⬅ חזרה לאינדקס

מס יסף ואיזון תיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2022 19:19
מכיוון שמס הכנסה הוא שנתי. האם באופן כללי כדאי לדחות איזון תיק השקעות (בהנחה שמדובר במכירה ולא רק "כסף חדש") לינואר במקום סוף שנה? בהנחה שהאיזון יגרום לחצייה המדרגה של מס היסף?

הרי כל שנה מדרגת מס יסף מתעדכנת לפי האינפלציה לא? במיוחד באינפלציה הגבוהה שהיתה השנה בדיוק אחרי ינואר הופכת את מדרגות המס מוטות השנה ועדיף לדחות הכנסה לינואר של שנה הבא. אני מבין שאני מעלה סיכון שעוד פעם יהיו ירידות והסיכון לכאורה יצא מהאיזון שקבעתי. אבל מצד שני זה סה"כ חודשיים לחכות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2022 19:27
- כן, ברור שכדאי לדחות את האיזון על מנת למנוע תשלום מס נוסף. תאריך האיזון לא אמור להיות קדוש.

- יש הגורסים כי האיזון לא צריך להיות על בסיס תאריך(סוף שנה) אלא על בסיס טווח הסטייה. נניח התיק שלך הוא 20\80, אתה לא מאזן עד שהתיק מגיע ל 85/15...או שילוב של 2 השיטות.

לא ייעוץ לא המלצה
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2022 19:39
אם השכר שלך גדל עם השנים והשנה אתה על סף מס יסף, גם שנה הבאה תהיה קרוב אליו או שתחצה אותו, אז אתה מעביר את הבעיה מעכשיו לשנה קדימה. תחשב במספרים אבסולוטיים כמה כסף זה חוסך לך ותחליט לפי זה אם שווה להמתין או לא. אתה גם יכול לבצע חלק מהאיזון השנה בהתאם למרווח שיש לך מסף ההכנסות המחייבות מס יסף.

ובכל מקרה, הפיזור שבחרת הוא רק כלל מנחה, לא חוק משמיים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/11/2022 19:49
אני מעדיף להימנע ממכירות על מנת לחסוך את המס.

האם יש אפשרות לאזן ע"י קניות? מתוך חיסכון חודשי?