⬅ חזור לעמוד הקודם
Y

Yuval2842

פעיל במערכת החל מ- 21/6/20
42
סך הכל הודעות
8
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: אמא שרוכשת דירה על שמי, או שמעבירה כסף במתנה לחשבוני ואני זה שרוכש - יש הבדל משמעותי?
🕒 07/09/2024 23:09
אמא שלי מתכננת לקנות לי דירה שתהיה בבעלותי. האם יש הבדל בין שני המצבים הבאים מבחינת מסים או מבחינות משמעותיות אחרות: 1. אמא רוכשת את הדירה על שמי 2. אמא מעבירה את הכסף הדרוש לדירה אל חשבוני בתור מתנה, ואני רוכש את הדירה על שמי...
באשכול: שליש דירה מבחינה כללית
🕒 31/07/2024 09:39
רוצה לוודא שהבנתי, כי המחשבון של רשות המסים עושה לי בעיות עם חלקיות דירה: נניח שרוצה לקנות דירה ב3 מיליון. המס שלי ושל אחי על סכום זה הוא 45k עקב דירה יחידה, ולאמי הוא 240k עקב דירה שנייה. את הכל מחלקים ב3 ולכן המס הוא 15+15+80 שזה 110k. אני צודק? אז נניח שארצה למכור את דירת השליש בזמן שלאמי יש...
באשכול: שליש דירה מבחינה כללית
🕒 30/07/2024 23:17
אמא שלי מתכננת לקנות לי דירה (אני גם אשתתף בחלק מהסכום), וכרגע המצב שלה יש דירה אחת שרשומה על שמה בעוד שלי אין. היא שוקלת האם לרשום את הדירה על שמי או ללכת על שליש בעלות כל אחד מאיתנו + אח נוסף. רציתי לשאול כמה דברים: (1). נניח שאכן הולכים על הדרך של רישום כשליש. אם אני קונה את הדירה, אז אני מבין...
באשכול: דילמה על דירה למגורים ל-2-4 חדרים
🕒 19/02/2024 08:54
הולך לקבל כעת סכום כסף מהוריי לרכישת דירה. עבור דירת 2-3 חדרים בתנאים שרוצה - הסכום אמור להספיק. עבור דירת 4 חדרים - ייתכן שאצטרף להוסיף עוד כמה מאות אלפים לתנאים שרוצה, אך יש לי את הסכום הזה מבלי שאצטרך משכנתא. כרגע, אני חושב שדירת 2 חדרים (גדולה יחסית) לגמרי תספיק לי - אני לא בזוגיות, לא חוזה ז...
באשכול: טיפול בקמטים ושקיות באיזור העיניים
🕒 02/01/2024 22:20
אני גבר, בן 32. על איזה תכשירים אתם ממליצים בשביל להפחית את הקמטים מסביב לעיניים ואת השקיות שמתחתן? מעדיף תכשירים שנותנים פתרון לטווח ארוך מאשר פתרונות זמניים כמו איפור...
באשכול: בדיקה הסטורית של יתרת דולרים בib
🕒 27/11/2023 09:05
יש לי חשבון בib כמה שנים, ואני רוצה לוודא שבשום שלב לא היה לי יותר מ10 אלף דולר מזומן בחשבון (לוודא שלא היה לי אירוע מס על ריבית). מחיפוש ברשת, הצלחתי להבין רק איך מוצאים הסטוריה של רכישה/מכירה של דולרים, אבל לא הסטוריה של יתרת הדולרים. האם אתם יודעים איך עושים את זה?...
באשכול: חישוב IBAN של בנק ישראלי (העברה מIB)
🕒 04/06/2023 14:07
ניסיתי לבדוק בכל מיני מחשבונים באינטרנט מה הIBAN של הבנק שלי - אבל באף אחד מהם זה לא מסתדר. האם אתם יודעים איך לבדוק את זה?...
באשכול: הסרת שיער בלייזר
🕒 12/03/2023 16:50
יצא לי לעשות הסרת שיער בלייזר אצל קוסמטיקאית למשך 9 טיפולים. לא מרוצה ממנה - כי המצב כעת (חודשיים אחרי הטיפול האחרון) הוא שיומיים אחרי גילוח השיער צומח לרמה שכבר באמת רואים אותו. מה שמוזר זה שבטיפולים הראשונים זה החזיק הרבה יותר זמן אחרי גילוח. מבחינתי, אם אוכל להגיע למצב שגילוח מחזיק לכמה שבועות...
