי, יש נקודת שיווי משקל שעד אליה עדיף להסתכן בגניבת החבילה. כמו שחברות האשראי מעדיפות להסתכן בהונאות אשראי מאשר לדרוש רמת ודאות גבוהה יותר בכל עסקה מאושרת.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:45
העלות של לדפוק בדלת או להודיע לך מראש מתי החבילה מגיעה היא זניחה.

זה לא הסבר מספק.

עובדה שבארץ נהוג שלא לעשות את זה. אולי תטען שבארץ הסיכוי לגניבה גבוה יותר...
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 13:53
היא לא זניחה כלל, אם אתה משאיר את החבילה ללא השגחה אתה יכול לחלק אותה בכל שעה בלי תלות בנוכחות של המקבל. תחשוב למשל על שעות היום - רוב האנשים אינם בבית (בעידן הטרום קורונה לפחות). אם חברת השילוח הייתה צריכה להתאים לכל אדם את המשלוח לשעות שהוא בבית זה מוסיף סיבוך לוגיסטי יקר.

בהחלט יתכן שהסיכון בארץ גבוה יותר. בארצות הברית גניבת דואר היא עבירה פדרלית חמורה, וגניבות החבילות הן עדיין בהיקף זניח.

ובכל מקרה, מוצרים יקרים כן דורשים מסירה פיזית למזמין.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 14:21
לדעתי אתה מתבלבל בין שרותי הדואר הרגילים (מכתבים וגם חבילות) לבין מה שהדואר קורא לו "דואר שליחים".

הראשון זה שרות בסיסי כמעט חסר תחרות, עם דוור (כזה של פעם) וסניפי דואר. שם החבילה כמעט אף פעם לא תגיע אליך הביתה.

השני זה שרות עם המון מתחרים (גם בארץ), ושם החבילה כן אמורה להגיע אליך עד הבית.

שניהם שרותים של אותה חברה (דואר ישראל), אבל של חטיבות שונות בחברה הזאת, אנשים שונים והתנהלות שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 14:26
לא יודע באיזה ארץ אתה חי, אבל כשאני מקבל משלוח הביתה משאירים לי אותו לייד הדלת.

לפעמים עם תאום כלשהו מראש (בעיקר סמס עם הפניה לאתר כדי שאוכל לרשום שם הנחיות לשליח, קוד לכניסה לבניין וכאלה), אבל לרוב אני לא מקבל שיחת טלפון.

לגבי ארה"ב, כשיש לובי עם שומר אין בעיה להשאיר את זה אצלו. לרוב הבניינים יש אפילו חדר מיוחד בלובי לחבילות, שרק מי שגר בבניין יש לו מפתח להכנס לשם.

ובבתים פרטיים השליח כמעט תמיד דופק בדלת, ורק אם אין אף אחד בבית הוא משאיר בחוץ, שזה גם בסדר.

בארץ אין שומר בלובי ואין חדר חבילות, ובהרבה בתים אין בכלל לובי סגור. אז להשאיר את החבילה ככה סתם ברחוב בכניסה לבית זה לא הגיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 14:33
התחרות היא לתחתית, מי יספק שירות גרוע יותר.

הזמנתי כרטיס אשראי חדש שהיה אמור להגיע עם שליח של חברת זיגזג ביום ספציפי בחלון שעות ספציפיות שבחרתי. כמובן שהוא לא הגיע, כמה שעות אחרי החלון השליח התקשר, אמרתי לו שאני לא נמצא ונאלצתי לתאם מועד חדש.

תיאמתי את המשלוח מחדש - החלון הגיע, עבר, המשלוח מן הסתם לא הגיע והשליח אפילו לא התקשר. פניה לשירות הלקוחות של זיגזג באותו יום הניבה את התשובה המפורטת "הנושא בבדיקה".

יום למחרת התבקשתי לתאם, שוב, מועד חדש למשלוח.

