כל ההוצאות האלה הם לא מסתכמות ליותר מכמה מאות שקלים שזה זניח ביחס להכנסה הצפויה.
אז מרגיש לי שאין יתרון בעוסק מורשה, נגיד ואפתח מורשה ואכניס 117,000 בשנה, סתם 17,000 שקל הלכו לפח למע"מ והיה עדיף שאקח אותם נקי אליי. או שאני מפספס משהו?...
אבל על מה בדיוק אוכל להתקזז עם המע"מ?
אם לצורך העניין להפעלת העסק אין לי כמעט הוצאות.
בנוסף, מה קורה אם אפתח עוסק מורשה, אשלם מע"מ אך בסוף השנה אגלה שהייתי על פחות מ120,000 ש"ח? אקבל את כל המע"מ ששילמתי חזרה? (ומה עם כבר חלק מהצדדים התקזזו עליו?)
אתייעץ עם רואה חשבון, אבל כמו שנרשם פה למעלה לפעמי...
היי. לאחר כמה חודשים כמתכנת שכיר, אני הולך להתנסות בקרוב כעצמאי ולשם כך אני מעוניין לפתוח בקרוב תיק עוסק פטור.
שאלות קטנות :
1) האם למס הכנסה מעניין ההכנסה החודשית בנוגע לפתיחת עוסק פטור/מורשה, או שרק ההכנסה השנתית הצפויה? כלומר, אם אדם מסוים ירוויח בחודש אחד 100,000 וזאת גם תהיה ההכנסה השנתית שלו...
אז אני אנסה להסביר: אני מודע לפיזור הרחב שקיים בנייר. אולי זה בגלל היותי "מתחיל" בתחום, אבל אני מתכוון לעצם העובדה שאני שם את כל הכסף שלי בקרן אחת ספציפית של חברה ספציפית בנקודה הנוכחית. אז כן, אולי לא אמורה להיות עם זה בעיה בכלל, ואולי זה משהו רגשי, אבל התחושה היא שאין פיזור במקום שאליו אני שם את כ...
אהלן. אני פעיל בבלוג ובפורום כבר באזור החצי שנה.
מאז השקעתי, וכמו מייק המשקיע המתחיל הגעתי לסכום מסוים בקרן השקלית העולמית של BlackRock בבית השקעות ישראלי.
כעת, אני מעוניין להמשיך להשקיע בצורה חודשית, אך מרגיש לי שהגעתי כבר לסכום מסוים בקרן, שגורם לי לפנות אל אפיק השקעה אחר. נובע ככל הנראה מתחושה ...
שלום.
האם ניתן לקחת נתח מסוים מתיק השקעות מנוהל דרך בנק, ולהעביר אותו לחשבון מסחר עצמאי דרך בית השקעות?
מניח כי תמיד אפשר "למשוך" את הכסף ולמכור את הניירות ערך אל העו"ש ולאחר מכן להעביר אל בית ההשקעות אך נראה שבדרך זאת "המשיכה" תדרוש תשלומי מס רווחי הון.
השאלה שלי היא האם ניתן לעשות זאת ותוך כדי ...
יש לך שאלה? המומחים שלנו כאן
מלא את הפרטים מטה ושאלתך תועבר ישירות למערכת שלנו לבחינה מעמיקה.