⬅ חזור לעמוד הקודם
y

yk1990

פעיל במערכת החל מ- 22/12/24
11
סך הכל הודעות
3
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: מתי נוצר מגן מס ?
🕒 12/02/2025 22:37
זה משפט שקראתי באלף מקומות שונים, אבל הוא לא ברור לי בכלל. סתם תאריכים ומספרים בשביל דוגמא: אם מכרתי בהפסד ב18.2 של 2000 שח, ושעה אחרי זה מכרתי ברווח, אז יקוזז לי 2000 שח ? ומה זה "אותה שנה" כי במקום אחד קראתי על 1 מרץ ובמקום אחר קראתי על 1 ינואר, ומקום אחר קראתי 31 דצמבר. מצד שני, מה שלא השתמשתי...
🕒 12/02/2025 22:24
התכוונתי מכירה. ערכתי....
🕒 12/02/2025 21:58
אני מבין שהמגן מס נוצר בגלל מכירה של נייר ערך בהפסד (באדום), אבל לא ברור לי מתי הוא נכנס לתוקף. זאת אומרת, אם אני מחר מוכר נייר ערך בהפסד, מתי יווצר המגן מס ? ואם יש לי את זה ממכירה קודמת בהפסד, אז אני אשלם פחות מ25% מס על המכירה הבאה ? אני רוצה לעדכן את התיק שלי, אבל אני לא יודע אם עדיף לי לחכו...
באשכול: מה דעתכם על תיק השקעות מנוהל ?
🕒 31/12/2024 18:15
יש לכם ניסיון עם זה ? איך זה הלך לכם ? שמעתי על אנשים שהפסידו כסף בזה או שהרוויחו יותר כשניהלו לבד. אני רוצה לעזוב את הבנק אבל אני לא מבין בזה מספיק כדי לנהל את זה בעצמי, וגם אין לי זמן ללמוד את זה. גם הם מסרבים להוריד בעמלת מינימום ומשמרת (אפילו דיברתי עם בנק אחר)....
באשכול: איך להפחית או לא לשלם מס רווח (או מס אחר שאני לא מיודע לו) ?
🕒 28/12/2024 23:14
מה הכוונה ?...
באשכול: איך להפחית או לא לשלם מס רווח (או מס אחר שאני לא מיודע לו) ?
🕒 24/12/2024 18:35
הבנק ניצל את העובדה שאני לא ממש מבין בשוק ההון (ובעבר ממש לא ידעתי כלום) ופיזר לי את התיק יותר מידי. תמיד זה היה נראה לי יותר מידי אבל הם אמרו לי "זה מצוין ככה", ועוד כמה שקרים. האם אפשר "להעביר" כספים בין ני"ע בלי שהמדינה תגנוב לי המון כסף ? כי אם אני חייב לשלם את המס המטורף הזה, רק בשביל להקטין את...