⬅ חזרה לאינדקס

דמי ניהול בפתיחת קרן פנסיה חדשה

🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2022 20:43
שואל בשביל אשתי היקרה:

היא חזרה לעבוד אחרי הפסקה של כשנה (במקום עבודה חדש) ובזמן שלא עבדה העלו לה את דמי הניהול בקרן הפנסיה בהפניקס מ1.7% מההפקדה+0.15% מהצבירה ל0.38% מהצבירה (כאמור לא היו הפקדות לאורך התקופה).

בשבוע שעבר סוכנת של הפניקס הציעה 1.5% מההפקדה +0.22% מהצבירה במסלול עוקב s&p500.

מבירור עם חברה נוספת אני מבין שלא קיים יותר המסלול שהיה בעבר עם 1.49% מההפקדה ו0.05% מהצבירה ונתנו הצעה דומה לזו של הפניקס.

אשמח לדעת האם פתחתם לאחרונה קרן פנסיה וקיבלתם הצעה עם דמי ניהול של 0.1% מהצבירה ומטה?

*שכר הבסיס לא אמור להיות גבוה, לכן דמי הניהול מההפקדה פחות חשובים (כרגע).

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2022 02:16
נכון, זה היה המכרז הקודם של קרנות פנסיה ברירת מחדל, המכרז הנוכחי שנכנס לתוקף בנובמבר 2021 הוא עם דמי ניהול של 1% מהפקדה ו0.22% מצבירה (יש 4 חברות שונות שלקחו בו חלק, יכול לבדוק בגוגל - "פנסיה נבחרת").

הצעה פשוט שערורייתית. תדביק לסוכנת ביטוח על המצח את עמוד הבית של "פנסיה נבחרת" שנועדה בדיוק למנוע מצבים כאלה - אין שום סיבה בעולם, שום סיבה, שתשלם יותר מ1% מהפקדה ו0.22% מצבירה. זה החסם העליון של דמי הניהול שלך. האם ניתן פחות מזה? כמובן, ואפילו רצוי, ועכשיו נכנסים לפעולה כישורי המיקוח שלך ביחד עם סכום הצבירה שיש ברשותך.

מתקשרים כמו בימים היפים לכל חברות הביטוח ובתי ההשקעות (לבדוק מראש שיש בהן עוקב s&p500, אמור להיות לרובן אם לא לכולן) - ומתחילים להתמקח כמו אחרון הסוחרים בשוק בתאילנד.

הכל תלוי בגובה הצבירה שלך וכמה אתה אטקרטיבי עבור חברת הביטוח/הבית השקעות. אם יבוא אדם עם צבירה של 20K, מן הסתם שלא ניתן לצפות שיקבל תנאים טובים אל מול אדם עם צבירה של 1M.

טיפ - תעשה חישוב מהיר כמה הפקדה שנתית ומה גובה הצבירה, ותראה כמה כדאי לך להתמקח ולשבור את הראש על הבדל בין 0.22% לבין 0.1% לבין 0.05%. לפעמים בתחילת הדרך כשהצבירה נמוכה, ההבדלים בין דמי הניהול האלה מסכמים ב200-300 ש"ח בשנה, ולכן כדאי לשים יותר דגש דווקא על דמי הניהול מההפקדה.

טיפ 2 - לפי מה שיוצא לי לשמוע מאנשים בימים אלו, חלק מהחברות מציעות דמי ניהול טובים יותר במידה ומצטרפים אליהן ישירות ללא סוכן ביטוח. משמע אפילו כדאי לך במידה מסוימת להדגיש בשיחות שתעשה איתן שאתה מגיע ללא סוכן ואפילו מבקש להתנתק מסוכן הביטוח בעבודה - ייתן לך כמה נקודות בונוס אצלן וייתכן וישפרו את הצעתן (הכל בכפוף כמובן לרצונו הטוב של נציג המכירות שיזכה לקבל את פנייך בשיחה)
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2022 21:29
תודה רבה על התגובה המפורטת! @outlook

משתף לטובת הכלל- מנורה מבטחים נתנו את ההצעה הטובה ביותר: 0.9% מההפקדה ו0.13% מהצבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2022 11:20
האם אפשר לשאול עם איזה צבירה הגעתם? הכי טוב שהציעו לי ממנורה היה 1.5% מהפקדה ו-0.19% מהצבירה. אולי נפלתי על הסוכן הלא נכון או שהצבירה שלי לא כזאת גבוהה כדי לקבל תנאים טובים...
🕒 פורסם בתאריך: 24/12/2022 23:50
סביבות ה110k, יכול להיות שההצעה קצת יותר טובה כי יש למנורה הסדר כלשהו עם מקום העבודה שלה