באשכול: מס על מכירה של יחידות מקרן כספית
🕒 17/01/2023 12:11
להבנתי, המס הוא רק על מה שמעבר לרווח הריאלי ואני מכיר שהרווח הריאלי הוא לפי מדד המחירים לצרכן. כלומר, אם מאז שרכשתי יחידות של קרן כספית קיבלתי עלייה של 0.6% בערך הקרן, בעוד שמדד המחירים לצרכן עלה ב1% מאז הרכישה - למכור היום אומר שלא אשלם מס. האם אני צודק?...
באשכול: מיסוי על פיקדון צמוד מדד ללא שום תוספת ריבית מעבר
🕒 07/12/2022 20:25
נניח שיש לי כספים בפיקדון צמוד מדד, ובעת משיכת הכספים קיבלתי הצמדה למדד המחירים לצרכן ללא שום ריבית נוספת. אני מכיר שהמיסוי על פיקדון כזה הוא 25% על הרווח הריאלי, אך מכיוון שקיבלתי הצמדה למדד ללא כל תוספת - אני לא משלם מס בכלל. האם אני צודק?...
באשכול: אי בהירות בנוגע לתאריך הכניסה של קרנות כספיות לישראל
🕒 07/10/2022 17:29
קראתי במספר מקורות שקרנות כספיות נכנסו לישראל בשנת 2008. אבל ראיתי כעת שיש לפחות 3 קרנות כספיות עם מידע הסטורי מלפני 2008: מגדל כספית שקלית, אי.בי.אי כספית פטורה ואלטשולר שחם כספים תרומה למען הקהילה. איך אתם מסבירים את זה? אולי לפני 2008 הקרנות האלה פעלו במתכונת שונה מהמתכונת הנוכחית של קרנות כס...
באשכול: סעיפים שנראים לי בעייתיים בחוזה של בית השקעות
🕒 01/10/2022 18:32
תוכל לשלוח לינקים לדיונים שדיברו על סעיפים בעייתיים בחוזים של בתי השקעות או משהו בסגנון? כן ראיתי שמדברים על בעיות אבטחה בבתי השקעות ישראליים, אבל לא זכור לי שדיברו על הנושא הספציפי הזה. אם יש דיונים מהסוג הזה מבחינתי אפשר לנעול....
באשכול: סעיפים שנראים לי בעייתיים בחוזה של בית השקעות
🕒 01/10/2022 14:51
חשבתי לפתוח חשבון השקעות בבית השקעות מוכר, פשוט כדי לחסוך את העמלות הגבוהות שיש לי בבנק (ולא הצלחתי להוריד יותר מדי). נתקלתי בכמה סעיפים שנראים לי די בעייתיים בחוזה וצירפתי למטה. מהסעיפים האלה אני מקבל את הרושם שבמקרה של תקלות או בעיות אבטחה שעשויים לגרום לי לנזק כספי גבוה - אני לא ממש מכוסה. מצד...
באשכול: משהו שנכתב לי בנוגע לעמלת הפצה כשבאתי לקנות קרן כספית בבנק ולא ברור לי
🕒 30/09/2022 12:52
האמת היא שבאותה הודעה גם נכתב: "בגין פעולה זו לא נגבית עמלת קניה של ני"ע בבורסת ת"א". וזה לא מתגלגל אליי בדרך כלשהי לאחר הקנייה או המכירה?...
באשכול: משהו שנכתב לי בנוגע לעמלת הפצה כשבאתי לקנות קרן כספית בבנק ולא ברור לי
🕒 30/09/2022 12:41
כשבאתי לרכוש יחידות של קרן כספית בבנק, ראיתי בצד את ההודעה הבאה: "מידע על עמלות והוצאות צד ג': לבנק הסכם הפצה עם מנהל הקרן. לפיכך, החל ממועד הרכישה יקבל הבנק ממנהל הקרן עמלת הפצה בשיעור 0.1% לשנה, בהתאם לימי האחזקה". אז יש שני דברים שלא ברורים לי: 1. האם העמלה הזאת מתגלגלת אליי (בצורה ישירה או עק...