⬅ חזרה לאינדקס

מסגרת אשראי בכרטיס אשראי

🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 00:19
הי,

אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר לגבי מסגרת אשראי בכרטיס אשראי.

הבנתי שמסגרת אשראי זה הסכום המקסימלי שאתה יכול לגהץ בו בכרטיס כולל תשלום עתידים(נגיד עסקה בתשלומים).

האם המסגרת אשראי היא ברמת כל כרטיס אשראי? ברמת החשבון בנק?

למשל אם יש לי ולאשתי חשבון בנק משותף ולכל אחד יש כרטיס אשראי שהמסגרת שלו היא 40000 ש"ח? אז אנחנו יכולים לחייב בכל רגע נתון עד 40000ש"ח או עד 80000ש"ח?

בשיחה היום עם חברת האשראי נאמר לי שהמסגרת היא ברמת החשבון...מדובר בכרטיסים חוץ בנקאיים. כלומר אני יוכל לגהץ עד 40000ש"ח.

עכשיו מה קורה אם אני מוציא כרטיס של חברה אחרת על אותו חשבון - האם יהיה לי מסגרת נוספת? כי הרי חברת אשראי אחת לא מתואמת עם החברה השנייה, לא?

האם זה משנה אם הכרטיס הוא בנקאי או חוץ בנקאי? בחשבון אחר שלנו, גם משותף, יש לנו לכל אחד כרטיס אשראי בנקאי ושם אני רואה שלכאורה יש מסגרת נפרדת לכל כרטיס...

אשמח אם מישהו יעשה לי סדר.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 00:34
לפי מה שאני יודע:

לכל כרטיס מסגרת שלו. לדוגמא אצלי יש כרטיס עם סכום x וכרטיס אחר עם סכום y.

המסגרת הכוללת בכל הכרטיסים היא x+y.

המסגרת לעסקה בודדת היא max(x,y).

עסקה בתשלומים תופסת לך את כל המסגרת. דוגמא: יש לך מסגרת של 40 אלף, קנית מוצר ב10אלף שח ב10 תשלומים. אז יש לך מסגרת פנויה של 30 אלף בחודש הראשון, בחודש השני מסגרת של 31 אלף בחודש השלישי 32 וכן הלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 08:20
בכאל נותנים מסגרת משותפת לכל הכרטיסים תחת אותו לקוח בכרטיסים חוץ בנקאיים.

במקס וישראכרט המסגרת היא לכל כרטיס בנפרד בכרטיסים חוץ בנקאיים.

בכרטיסים בנקאיים הבנק מגדיר את המסגרת לכל כרטיס.

באתר/אפליקציה של כל חברה אתה יכול לראות את המסגרות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 08:46
לי יש מסגרת של100000 ש"ח ולאשתי.

רק שאתה מבקש להגדיל מסגרת הם בודקים ברמה אישית ומשפחתית.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 10:51
אצלי דווקא במקס יש מסגרת משותפת לשני כרטיסים חוץ בנקאיים. משותפת הכוונה שאיפשרו לי להחליט איך לחלק אותה ביניהם (בשווה או שלא) כשלכל כרטיס עדיין מוגדרת מסגרת משלו. לא מכיר קונספט של מסגרת שמשתנה דינאמית תוך שימוש בשני כרטיסים אם לכך התכוונת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 10:59
זו לא מסגרת משותפת, זו מסגרת נפרדת לכל כרטיס, עם איזשהי תקרת אשראי כוללת שחברת האשראי נתנה לך.

בכאל זו מסגרת משותפת באמת - יש לי מספר כרטיסים והמסגרת שלהם היא של כולם ביחד.

למשל נניח יש לי 50,000 מסגרת משותפת, אני יכול בחודש אחד לנצל את כולה בכרטיס א' ובחודש שני בכרטיס ב' או בחודש שלישי להשתמש בראשון ב10,000 ש"ח ובשני ב40,000 ש"ח - בלי לדבר עם חברת האשראי ולבקש לשנות את הקצאת האשראי בין הכרטיסים השונים. .
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 11:07
היא לא משתנה דינמית, היא משותפת ממש.

אם יש לך סה״כ 10 אש"ח מסגרת ב2 כרטיסים, והוצאת בכרטיס א 1,000 ש''ח אז המסגרת הפנויה שלך (גם בכרטיס א וגם בכרטיס ב) היא 9,000 ש''ח.

המסגרת הכוללת נשארת על 10 אש"ח בשני הכרטיסים, פשוט יש ניצול של 1,000.