אז כמו שכתבו לפניי, אם שליח (לא משנה של איזו חברה) מבקש ממני לרדת לאסוף חבילה, אני עושה את זה. האלטרנטיבה היא שהחבילה פשוט לא תגיע אלי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 14:37
כרטיס אשראי זה מקרה יוצא דופן, כי הוא דורש חתימה שלך וזיהוי שלך ע״י השליח.

חבילות רגילות פשוט משאירים לי לייד הדלת וזהו. ולכן אם השליח לא עולה אז יבוא ביום אחר שליח שכן עולה, לא באמת משנה לי כי אני לא צריך להיות שם בדיוק בזמן שהוא מגיע.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 14:39
זה לא משנה, זה מתאר את תודעת השירות המזעזעת של כל חברות השליחויות ה"תקציביות".

פדקס ו UPS הרבה יותר שירותיים אבל גובים פרמיה שפשוט לא רלוונטית ללקוחות פרטיים.

דרך אגב, במקביל אני מחכה לחבילה מאמזון שנשלחה דרך דואר השליחים המעולה של דואר ישראל. לפי אמזון היא הייתה צפויה להגיע ב-8 בנובמבר והיא אפילו הקדימה והגיעה למרכז מיון של הדואר ב-31 באוקטובר, שם נעלמו עקבותיה.

בעוד פחות מעשר שעות אהיה זכאי אוטומטית להחזר כספי מאמזון.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 14:46
בדוגמה שנתתי מדובר היה על בנין דירות ללא שומר. ללובי אמנם יש דלת כניסה שדורשת מפתח או פתיחה דרך האינטרקום (כמו רוב הבניינים בארץ) אבל מי שבאמת רוצה יכול בלי הרבה מאמץ להיכנס (למשל להיכנס כששכן נכנס/יוצא או לצלצל באינטרקום ולהתחזות לטכנאי כלשהו).

ברור שאם יש לבניין שומר אז הסיכון לגניבה יורד אבל זה לא קריטריון הכרחי עבור השליחים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 14:51
וגם אצלן למרות ההיקף הגדול והיעילות הלוגיסטית היחסית, שיעור הרווחיות נמוך. בסופו של דבר כשאנשים צריכים לבחור בין רמת שירות סבירה תמורת מחיר זול ובין שירות טוב במחיר יקר, רוב הצרכנים (הפרטיים לפחות) יבחרו באפשרות הראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 15:05
אבל אם חלק מהשליחים של אותו מעסיק כן עולים למעלה, איך הבעיה יכולה להיות בהנחיות של המעסיק? איך חלק מהשליחים מבינים שצריך להשקיע זמן ולהגיע לדלת הלקוח, וחלק מבקשים לרדת לכביש?

האפשרות היחידה הסבירה שאני חושב עליה בה השליח לא אשם, היא שבערים שונות, השליחים מקבלים הנחיות שונות ממנהלים שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 15:11
החברות התקציביות הן אלו שמביאות את המוצר רק עד מרכז חלוקה (סניף דואר, חנות רנדומלית, לוקרים וכו').

משלוח עם שליח עד הבית זה שרות פרימיום שעולה בהתאם (ומנסיוני לרוב לא מאכזב).

יש המון משלוחים שקיבלתי כל פדקס/UPS/DHL וכו'. בתור לקוח פרטי.

יש גם המון חברות ישראליות (עם משלוח בתוך הארץ) עם שרות לא פחות טוב.

אם וולט יכולים, אין סיבה שחברות אחרות לא יצליחו...

זה סיפור אחר.

אני מדבר בעיקר על ה last mile ולא על החלק של המשלוח הבינלאומי.

אין ספק שבקטע הזה דואר ישראל (גם בשרות הפרמיום) נמצא מאחור. ובשירות הרגיל הוא נמצא הרבה מאחור.

אבל בדיוק בגלל זה יש לך (לפחות בכל אתר מכירות נורמלי) 3-5 דרגות משלוח שונות לבחור ביניהן (ולפעמים גם יותר).

1. איסוף עצמי

2. משלוח רגיל בדואר.

