⬅ חזור לעמוד הקודם
g

golma123

פעיל במערכת החל מ- 26/9/21
15
סך הכל הודעות
1
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: פתיחת עוסק פטור
🕒 10/05/2024 23:37
כל ההוצאות האלה הם לא מסתכמות ליותר מכמה מאות שקלים שזה זניח ביחס להכנסה הצפויה. אז מרגיש לי שאין יתרון בעוסק מורשה, נגיד ואפתח מורשה ואכניס 117,000 בשנה, סתם 17,000 שקל הלכו לפח למע"מ והיה עדיף שאקח אותם נקי אליי. או שאני מפספס משהו?...
🕒 10/05/2024 17:58
אבל על מה בדיוק אוכל להתקזז עם המע"מ? אם לצורך העניין להפעלת העסק אין לי כמעט הוצאות. בנוסף, מה קורה אם אפתח עוסק מורשה, אשלם מע"מ אך בסוף השנה אגלה שהייתי על פחות מ120,000 ש"ח? אקבל את כל המע"מ ששילמתי חזרה? (ומה עם כבר חלק מהצדדים התקזזו עליו?) אתייעץ עם רואה חשבון, אבל כמו שנרשם פה למעלה לפעמי...
🕒 10/05/2024 11:31
היי. לאחר כמה חודשים כמתכנת שכיר, אני הולך להתנסות בקרוב כעצמאי ולשם כך אני מעוניין לפתוח בקרוב תיק עוסק פטור. שאלות קטנות : 1) האם למס הכנסה מעניין ההכנסה החודשית בנוגע לפתיחת עוסק פטור/מורשה, או שרק ההכנסה השנתית הצפויה? כלומר, אם אדם מסוים ירוויח בחודש אחד 100,000 וזאת גם תהיה ההכנסה השנתית שלו...
באשכול: מחפש את האפיק ההשקעה השני שלי לאחר הACWI של BlackRock
🕒 27/03/2022 15:48
אז אני אנסה להסביר: אני מודע לפיזור הרחב שקיים בנייר. אולי זה בגלל היותי "מתחיל" בתחום, אבל אני מתכוון לעצם העובדה שאני שם את כל הכסף שלי בקרן אחת ספציפית של חברה ספציפית בנקודה הנוכחית. אז כן, אולי לא אמורה להיות עם זה בעיה בכלל, ואולי זה משהו רגשי, אבל התחושה היא שאין פיזור במקום שאליו אני שם את כ...
באשכול: מחפש את האפיק ההשקעה השני שלי לאחר הACWI של BlackRock
🕒 27/03/2022 11:53
אהלן. אני פעיל בבלוג ובפורום כבר באזור החצי שנה. מאז השקעתי, וכמו מייק המשקיע המתחיל הגעתי לסכום מסוים בקרן השקלית העולמית של BlackRock בבית השקעות ישראלי. כעת, אני מעוניין להמשיך להשקיע בצורה חודשית, אך מרגיש לי שהגעתי כבר לסכום מסוים בקרן, שגורם לי לפנות אל אפיק השקעה אחר. נובע ככל הנראה מתחושה ...
באשכול: עמלות עבור פקודות שמבוצעות באופן חלקי
🕒 03/12/2021 15:34
עכשיו שמתי לב שקרה גם לי. מעצבן שכן הנתון הזה לא הוצג לי בהצטרפותי לאקסלנס, מעניין אם זה חלק מההסכם במפורש....
באשכול: האם ניתן להעביר כסף מתיק מנוהל בבנק לחשבון מסחר עצמאי בבית השקעות ללא אירוע מס?
🕒 18/11/2021 14:43
תודה. ההעברה היא של הסכום הכספי לאחר מכירה של ניירות ערך בבנק או שהיא העברה של הניירות ערך עצמם?...
באשכול: האם ניתן להעביר כסף מתיק מנוהל בבנק לחשבון מסחר עצמאי בבית השקעות ללא אירוע מס?
🕒 18/11/2021 13:42
שלום. האם ניתן לקחת נתח מסוים מתיק השקעות מנוהל דרך בנק, ולהעביר אותו לחשבון מסחר עצמאי דרך בית השקעות? מניח כי תמיד אפשר "למשוך" את הכסף ולמכור את הניירות ערך אל העו"ש ולאחר מכן להעביר אל בית ההשקעות אך נראה שבדרך זאת "המשיכה" תדרוש תשלומי מס רווחי הון. השאלה שלי היא האם ניתן לעשות זאת ותוך כדי ...