(כל זה כאמור במקרה של כאל. אצל שאר המנפיקים יש מסגרות נפרדות)
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 11:16
שמע, טוב לדעת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 11:25
אז אם באותו חשבון בנק יש לי 2 כרטיסי אשראי של כאל(שלי ושל אשתי) אז עדיף לי להפריד את הכרטיסים ל 2 חשבונות בנק שונים בכדי לקבל מסגרת כפולה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 11:34
אם אתה צריך מסגרת גדולה יותר (ורק אתה יודע אם אתה צריך), אתה יכול:

1. לבקש הגדלת מסגרת

2. להוציא כרטיס(ים) נוסף(ים) של מנפיק(ים) אחר(ים)

וכו'

לעבור ל2 חשבונות בנק נפרדים נראה לי יותר מידי overhead רק בשביל הגדלת מסגרת
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 11:36
כבר יש לי 2 חשבונות בנק גם ככה.

במידה ואני יעביר את אחד הכרטיסים לחשבון השני אז בעצם תהיה לי מסגרת כפולה של כאל?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 11:38
לא בהכרח כפולה.

הם יגדירו לך מסגרת נפרדת לחשבון החדש.

מאחר וזה חשבון חדש מבחינתם, כנראה שיתנו לך שם מסגרת מינימלית.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 12:21
אם אלה כרטיסים בנקאיים (לא לגמרי ברור) רק הבנק מחליט כי הסיכון עליו וכאל לא ממש פקטור פה. המסגרת שתקבל זה לפי התרשמות הבנק ממצבך, נכסיך, וגם מדו"ח אשראי.

אם זה חוץ בנקאיים אז כאל מחליטה וכמובן רואה ותיקח בחשבון את כלל המסגרות שלכם אצלה. לכאל יש הרבה פחות פרטים עליך מלבנק אז לא בטוח שתיתן חופשי הכפלה למסגרת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2022 13:15
ולא רק אצלה, דו"ח נתוני אשראי חושף לה את כל הקצאות האשראי, הניצול בפועל וההלוואות בכל הגופים הפיננסיים בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2022 19:55
מנצל את השירשור בשביל שאלה רלוונטית - מה הסיבות שיכולים לדחות בגללן בקשה להגדלת מסגרת בכרטיס חוץ בנקאי?

אני משתמש בכרטיס של ישראכרט עם מסגרת של 12K כבר כ7 שנים, בלי בעיות מיוחדות כלשהן מצידי או מצידם.

בעקבות מקרה שהמסגרת הנוכחית מנעה ממני לבצע תשלום חד פעמי גדול, ניסיתי פעמיים בחודשים האחרונים להגדיל את המסגרת ל20K - משהו שלא נשמע לי מוגזם בהתחשב במסגרות שאני שומע שיש לאנשים סביבי ובכך שבכרטיס ישראכרט הבנקאי יש לי מסגרת אפילו יותר גבוהה.

בשתי הפעמים הבקשה נדחתה בלי הסברים כלשהם.

סיבות אפשריות שחשבתי עליהן:

- בשוטף אני לא מנצל אפילו חצי מהמסגרת הזאת ומבחינתם הם לא יודעים אם אוכל לעמוד במסגרת גבוהה.

- מידי פעם קפצו בקשות לאישור העברת נתונים למערכת נתוני האשראי, ומעולם לא אישרתי זאת. או לפחות, לא זכור לי שאישרתי אותם, מצד שני אני כבר לא רואה את הבקשות יותר.

- בכרטיס חוץ בנקאי המסגרות שמאשרים יותר שמרניות לעומת בנקאי.

- אנערף.

אשמח לתובנות / רעיונות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 14:54
מניח שזה בגלל ניצול נמוך או משכורות נמוכות יחסית למסגרת.

באמריקן אקספרס (שזה בעצם ישראכרט) ניסיתי להגדיל מסגרת אחרי 4 חודשי שימוש בכרטיס ולא קיבלתי הגדלה בגלל משכורת נמוכה ביחס למסגרת, הם אפילו לא ניגשו לנתוני אשראי.

בכאל ומקס קיבלתי הגדלות למסגרות פי 10 מהמסגרת שלי באמריקן אקספרס והם כן ניגשו לנתוני אשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 15:20
ביקשת כמעט הכפלה אולי עדיף בשלבים. הכלכלה עכשיו לא משהו אולי עשו שינויים שתקפים לכולם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 16:30
יש לי כרטיס חוץ בנקאי עם 20K כאשר בשוטף אני מנצל גג 5K, נראה לי שבדרך כלל אפילו פחות (חיוב ממוצע נמוך משמעותית אבל אני נוהג לחלק לתשלומים).

לא חושב שזו בעיה, אם היו צריכים עבור הבקשה שלך היו מבקשים.