3. משלוח לנקודת איסוף

4. משלוח עד הבית עם שליח

5. משלוח מהיר עם שליח

כתלות במוצר וכו', אני הרבה פעמים אבחר באפשרות יקרה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 15:17
לחילופין, בהתאם לעומס המשלוחים שיש לשליח לאותו יום אולי מנחים אותו "לדלג" על ההגעה לדלת המשרד. אולי גם תלוי בכמות החבילות שהוא מחלק באותו בניין והאם חלק מהחבילות הוזמנו בשירות שכן מחייב אותו במסירה לבית העסק. לא כל החבילות מועברות כאותו שירות גם שזה אותו שליח שמביא אותן.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 15:25
אם אני מזמין את אותו סוג מוצרים מאותו ספק עם אותה שיטת משלוח (מבין האפשרויות שיש לי אצל אותו ספק) ו 9 מתוך 10 שליחים עולים תמיד לדירה, אז קשה לי להאמין שזה סתם צירוף מקרים. הרבה יותר הגיוני שזה שליח אחד עצלן שלא עושה את העבודה שלו
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 16:41
אני מכיר עשרות (מאות?) אנשים שמזמינים באופן מזדמן באמזון, בחיי שלא שמעתי תגובה כזו על השירות שלהם.

מאיפה אתה מזמין שהשירות של אמזון זוכה אצלך לכינויי גנאי? ספר לי ואנסה גם.

אמזון הם חברה עם שירות מדהים, המשלוח עד דלת הבית הוא חלק מזה. אני כל כך התרשמתי מהשירות שלהם שבמשך שנים אני מזמין מהם חבילות, גם אם המחיר הוא לא הנמוך ביותר בנמצא. כי אני בטוח שב- 99.9% מהמקרים שהכל יגיע כמו שצריך, לפני הזמן ובנוחות. ובאותו פרומיל אחוז שמשהו לא מסתדר, יש לשירות אמא ואבא שידאגו לפצות אותי (זיכוי, פיצוי, משלוח נוסף, החלפה או אפילו סיוע במו"מ מול מוכר צד ג').

זה סטנדט שירות שלא קיים בארץ.

+1, כנ"ל, אם הופתעתי זה היה לטובה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 16:44
אמאזון לא מבצעת את המשלוחים

חברות השילוח הן הבעיה, לא החנות.

פיצויים וכו' זה לא רלוונטי --- לא דיברתי על כך שנגרם לי "נזק כלכלי" אלא שמבזבזים לי את הזמן, גורמים לי להתעסק ולרדוף אחרי שליחים, שוברים לי חבילות (זה דווקא לא אמאזון אבל אין קשר, חברת שילוח בארץ) מעכבים דברים שבועיים (!!) בארץ - שהיה חשוב לי שיגיעו מהר, וכיו"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 16:45
מבחינתי השירות של אמזון כולל את חברות השליחים, הכל מדהים, באמת.

אחת לכמה עשרות משלוחים יש פאדיחה, לא קריטי. אני מעדיף להסתכל על ה 99% המדהימים ולא להתאבסס על ה 1%.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2022 20:07
הניסיון שלי לגבי שליחים:

מזמין בעיקר לא מאמזון אבל גם מאמזון.

לא ראיתי הבדל גדול בהתנהגות השליחים אם זה הדואר או חברת הפצה אחרת.

רובם המוחלט מתקשר ומבקש ממני לרדת.

ברוב המקרים אני יורד (ומרוויח קצת צעדים וקומות בשעון החכם) אלא אם כן לא בבית ואז הם משאירים ליד דלת הדירה.

היה מקרה אחד שבקשתי שהשליח יעלה כי לא הייתי לבוש או משהו כזה והוא עלה.

אני חי בישראל ולכן לצערי הציפיות שלי מהאנשים נמוכות שבנמוכות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2022 08:49
למה הם "אומללים"? כאן מתחילה הבעיה של השירות כאן. הם לא אומללים, יש להם עבודה והם צריכים לבצע אותה, בדיוק כמוני
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2022 06:59
לא הגיע גם בפעם השלישית.