דווקא אצלי אמקס היו הכי מתירנים במסגרת האשראי, אולי במקרה שלך הבעיה זה הבנק ולא אמקס.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2022 18:06
הניצול השוטף אמנם יחסית נמוך למסגרת כמו שצוין, המשכורת לעומת זאת יותר קרובה למסגרת החדש המבוקשת מאשר הנוכחית.

מצד אחד אכן מדובר בכמעט הכפלה, מצד שני זה מגיע לאחר 7 שנים של שימוש מופתי בכרטיס ללא שום הגדול מסגרת, כך שמאד לא ברור לי העניין.

לבקש בשלבים לא רלוונטי מבחינתי כי כל הסיבה שאני מעוניין בהגדלה היא בעקבות מקרה שהייתי צריך לבצע חיוב של כ20K עבור דיל נופש משפחתי ולא יכלתי, והרצון הוא לא להגיע למצב כזה בעתיד שוב. אם אין ברירה והדרך היחידה היא להגדול בטיפה כל כמה חודשים אז שיהיה, אבל אפילו את זה אף אחד שם לא מוכן לומר אם יעזור.

@guesto אם ככה כבר אין לי ממש עוד רעיונות... שלחתי הודעה לפניות הציבור שלהם, אבל קצת בספק שמשם תגיע הישועה. לפחות בזמן סביר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/12/2022 17:47
מניסיון אישי ומר:

חוץ בנקאי:

ישראכרט - מסגרת נפרדת לכל כרטיס.

כאל - מסגרת נפרדת לכל חשבון, גם במידה ומדובר על חשבון משותף כל הכרטיסים באותו חשבון יחלקו מסגת משותפת.

בנקאי: משתנה מבנק לבנק (ואולי גם ניתן לשינוי) בפועלים קיבלתי מסגרת נפרדת לכל כרטיס, בלאומי מסגרת משותפת לכל הכרטיסים

הם יפצלו את המסגרת הקיימת לפי החלוקה שתבקש, והתהליך הזה יכול לקחת אצלם גם חודש או יותר ותצטרך לנדנד לשירות לקוחות שלהם.

אופציה סבירה ויעילה יותר - להזמין כרטיס חדש לחשבון הנוסף ותקבל מסגרת נוספת, כמה שיאשרו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 12:57
התקשרתי עכשיו לכאל וביקשתי להגדיל מסגרת, אמרו שצריך לראות ניצול של לפחות 70% מהמסגרת. ביקשתי הגדלה מ 40K ל 80K, יש תהליך אישור של 10-14 ימים. אעדכן.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 21:09
ניסית דרך האפליקציה? ממה שזכור לי יש תהליך אישור מיידי ואפשר להגיע למסגרות גבוהות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2022 21:23
כן, דרך האפליקציה העלו ל 50k בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/12/2022 19:17
מעדכן פה כי אולי יעזור למישהו,

שלחתי תלונה לפניות הציבור של ישראכרט וחזרו אלי אחרי כמה ימים עם הסבר לדחיית הבקשה:

היה לי בתחילת 2021 מקרה של חיוב של איזה 80 שקל שנדחה, שעשיתי אותו עם כרטיס ישראכרט חוץ בנקאי מסוג ויזה שלא השתמשתי בו כמה שנים טובות (הכרטיס הקבוע שלי הוא חוץ בנקאי מסוג מאסטרקארד).

כשביררתי לגבי זה מול ישראכרט בזמנו, הסבירו לי שההרשאה שקיימת בבנק שלי כרגע היא רק עבור כרטיסים מסוג מאסטרקארד, וצריך הרשאה נפרדת לכרטיסי ויזה (קוד מוסד שונה), ופעם אחרונה שהשתמשתי בכרטיס ויזה הייתה כנראה כשהייתי בבנק הקודם. סידרתי את ההרשאה בבנק החיוב עבר והכל היה סבבה.

מסתבר שהדחיה ההיא הדליקה אצלם מאז איזה דגל "אזהרה" כלשהו שאוטומטית מנע ממני לקבל הגדלות מסגרת עבור כרטיסים חוץ בנקאיים.

רק כשעברו על החשבון שלי בצורה ידנית (כחלק מתהליך עירעור שפניות הציבור יזמו) ראו שזה המצב, כיבו את ה"דגל" ואישרו את הגדלת המסגרת.

2 הנציגים הטלפוניים שדיברתי איתם שבוע לפני התלונה אמרו שיבקשו לפתוח תהליך עירעור, אבל כנראה שלא באמת עשו את זה לטענת הנציגה.

מסקנות:

1. סיבה אפשרית לדחיה של הגדלת מסגרת יכולה להיות איזה גיהוק פיננסי מינורי שכזה מלפני שנים.

2. דברו עם פניות הציבור אם אתם מקבלים שירות גרוע.